02.04.07, 10:20
Niepokoją mnie kupki jakie robi moja mała skończone (5 tygodni). Karmię ją
piersią + 2*dziennie Bebilon1. Pilnuję diety, jem w zasadzie tylko rzeczy
dozwolone, a córcia zaczęła robić rzadkie kupki. Nie ma kolek, wzdęcia
sporadycznie, a kupki są wodniste... Dodam jeszcze że 3 dni temu na jej buzi
pojawiły się drobne krostki, położna stwierdziła że to prawdopodobnie
nadmiar białka i kazała odstawić nabiał. Rzadkie kupki pojawiły się dzień
później, czy to może mieć związek??? Ropbi je 1 - 3 dziennie, ale czasem w
pampersie aż bulgocze. Kolor normalny.
Obserwuj wątek
    • mlwawpl Re: Kupki... 02.04.07, 17:51
      U mojej małej też pojawiły się wodniste kupki po tym jak odstawiłam mleko i
      przetwory... Oczywiście przyczyną diety też była wysypka... Byłam od tej pory u
      dwóch lekarzy i zgodnie twierdzą, że jeżeli kupy nie są częstsze niż normalnie
      i dziecko normalnie przybywa na wadze, to nie ma się czym martwić.

Pozdrawiam

Magda
    • ulakoszula Re: Kupki... 03.04.07, 11:12
      Rzadkie kupki to norma. A jak bulgocze, to przynajmniej wiadomo kiedy zmieniać pieluchę smile
      • rengur Re: Kupki... 03.04.07, 20:04
        Czyli co? Mam się nie przejmować? Właśnie przed chwilą zrobiła jedną taką... i
        kolor jakby pod zielonkawy... Popadam w obsesję...
        Ale we wtorek mamy szczepienie więc jeszcze porozmawiam z pediatrą jeśi nic się
        nie zmieni
        • anntenka nie bój żaby wszystko w normie 03.04.07, 20:25
          mój też robił takie kupy i wsio w normie powiedziała pediatra
          a teraz robi raz na dwa i pół dnia i modlęsiędo boga żeby było częściej
          modlęsię o te wodniste na które tak narzekałam...
          bo teraz są konsystencji musztardy ale robione z wrzaskiem
          a wtedy z uśmiechem na gębie smile)
    • paula.kr2 Re: Kupki... 03.04.07, 21:35
      Ja miałam ten sam problem pare dni temu.Ale zauważyłam że to ewidentnie po
      wypiciu przezemnie mleka.Teraz kupki rzadsze ale mamy inny problem...od
      ok.dwóch tygodni walczymy z wysypką na twarzy,raz mniejszą raz większą.Zaczęło
      sie od małej krostki koło oczka, a teraz jest już na twarzy,główce,karku i
      troszkę na brzuszku.A ja już głupieję co mam jeść...wykluczyłam mleko i jego
      przetwory, ale nie bardzo wiem nadal po czym te wysypki,a poza tym już nie wiem
      jak mam gotować np.zupe bez śmietany,naleśniki bez mleka,albo np.chleb bez
      masła,co jeść na sniadanie?płatki bez mleka?a jogurty? ja już dłużej chyba nie
      dam rady tym bardziej że nie widzę poprawy....
      • zoosia2 Re: Kupki... 03.04.07, 23:19
        podobne problemy miałam przy pierwszym dziecku (teraz lat 7) wpadłam w taką
        paranoję, że jadłam tylko chleb, margarynę i pierś z kurczaka. A wysypka jak
        była tak i była. Minęła jak dziecko miało 4 lata. Teraz przy drugim dziecku
        Pani pediatra - dermatolog poinformowała, że nie należy pić jedynie mleka i
        maślanki. Natomiast można spożywać produkty powstałe w wynku fermentacji mleka,
        tj. np. jogurty, sery. Nie należy jeść mardaryny, bo to chemia. Normalnie
        używać masła, ponieważ karmimy piersią i potrzebne nam są składniki odżywcze,
        które się tam znajdują. I tego się teraz trzymam.
        • rengur Re: Kupki... 04.04.07, 11:45
          Mi położna powiedziała że jogurtów to wogóle lepiej nie jeść, bo stoją one tyle
          na półkach a termin ważności dłuuugi, więc nie wiadomo co w sobie kryją smile
      • my_cha1 ja też bez mleka... 04.04.07, 13:12
        ... pozwalam sobie tylko na trochę masła.
        A o takich przysmakach jak jogurty, serki czy naleśniki to już prawie zapomniałam...
        Ale da się przeżyć!!!
    • ulakoszula Re: Kupki... 04.04.07, 12:01
      Właśnie walczę z zatkanym kanalikiem w piersi, brodawka od kilku dni krwawi przy karmieniu albo po odetkaniu tego kanalika. I przez to obawiam się żeby z mojego dziecka nie urósł jakiś wampir... No a kupki przez obezność krwi w mleku zmieniły kolor z żółtych na ciemnozielone z czarnymi grudkami i wyglądają jak rozgotowane brokuły.
      • jniedz Re: Kupki... 04.04.07, 13:36
        dziewczyny też miałam taki problem z upami- wszystkie odcienie zielonego plus
        rzadkie. Pomogło nie jedzenie mleka, jajek oraz podawanie raz dziennie
        lacidofil.Teraz robi kupki wzorcowe
      • ulakoszula Re: Kupki... 04.04.07, 16:58
        A tu niespodzianka, kupki znowu żółte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka