marysiowamama 05.06.07, 15:44 Pytanie do mam których dzieci są tylko na cycusiu. Czekacie do 6mż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessa1 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 15:49 ja czekam, jak skończy około 5,5 m żebym zdążyła wprowadzić nowe posiłki znaim wrócę do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
bzik83 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 15:49 Ja czekam i wcale mi się nie spieszy aby podawać juz nowości. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 16:12 Ja tez czekam.Cyc mu wystarcza to sie nie spiesze. Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Soczki 05.06.07, 16:17 Ja zaczęłam dawać soczki, pół buteleczki dziennie. Bardzo dzidzi smakują. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Szymo tez na razie sam cyc 05.06.07, 16:45 i jakoś mi się specjalnie nie śpieszy do tych papek może jakiś soczek wcześniej zapodam ale do końca 5 miecha pewno poczekamy Odpowiedz Link Zgłoś
polka_80 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 21:20 tak samo jak buska_77 cyc wystarcza i mam zamiar czekać do 6 Odpowiedz Link Zgłoś
kfilka Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 17:15 Młoda dobrze przybiera na wadze, czasu nie mam na zrobienie obiadu, a co dopiero jeszcze jej papki robić (synowi dawałam dania ze słoiczków od 7m życia i efekt taki, że teraz mało co je ). Tak że i z lenistwa, i przede wszystkim z przekonania, zamierzam karmić tylko cycem do końca 6m. Oczywiście czas zweryfikuje zamiary Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 18:36 Nie, nie dokarmiam i nie mam zamiaru do 6 mies. No może po 5-ym zacznę wprowadzać soczki ale napewno nic więcej. Pierś to taka wygoda!! No może z wyjątkiem tego, że od 4 mies.mam ochotę na fasolkę po bretońsku a nie mogę jej jeszcze zjeść. Ale co tam. Wytrzymam jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 18:53 ziena, a próbowałaś zjeść fasolkę? Czy zapobiegawczo nie chcesz jeść? Bo moze nic się nie stanie jak trochę spróbujesz, w końcu dziecko już nie takie małe. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak781 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 21:21 Ja jeszcze nie dokarmiala, ale zacyznam czytac co i jak, wiec moze sie zdecyduje tak zeby poznawal inne smaki juz Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolka07 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 22:27 Nie i faktycznie podtrzymuję główny argument, że to wielka wygoda (ciekawe czy wszystkie tak myślałyśmy na początku karmienia???). Mam zamiar podjąć ten temat z pediatrą jak bedziemy na szczepieniu 25.06. Na razie wszystko wydaje mi się w porządku więc nie widzę potrzeby, czasami podaje herbatkę - jak jest bardzo gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 05.06.07, 22:36 My też póki co tylko cyc. Bardzo to wygodne )) No i wszędzie polecają, więc się dodatkowymi posiłkami na razie nie zamartwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr tylko cyc :) 06.06.07, 21:02 Czekam do 6 mies tylko nie wiem, czy jak skończy, czy jak będzie w trakcie. Będziemy na szczepieniu 2.07 to pogadam z pediatrą ... Odpowiedz Link Zgłoś
katrinew niestety zaczelismy.... 06.06.07, 21:57 zaczęło mu brakować mojego mleczka,jadł co 2godz(nawet w nocy) chciał jeszcze ale cycuszki miękkie i małe w nich ilości. Butle daję na noc a w dzień staram sie cycem.Jest mi smutno z tego powodu tak bardzo chciałam karmic bez szcztucznego mleka do 6m-ca,ale mój syncio potrzebuje wiecej a glodzic go nie będę. mamusia wojtusia Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: niestety zaczelismy.... 07.06.07, 00:42 Ja niestety też dokarmiam od początku i niestety ostatnio coraz więcej mała się domaga butli i nie chce mojego cycusia. Nie wiem dlaczego, bo mleczko mam, chyba córa załapała, ze z butli łatwiej...Ale walczę jak lwica, bardzo chcę karmić jak najdłużej piersią. Po pierwsze dla jej zdrowia, po drugie dlatego, że lubię i smutno mi na myśl, że tak szyybko zbliża się koniec. Mojego M siostrama 13 miesięcznego syna i jej piersi nadal "działają"; oczywiście teraz to już raczej w formie "deserku", ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
asia2218 Re: Cycowe mamy dokarmiacie już? 08.06.07, 00:12 ja jeszcze nie dokarmiam ( ada 12.02 ) ale jak sa upaly to zastanawiam sie czy moge jej dawac rozcienczony soczek i w jakich proporcjach ??? Odpowiedz Link Zgłoś