Dodaj do ulubionych

zabezpieczenie kompa

13.07.07, 10:33
drogie mamy jaki macie sposób na to żeby wasze pociechy nie dobierały się do waszych komputerów..
myślę oczywiście o stacjonarnych kompach smile
moje dziecko jak tylko zostanie wypuszczone z łóżeczka to jego główny cel..
staram się zastawiać mu dostęp poduchami wciskam piłkę plażową między krzesło a ścianę ale mój spryciul ma na wszystko sposób...i dotąd podejmuje próby dopóty nie osiągnie celu...
chyba nie trzymacie pudła na wysokości metr dwadzieścia..hi..hi
zdradźcie tajemnice spokojnej starości waszych komputerków...

pozdrawiam aga
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: zabezpieczenie kompa 13.07.07, 10:59
      u nas NIC nie pomagało. Zdecydowalismy sie na rozwiązanie najkosztowniejsze.
      Stacjonarny poszedł do biura, a w domu mamy laptopa.
      Na laptopa tez rzuca sie z pazurami, jak tylko zauważy, ze lezy nie strzezony
      przez nas.
      a wczesniej była masakra, resetował, a najbardziej balismy sie porazenia
      prądem, bo szarpał za kable.
      wszelkie wymyslone przez nasz przeszkody forsował w przeciągu paru minut.
    • mela24 Re: zabezpieczenie kompa 13.07.07, 11:03
      Postawiliśmy komputer na biurku, stoi w rogu, więc "trzyma go" ściana, nie
      spadnie. Majka zawsze dobierała się do listwy z gniazdami pod biurkiem, ale
      jest schowana za szafeczkę.
      Trzeba uważać tylko, bo podchodzi i resetuje na przycisku.
      • mamapati Re: zabezpieczenie kompa 13.07.07, 16:34
        Moja córcia tak właśnie resetowała...i w końcu padł dysksad Teraz komputer już z
        nowym dyskiem stoi wyżej a "pudło"tj procesor za fotelem.Wszelkie sposoby
        zabezpieczenia na nic się zdały.Tylko pilnować.Taki urok.Jak jest przycisk to
        przecież "trzeba"zrobić "pstryk"wink I pomyśleć,że sama JEJ to pokazywałam tyle,że
        na włączniku od światła
    • emmilka Re: zabezpieczenie kompa 17.07.07, 13:46
      My mamy i laptopa i stacjonarny i nisko telewizor i duzo wysiłku nas kosztowalo,
      aby po kazdym naszym "nie" a propos ruszania np. kabli telewizora, komputera
      etc. wstac i małego zabrac z tego miejsca... cud chyba, bo szkód nie mamy i
      komputer stoi jak stał, nie jest juz ciekawy dla Bąbla... podobnie ksiazki na
      polkach... wiec to moze mija??
      Zainteresowanie klawiatura zostało skanalizowane za pomoca kupna starej
      klawiatury jako zabawki...

Mielismy za to straszny kłopot z szafka z wideo i dvd - przy podłodze. Niestety
      zasada jak wyzej nie sprawdzila sie i kupilam blokade Canpol. Moim zdaniem
      wszelkie zastawiania działaja jak płachta na byka smile

Widziałam u znajomych taka obudowe komputera, któa mozna było zasłonic przyciski
      - moze jest cos takiego do kupienia? obudowy nie sa takie drogie, a dysku żal,
      ze o danych nie wspomne....

pozdrawiam
    • beatat114 Re: zabezpieczenie kompa 18.07.07, 20:43
      Emilka bardzo lubiła resetować komputer i żeby temu zapobiec zakleiliśmy
      przycisk "reset" ... plasterkiem smile i odkąd nie widzi przycisku to go nie
      uzywa. Poza tym lubi sobie od czasu do czasu otworzyć szufladkę cd-romu...
      Chetnie też bawi się starą wiezą męża, bo ma dużo pokreteł i przycisków, a że
      mało z niej korzystamy, Emilka może się nią bawić do woli. W radiomagnetofonie
      za to sama sobie włącza i przełącza radio oraz płytę z piosenkami Bebe Lilly smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka