Dodaj do ulubionych

Robimy Zabawki :))

27.09.10, 15:29
jak zwyke, inspirowana innymi postami wink

idzie jesien, wiec zbieramy kasztany i robimy kasztanowe ludziki i zwierzatka
https://img227.imageshack.us/img227/5984/2523cy5.jpg

moze wpisze sie kakalina, ktora ostatnio uszyla lalewink

a tu pare moich ulubionych stron
www.abcgospodyni.pl/projekty.html
www.kuradomowa.com/zrobtosama/index_masa_solna.html

crafts.kaboose.com/egg-carton-spiders.html
www.marthastewart.com/crafts
www.quality-kids-crafts.com/index.html
Obserwuj wątek
    • kinga_owca Re: Robimy Zabawki :)) 27.09.10, 15:47
      a ja polecam scrapbooking w wydaniu mini wink co prawda to nie z darów lasu, ale dziecię uwielbia
      ma całe pudełko róznych wycinanek, daję mu kartkę, klej i produkuje kartki dla róznych osób- teraz dla swojego dzidziusia w brzuszku wink
      • joalma Re: Robimy Zabawki :)) 27.09.10, 15:59
        warto zbierać takie fajne linki wink akurat na takie brzydkie dni - fajny pomysł jak zająć czas,

jak byłam mała to robiłam sobie ludziki, zwierzątka i domki z plasteliny i zapałek na wielkiej tacy i miałam takie wielkie gospodarstwo, uwielbiałam też malowanie farbkami kamyczków - potem robiłam z nich wystawę dla rodziny wink

moj dzieć na razie zajmuje się produkcją śliny oraz zawartości pieluchy. do takich cudów jeszcze mu daleko wink
    • kaka-llina Re: Robimy Zabawki :)) 27.09.10, 20:35
      O nie zauważyłam już się w wątku pondo pochwaliłam!!!
      A co tam.... Ale wkleję przepis na lalę, którym się sugerowałam (moja lala to czysta prowizorka bo nie miałam półproduktów ani sprzętu odpowiedniego)
      www.make-baby-stuff.com/Waldorf-doll.html
      simmy.typepad.com/echoesofadream/2006/10/basic_instructi.html
      i włosy:
      www.ehow.com/how_4912400_make-waldorf-doll-hair.html
      A lala wygląda tak:
      https://lh5.ggpht.com/_nIynfRLkT5M/TIyqxV83ltI/AAAAAAAAEBA/vS5cQww5yO8/s576/IMG_3167.JPG
    • tygrysekkrakow Re: Robimy Zabawki :)) 27.09.10, 20:56
      My też robimy zabawki. Trochę z kasztanów itp, troche origami, trochę pomponikowych, drewnianych i co tam jeszcze nam w ręce wpadnie (jesteśmy rzeźbiarzami). Ale najfajniejsza chyba była mata edukacyjna: http://img243.imageshack.us/img243/4337/img2129r.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Płyta styrodurowa obciągnięta niebieską bawełną. Do tego doszyta dostana mała mata-owieczka. Przy 3 rogach zamocowaliśmy rurki z pcv (łączyły się na środku nad matą), obkręciliśmy paskami flaneli jeden łuk, a tą środkową rurkę przerobiliśmy na palmę okręcając brązowym paskiem i tworząc liście z gąbczastych ściereczek kuchennych (oczywiście czystych, nieużywanych i wypranych - mokre przycinałam i formowałam w listki, po wyschnięciu kształt zostawał). Przy 2 bokach są małe "barierki" ze starych pasiastych rajtuzków wypełnionych puchem z poduszki. Na pałąkach zawieszaliśmy różne różności, trochę gotowych zabawek a trochę własnej produkcji (codziennie co innego). Mata była hitem aż mała nauczyła się siadać. Bawiła się na niej bardzo chętnie i bardzo długo. Koszt wykonania to jakieś śmieszne grosze, roboty też dużo nie ma a dziecko się cieszyło niesamowicie.
      • mrs.t Re: Robimy Zabawki :)) 27.09.10, 23:06
        dziewcyny
        no po prostu
        jestescie swietne

jak zwykle neizastapione
        prjekty, strony swietne

tygrysku -za mate- Noblasmile
        • tygrysekkrakow Re: Robimy Zabawki :)) 28.09.10, 22:35
          Dzięki smile Zapomniałam dodać, że na styrodurze jest jeszcze karimata, a dopiero potem bawełna. Najfajniejsze dla nas było to, że można ją wziąść wszędzie: położyć na stole, na zimnych płytkach, w ogródku, bo ma izolację od spodu i usztywnione "dno". Wiele na niej nie wisiało równocześnie, by dziecko oczopląsu nie dostało, za to ekspozycja często zmianiana była wink Najbardziej podobały się Mai figurki origami, buteleczki z kolorowymi płynami, z różnymi ziarenkami itp. No i nieśmiertelne pompony.
    • molly_bloom Re: Robimy Zabawki :)) 27.09.10, 22:39
      mój ulubiony blog: madebyjoel.blogspot.com/ naprawdę polecam!!!

kasztaniaki też już w tym roku zaliczyliśmy, nawet dinozaura zrobiliśmy smile
      a na deszczowe dni, kiedy brakuje pomysłów na zabawy polecam bawimy-sie.blogspot.com/
    • hydrazine Re: Robimy Zabawki :)) 02.10.10, 08:21
      A ja polecam dziergane i szydełkowane zabawki ze strony garnstudio, na tej samej stronie można też znaleźć wzory bardzo fajnych ubranek, czapek, rękawiczek itp. smile
      • donkej Re: Robimy Zabawki :)) 02.10.10, 11:38
        To i ja się pochwalę moim blogiem (nie tylko zabawki, ale też ogólnie dzieciowowink)
        kwiatypaproci.blogspot.com/
        • mrs.t Re: Robimy Zabawki :)) 02.10.10, 12:14
          donkej!

powiem krotko
          WOW!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka