polka_80 11.04.07, 12:12 czy ktoś jeszcze oprócz mnie z nimi walczy? jeśli tak to jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anhes Re: hemoroidy 11.04.07, 12:28 ja juz zwalczyłam- aesculan, hemorectal i cierpliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: hemoroidy 11.04.07, 17:45 To i ja się dopiszę... Używam aesculanu i chyba zaczynam widzieć światełko w tunelu, że będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak781 Re: hemoroidy 11.04.07, 21:50 no własnie... byłam dziś w aptece zeby zapytac ...i Pani mgr wyslala mnie do lekarza... powiedzialam jej ze jak mam "twardy stolec" to czuje jak mi cos tam pęka...i widze ze krwawi....wiec uzywam czopkow glicerolowych, zeby mnie nie bolalo przy załatwaniu sie...zreszta pół ciązy ich uzywałam bo nie mogam sie załatwoc inaczej bo brałam żelazo. no i nie iwem czy mam isc czy nie isc do lekarza... te leki o ktorych piszecie sa na recepte i co to jest i jak się stosuje napiszcie cos.... polka_80 jak widzisz ...nie jestes sama z tym okropnym problemem Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: hemoroidy 12.04.07, 10:22 Aesculan nie jest na receptę - to jest maść. U lekarza nie byłam, zobaczę czy ta maść coś mi da. Bo w sumie to co może lekarz zrobić? A chyba bym ze wstydu umarła jak by mnie tam oglądał. A myślałam, że po porodzie to już mnie nic nie ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa22 Re: hemoroidy 11.04.07, 23:37 Właśnie miałam zamiar zapytać o to samo. Ja używam Posterisanu - kremu i czopków. Ale póki co jest tak sobie. Faktycznie nie tak źle jak po porodzie, ale jeszcze nie czuję się w pełni komfortowo. A mama na dodatek nastraszyła mnie, że hemoroidów to się nie da tak do końca wyleczyć i już zawsze będę miała z nimi problem (( I że nie ma co iść z tym do lekarza, bo i tak nic nie zrobi dopópki nie będą tak duże, że będzie trzeba je usuwać. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś