niebieskaewka 02.06.07, 17:55 kupilam sloiczki: jablko,marchewka,brokuly oraz kleik ryzowy. Czekam do magicznego 4tego miecha.Bardzo jestem ciekawa reakcji na nowe smaki no i szykuje aparat na pierwsze tego typu fotki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysiowamama Re: słoiczki 02.06.07, 19:24 Przypomina mi sie z jaką podnietą podchodziłam do tego przy pierwszym dziecku. Nawet pierwszą łychę dostała wcześniej niż powinna bo tak bardzo nie mogłam sie doczekać tego dnia. Teraz odwlekam ten dzień ile sie da i mam juz gęsia skórkę na myśl o papkach, karmieniu itd Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 hi, hi, marysiowamamo 02.06.07, 19:52 proszę jak doświadczenie zmienia nastawienie... ja póki co też nie spieszę się ze słoiczkami (bo karmienie cyckiem jest dla mnie po prosty b.wygodne), a po tym co piszesz, to tym bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
polka_80 Re: hi, hi, marysiowamamo 02.06.07, 20:29 a ja jestem rozdarta, z jednej strony też nie mogę się doczekać kiedy dam Jasiowi coś nowego a z drugiej chcę jak najdłużej karmic tylko piersią, bardzo to lubię i trochę mi smutno jak czasem sobie pomyślę, że kiedyś trzeba będzie odstawić, po prostu uwielbiam jak się Jasinka wtula w cycę i pije mleczko rozkosznie mrucząc Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama polka_80... 03.06.07, 13:49 Gwarantuje Ci że jedno absolutnie nie wyklucza drugiego. Dziecko z powodzeniem może doić cyca i zajadać słoiczki. I owszem sa to przyjemne chwile. Ja też to lubie tyle że mam nadzieje że tym razem będę silniejsza niz ostatnio (karmiłam 25 miesiecy !!!)i uda mi sie wcześnij skonczyć z karmieniem. I przyznam że ost pół roku karmienia to była juz męczarnia tyle że nie wiedziałam jak ja oduczyć, ale znalazłam sposób którym w odpowiednim czasie sie z Wami podzielę Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas4 Re: hi, hi, marysiowamamo 03.06.07, 17:23 oj ja mam tak samo...z jednej strony czekam aż moja Królewna w końcu spróbuje czegoś nowego, ale tak naprawdę chyba będzie mi bardzo żal jak kiedyś nastąpi czas rozstania z cycusiem(oby jaknajpóźniej... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: słoiczki 02.06.07, 20:44 u mnie w lodowkce juz soczki i jeden nektarek kupilam a gdzie tam 24 czerwca. A moj brat czyli chrzestny mojej cory myslala ze ona juz moze jesc te rozne zeczy i nakupowal tych zupek itd z gerbera hihi. No ale zobaczy sie czy jej to wgole bedzie smakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki Re: słoiczki 02.06.07, 21:32 a ja mojemu małemu już dałam jabłuszko w czwartek i piątek, smakowało mu baaardzo, nie miał rewolucji ani wysypki, dzisiaj natomiast dostał marchewkę... wcześnie owszem ma dopiero 3,5 miesiąca ale mam z nim kłopot bo nie przyjmuje więcej niż 100 ml mleka za skarby świata a za dwie godziny jest już głodny i mleka nie chce, więc pomyślałam, że takie owocki lub warzywka będą dobrym pomysłem i jak narazie są! smakowały mu, jabłka w piątek to nawet pół słoiczka malutkiego wrąbał. mój prywatny pediatra nie miał nic przeciwko, a kleik do mleka dosypuję mu już od tygodnia ale na noc tylko Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: słoiczki 02.06.07, 22:09 moj pierwszą zupkę zjadł jakies 2 tyg temu,pierwszego dnia zjadl troche,chyba chcial sprobowac, drugiego ta sama zupka tylko pluli odwracal glowe,potem przyszly upaly i dalam tymczasowo spokoj. Wrocilam do tematu wczoraj ,ale tym razem sama ugotowalam zupke z wloszczyzny z dodatkiem maselka a nie ze sloiczka, lykal az milo,a dzisiaj dodatkowo dostal jabluszko na deser,az mu sie uszy trzesly Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 niebieska... 04.06.07, 09:52 a wprowadzasz mleko nastepne? bo tak jakos kojarze, ze Wy butelkowcy.. Ja małego odstawiam, mam czas do konca czerwca, za 3 tyg chce zaczac wprowadzac mu nastepne, bedzie mial wtedy 4,5mca, nie wiem jak tu sie wcisnac z nowosciami.. boje sie o jakies rewolucje.. nie wiem - najpierw nowe mleko, sie przyzwyczai i nowosci czy na odwrot.. kurka zielona jestem z tymi nowosciami, musze poczytac.. Ale pomyslałam, ze pochwalisz sie jak Ty planujesz..)) Odpowiedz Link Zgłoś