joana.z 08.11.08, 19:32 jestem mama 12letniej pannicy i 3miesiecznego smyka.Chetnie wymienie sie doswiedczeniami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezunia_7 Re: 1996 i 2008 07.12.08, 17:30 Hej, ja mam 13 letnią córę i 9-cio miesięcznego synka. Jesteśmy z Warszawy a wy skąd jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
joana.z Re: 1996 i 2008 11.12.08, 00:40 witam!Mieszkamy obecnie w UK,ale jestesmy z Rzeszowa.Strasznie sie balam przed porodem,bo niby masz doswiadczenie,jestes mama ale jednak taki maly bobasek to wyzwanie.W sumie czulam sie jak mloda mamuska z pierwszym dzieckiem.A jak twoje starsze przyjelo wiadomosc o dzidziusiu? Odpowiedz Link Zgłoś
bezunia_7 Re: 1996 i 2008 23.12.08, 22:41 Moja córka nigdy nie chciała rodzeństwa, więc wiadomość przyjęła bez entuzjazmu. Raczej nie jest zazdrosna. Starałam się z nią jak najwięcej rozmawiać będąc w ciąży, żeby nie czuła się zagrożona. Niestety mam dla nej teraz zdecydowanie mniej czasu, maluch pochłania go 90%. Teraz już sprawnie raczkuje, więc nawet na chwilę nie mogę go spuścić z oczu. Nabyłam ostatnio nosidełko, które pozwala mnosić bobasy powyżej 10kg z przodu i na plecach. Dzięki niemu mogę przynajmniej zrobić spokojnie śniadanie, wyjąć, pranie czy odkurzyć i zmyć podłogę, żeby maluch mógł po niej baraszkować. Wracjąc do córki, niechętnie zajmuje się bratem. Mając do wyboru zabawę z nim lub sprzątanie wybiera to drugie A jak twoja córa? Odpowiedz Link Zgłoś
joana.z Re: 1996 i 2008 09.01.09, 00:48 Moja zawsze chciala miec rodzenstwo,wiec sie ucieszyla.Najbardziej uwielbia go sciskac i calowac.Co do bawienia to jest gorzej,tez woli ogladac bajki lub sluchac ulubionej muzyki.Troche czuje sie winna ostatnio bo zauwazylam ze zaczyna byc opryskliwa i niegrzeczna,pare razy mi wypomniala"A bo ty cigle z Karolem...".Teraz zabieram ja na koncert zespolu ktory lubilam w mlodosci,dalam jej posluchac i powiedziala ze nawet fajni,staram sie poswiecac jej wiecej czasu.Na szczescie maly jest grzeczny,jeszcze sie nie porusza (ma 5miesiecy),wiec moge duzo zrobic.Poza tym maz pracuje na rozne zmiany i zawsze jak moze zajmuje sie dzieckiem.Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkiego Naj,Naj w Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
aneckey Re: 1996 i 2008 15.02.09, 15:11 Witam! Mam dwie córeczki z tych roczników 09.1996 i 07.2008,jeszcze synka 10.2000,pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
joana.z Re: 1996 i 2008 06.03.09, 19:26 A my znowu spodziwamy sie nastepnego bobasa.Tak gdzies pod koniec wrzesnia,jeszcze nie bylam u lekarza.A czy damy rade?Mam nadzieje ze takpozdrawiamy wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś