Witam!Oczywiscie to okreslenie dotyczy mnie niestety! Tak sie czuje przez ostatnie pol roku.... Zacznie od poczatku mam coreczke 3 lata jest slodka, ale ma swoje dziwne zwyczaje

Od poczatku mialam do niej duzo cierpliwosci, milosci i checi przebywanie z nia. Sie zmienilo to jakies pol roku moze troche dluzej. Najbardziej denerwujace jest to ze ona mnie nie slucha ale tylko te rzeczy co jej nie pasuje

. Scena z dziszejszego poranka : budze mala i zaczynamy sie ubierac do przedszkola. Ona zdejmuje pizamke ubieramy sweterek i prosze zeby ubierala majteczki a ona jakby wogole mnie nie slyszala pokazuje mi jakie fajne skarpetki ma.No to ja mowie ze fajne i jeszcze raz prosze zeby ubrala majtki i ona znowu pokazuje mi cos innego i tak wkolko....to mnie denerwuje bardzo mam takie wrazenie ze gadam do sciany a ona ma mnie w nosie. Ale nie ze wszystkim tak jest. czasami puszczaja mi nerwy i nakrzycze na nia ale ona i tak swoje bardziej sie zamyka w siebie, albo mowie mama nie muszisz krzyczec!To wtedy wogole czuje sie okropnie bo nie chce taka byc!!! Moja mama taka byla. Potrafila sie smiac ze mnie kiedy cos mi nie wychodzilo.Walcze z tym nie chce byc jak ona ale jednak czuje ze to lezy u mnie w glowie

Nie chce dolowac mojej corki , nie chce zeby dorastala z poczuciem ze jest nikim , ze jest zerem....Bo wystarczy ze ja tak mialam....
Druga rzecz

ialog miedzy mna a moja corka na dworze :
C.

atrz mama lisci spadaja!
Ja:A wiesz dlaczego spadaja?
C.

laczego?
JA.Bo jest jesien
C.(krzyk)NIe mama, nie mow tak, zniszc to, wszystko od poczatku ja chcialam powiedziec ze jest jesien.....itd
I dialog sie zaczyna od poczatku zeby na moje pytanie dlaczego spadaja liscie ona musiala odpowiedziec ze jest jesien......
I to nie chodzi o to co mowimy to dotyczy tez tego co robimy:Na przyklad ja zapale swiatlo a ona chciala to zrobic sama to jest awantura!
Juz nie wiem jak postepowac juz staram sie ignorowac to wszystko i pozwolic jej robic co chciala bo wiem ze kiedy sie zdenerwuje powiem cos co bede zalowac...
Dziewczyny pomocy!!! JUz sie zagubilam totalnie szukam pomocy dla mnie i jakies wskazowki jesli chodzi o sytuacje co przestawilam powyzej!
P.s. Przepraszam za bledy ale naprawde nie czuje sie na silach sprawdzac mam mega dola bo porannej klutni z mala