10.05.07, 14:31
czy znacie propozycje waszych szkół na modele mundurków? u nas narazie cisza
ale za tydzień jest zebranie w szkole może czegoś się dowiem, teraz nawet się
zastanawiam przed jakimkolwiek zakupem odzieży bo co jeśli syn nie będzie
mógł tego nosić do szkoły sad
Obserwuj wątek
    • ice_ice Re: Mundurki 10.05.07, 15:56
      Hejsmile

U nas właśnie było zebranie w tej sprawie. Wstępne postanowienie jest takie:
      bezrękawniki - kamizelki z dżinsu. I moim zdaniem to świetnie rozwiązuje
      większość problemów - raczej będzie niedrogie, uniwersalne, wygodne, łatwe do
      utrzymania i dzieci mogą to nosić bez tzw "siary"
    • avill Re: Mundurki 10.05.07, 18:38
      U nas już po zebraniu, na którym przedstawiono wzór mundurków, ustalony z
      przedstawicielami klas. Będą to bluzo-kurtki sztruksowe, dla dziewcząt
      oliwkowe, dla chłopców ciemny zielony. Nie podoba mi się pomysł mundurków, tak
      że ciężko mi to przełknąć. A ze jesteśmy z poza rejonu, to niestety trzeba
      będzie się dostosować sad
      • hankam Re: Mundurki 10.05.07, 23:47
        W naszej szkole się o tym nie mówi - może w szkołach spolecznych nie będą
        mundurki obowiązywać. Przeciwko ladnym mundurkom w stylu angielskim nic bym nie
        miała, ale te łachy, które są proponowane wolają o pomstę do nieba.
        • zaza_kr Re: Mundurki 11.05.07, 08:19
          W naszej szkole było zebranie, bardzo burzliwesmile, ale ustalono, że na codzień
          będą to bezrękawniki dzianinowe, koszulka polo z kr. lub z dł rękawem do
          wyboru, wszystko granatowe z herbem szkoły. Na Jakieś specjalne okazje będzie
          krawat bordowy, również z herbem, miały być jeszcze białe bluzki i szare
          spodnie lub spódnice, ale narazie to nie przeszło i został tradycyjny ubiór
          (biała bluzka granatowy dół) we własnym zakresie.
    • sophie05 Re: Mundurki 11.05.07, 09:48
      2 tygodnie temu podpytywałam o mundurki wychowawczynię. Póki co , cisza -
      dyrekcja się nie wypowiada na ten temat.
      Jeżeli już mają być, to stawiam na kamizelkę, z materiału nadajacego się do
      prania!. Podoba mi się powyższy pomysł z kamizelką dżinsową. Jak znam moje
      dziecko, mundurek będzie się nadawał już po kilku dniach do czyszczenia . Nie
      wyobrażam sobie wydawać co tydzień na to kilkanaście złotych.
      • ginnevra2000 Re: Mundurki 15.05.07, 21:30
        U nas zebranie z Radą rodziców ma być za tydzień. Na zebraniu wychowawczyni
        mówiła, ze raczej będzie to bluza, ale dzis wiadomość: tragedia-podobno komus z
        ciała pedagogicznego spodobał się wzór w kratę- i to komplecik!!! Fuj, mam
        nadzieję że nie będzie przymusu spódniczek dla dziewczynek. /i w ogóle żadnej
        kraty...
    • mazia14 Re: Mundurki 15.05.07, 21:35
      u nas cisza na temat mundurków
    • renata_72 Mundurki 17.05.07, 09:26
      no i jesteśmy po zebraniu, mają byś niebieskie koszulki polo i na zimne dni
      granatowa kamizelka polarowa, jakoś nie przekonują mnie te polówki, w lecie
      przecież dziecko ( zwłaszcza chłopiec) codziennie zmienia bluzeczkę jak mam
      nadążyć z praniem , suszeniem że o prasowaniu nawet nie wspomnę, a zakup 4
      sztuk nie bardzo mnie interesuje sad
      • vernalis1 Re: Mundurki 18.05.07, 10:14
        u nas szkoła społeczna, więc z tego co mówiła P.dyrektor, mundurki nas nie
        obowiązują. smile
        • nann Re: Mundurki 18.05.07, 12:08
          Nasza szkola (prywatna, katolicka prowadzona przez Zmartwychwstanki) Jest
          umundurowana juz od kilku lat.
          www.szkolazmartwychwstanek.prv.pl
          • astarza78p Re: Mundurki 05.06.07, 12:21
            Mój syn odkąd poszedł do szkoły w Dublinie nosi mundurek, są dwie wersje na
            sportowo: spodnie jak dresowe (granatowe) z czerwonym paskiem po zewnętrzenej
            stronie i bluza z logiem szkoły - czerwona, pod spodem koszulka polo z krótkim
            rękawkiem z logiem szkoły - jasnoniebieska; na elegancko: koszula - jak do
            garnituru -jasnoniebieska, do tego jest krawat - granatowe i czerwone paski,
            spodnie również jak do garnituru - granatowe i do tego sweter w serek z logiem
            szkoły - czerwony.
            Mundurki owszem są tu drogie, ale kupujemy je raz ew. dwa razy w roku, więc
            można przeżyćwink
            W mundurkach chodzą tu również nastolatki i powiem Wam, że wyglądają naprawde
            fajnie.
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka