otka8 29.03.07, 21:35 Nie wiecie kiedy można zacząć chodzić na fitness po cc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynach Re: Fitness po cc - od kiedy? 30.03.07, 09:09 ja jestem 8 tygodni po cc i moj lekarz powiedził mi ze juz mogę chodzic na zajecia fitnessu oraz na basen , ale to sprawa indywidualna , zapytaj swojego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: Fitness po cc - od kiedy? 30.03.07, 09:16 w szkole rodzenia zalecali czekać do 3 m-cy po porodzie, z tymże dziewczynom regularnie ćwiczącym przed ciążą i w trakcie ciąży zalecano od razu. Miałam zestaw ćwiczeń na brzuch i nogi ze szkoły pokazałam w szpitalu lekarzowi - za jego zgodą zaczęłam ćwiczyć w 4 dniu po cc - z tymże pierwsze ćwiczenia np. na brzuch polegają na wciąganiu brzucha, ponadto zbyt intensywne ćwiczenie może doprowadzić do zwiotczenia mięśni. także uważaj, a w każdym razie jak skonsultujesz z lekarzem to na fitnesie powiedz prowadzącej że jesteś po zabiegu. W szkole też radzili wybrać taki fitnes, w którym są dobrze przeszkoleni instruktorzy, tzn. mający jakieś pojęcie o rehabilitacji. Taki instruktor na pewno będzie wiedział czego nie powinnaś ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marzusia_s Niuta_s 30.03.07, 09:31 napisz coś więcej o tych ćwiczeniach. Jestem prawie 4 tygodnie po cc i dołuje mnie ta wisząca opona na brzuchu Z fitnesem albo siłownią chciałam zaczekać do wizyty u lekarza, ale myślę, że takie lekkie ćwiczenia mogłabym już zacząć. Ile razy robić takie wciąganie brzucha? Są jeszcze jakieś ćwiczenia w wersji light? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Marzusia 30.03.07, 16:13 poczytaj pod tym linkiem: www.babyboom.pl/ciaza_i_porod/fitness/cwiczenia_dla_kobiet_w_pologu/cwiczenia_w_pologu.html zasada jest taka że na początku ćwiczysz mięśnie poprzeczne tak, żeby sobie nie zrobic krzywdy, ćwiczenia są proste i nie wymagają zbyt dużo wysiłku Odpowiedz Link Zgłoś
marzusia_s Dzięki Niuta_s 30.03.07, 18:05 teraz tylko trochę samozaparcia, czasu i systematyczności mi potrzeba... Zaczynam od jutra! Odpowiedz Link Zgłoś