26.06.08, 19:19
Witam własnie zlapałam dołasad(((((((((((((((
Zobaczyłam pierwsze rozstepy na bolkach taka malutka czerwona
pajeczynke sad(((((((((((((((((((
A tak dbałam dwa razy dziennie do 2 miesica oliwka sie smarowała aby
nic sie ni pokazało a teraz co juz nic sie nie da zrobic te rozstepy
juz zostaną na zawsze czy jest sposób aby sie ich pozbyc, wiem ze sa
inne zmartwienia ale to mnie dobiło jeszcze to sad(((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • monikad20 Re: Rozstepy 26.06.08, 19:30
      Nie próbowałam ale słyszałam od koleżanki która pracuje w aptece że są specjalne kremy na rozstępy z firmy PHARMACERIS specjalnie dla mamusi z brzuszkiem, jeden jest zapobiegający rozstępom a drugi jest na powstałe juz rozstępy więc może warto spróbować, może znikną. Ja się na razie smaruje oliwką, ale nie codziennie jak mi sie przypomni i pewnie też mi się pojawią. Ale słyszałam że niektórzy maja tendencję do rozstępów a inni nie
    • zniemczyk Re: Rozstepy 26.06.08, 20:27
      Dokładnie - tak jak mówi Monika - jedne kobiety mają tendencje do rozstępów, a
      drugie nie. Ja też używam oliwki co drugi, czasem co trzeci dzień. Narazie nie
      mam żadnych rozstępów, chociaż ostatnio coraz bardziej drastycznie zmienia się
      moje ciało - od pajęczynek żył jestem już sina...
      Jeśli jednak chodzi o produkty z firmy pharmaceris, to mogę powiedzieć, że
      korzystam z ich innego produktu (krem na łuszczycę), i jestem z niego zadowolona
      smile nie wiem jak działałby ten na rozstępy, bo nie używałam, ale ten na łuszczycę
      jest naprawdę skuteczny. Ma tylko dwie wady - 175 ml kosztuje ok. 45 zł (ale
      jest wydajny), no i ma nieprzyjemny zapach...
      Jak wyprobujesz ten na rozstępy, to daj znać najwyżej, czy podobnie jest właśnie
      z tym wyrobem, oki? smile
      I najważniejsze - nie załamuj się!!! Czasem rozstępy są mało widoczne, a po
      ciąży prawie w ogóle. To też zależy od osoby.
      Nie przejmuj się na zapas - może to jedyna pajęczynka, którą będziesz miała -
      tego Ci życzę wink
      Pozdrawiam
      • spaska Re: Rozstepy 27.06.08, 09:17
        Chyba Was nie pocieszęsmilePo pierwszej ciąży mam rozstępy i to wcale nie takie
        małe. smarowałam się rozmaitymi kremami dwa razy dziennie i guzik dały. teraz
        zauważyłam kilka malutkich nowych, a dbałam bardzo żeby się pojawiły ze względu
        na te istniejące. Podobno jesli się ma tendencję do rozstepów to już tak jest.
        duzo tu do powiedzenia ma genetyka. Moja mama tez ma straszne rozstępy o
        ciążach.A bratowa dwoje dzieci urodziła, brzuszek plaściutki bez tych okropnych
        kresek.Ja juz w każdym razie w bikini nie wskoczęsad
        • kobylczusia Re: Rozstepy 27.06.08, 20:54
          Ja też słyszałam, że prócz pielęgnowania ciała, na powstanie rozstępów
          decydujący głos mają geny. Mam już kilka na biodrach i mnóstwo na cycach i mam
          lekką załamkę, a cyce to smaruje nawet 3 razy dziennie, i co? I nic, ciągle
          widzę nowesad
          • monikad20 Re: Rozstepy 27.06.08, 21:00
            Czyli z tego wynika że te kremy na rozstępy są guzik warte i tylko kosztują majątek, bo albo ma sie tendencje do nich albo nie. To smutne że nic nie można na to poradzićcrying
            • madzienka82 Re: Rozstepy 28.06.08, 09:49
              Heh z tą tendencją to też róznie bywa. Moja koleżanka opowiadała,że jej mama po
              ciąży była cała w rozstępach-ona nie ma ani jednego.Za to moja mama w ciaży nie
              nabawiła sie żadnego, a ja już jak rosłam to mam cały tyłek w rozstępach.To
              zależy od tego ile sie przytyje w ciąży chyba najbardziej.Ja też smaruję się dwa
              razy dziennie i póki co (odpukać w niemalowane) nie mam jeszcze ale chyba
              najgorsze przed nami...niestety: Głowa do górybig_grin Maluchy nam to wynagrodząbig_grin
            • djablica1 Rozstepy 28.06.08, 09:51
              Po poprzedniej ciąży zostały mi rozstępy na piersiach,na brzuchu nie
              mam ani jednego.Mam nadzieję,że tak zostaniesmile
              Nic na nie nie pomogło ani przed ani po pojawieniu się.Są i już.
              Myślę,że to uwarunkowania genetyczne.Moja mama urodziła pięcioro
              dzieci i nie ma ani jednego rozstępu.
              • kasiulek74 Re: Rozstepy 28.06.08, 11:49
                To jest na pewno uwarunkowane genetycznie, ale nie koniecznie
                dziedziczne.
                Mojej mamie po ciąży zostały rozstępy na piersiach. Ja po pierwszej
                ciąży nie mam ani jednego. Smarowałam się wtedy oliwką na przemian z
                kremem p/rozstępom Gerbera.
                Teraz profilaktycznie od 4 m-ca smaruję się raz dziennie Mustelą.
                Kupiłam w promocji: dwa opakowania za 165 zł. Może nie jest
                najtańsza, ale wg moich koleżanek skuteczna. Po porodzie też jest
                fajny krem czy pianka z tej serii.
    • darkym Re: Rozstepy 28.06.08, 12:04
      JA co prawda nie mam rozstepów na brzuszku ale moja siostra urodzila
      w Grudniu coreczke i caly brzuch ma w roztsepach pociesza mnie tylko
      to ze Ona sie niczym nie smarowala a ja od konca 3 miesiaca smaruje
      sue Perfectą na brzuchu. Na piersiach zauwazylam ostatnio kilka
      malych rozstepow ale ich niczym nie smarowalam , wiec mam cicha
      nadzieje ze te kremy jednak jakos dzialaja wink

Pozdrawiam
      • olensia Re: Rozstepy 28.06.08, 15:22
        Oliwka to najgorsza metoda na rozstepy. Gdy urodzilam corcie polozna w szpitalu
        kazala mi sie pozbyc oliwki, powiedziala ze bardzo wysusza skore. Nigdy nie
        uzywalam ani na sobie ani na dziecku.
        • monikad20 Re: Rozstepy 28.06.08, 16:29
          No pierwsze słysze o tej oliwce, ja słyszałam zupełnie coś innego, przecież od zawsze się dzieci smaruje oliwką, a na rozstępy tez wiele kobiet używa oliwkę po to by natłuścić i nawilżyć skórę
    • marbra301 Re: Rozstepy 28.06.08, 20:03
      To i ja do watku o rozstepach dorzuce swoje trzy grosze. Tendencje
      do rozstepów to ja niestety mam. Praktycznie od początku ciaży
      smaruje się róznymi kremami. Nie bedę ściemniac że nie mam
      rozstepów. Pojawiły się.... ale są płytsze i bledsze i przede
      wszystkim mniej widoczne. Pamiętam rozstępy z czasu kiedy
      drastycznie przytyłam.... wielkie czerwone głebokie.... Te które sie
      pojawiły teraz wyglądaja o niebo lepiej i myślę że to zasługa
      własnie kremów. Czego używam. Serii Perfecta mama no i czasami
      Mustelli.
      • olensia Re: Rozstepy 28.06.08, 20:38
        No dla mnie tez to dziwne bylo jak mi o tym powiedziala polozna.... Oliwki
        mialam spory zapas i nie uzywalam, bo przekonala mnie mowic mi o tym ze wysusza
        skore. Poza tym kiedys sama sie przekonalam nawilzalam skore oliwka i mnie po 2h
        godzinach swedziala, po balsamie tego nie mam...
        • monikad20 Re: Rozstepy 28.06.08, 23:15
          A to z tym swędzeniem to faktycznie, też czasami odczuwałam, a po balsamach tego nie mam, a myślicie że zwykłe balasamy nawilżjące różnią się od tych na rozstępy czy to tylko chwyt marketingowy? Ja jak do tej pory smarowałam się na zmianę oliwką dla dzieci albo balsamem z AA nawilżającym i jak do tej pory odpukać nie mam żadnych rozstępów, ale moja mama tez nie miała więc może po prostu nie mam takiej tendencji
          • olensia Re: Rozstepy 29.06.08, 02:23
            Ja mysle ze jesli ktos ma miec rozstepy to i tak zadne balsamy cudow nie
            zdzialaja. Moja mama miala bardzo duzo i duze rzstepy ja w pierwszej ciazy ani
            jednego i mam nadzieje ze i tym razem bez tego sie obedzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka