Dodaj do ulubionych

Je tylko brokuly.

23.12.10, 15:15
Pisze w zasadzie po to,zeby poczytac cos na uspokojenie,gdyz mam nadzieje,ze takie odpowiedzi dostanesmile Moja coreczka ma tylko 7 miesiecy,wiec od miesiaca jej dieta jest
wygrywasmileMoze powinnam jej czasami proponowac inne rzeczy bez brokula??? Mala jest piekna i zdrowa,karmiona piersia,do tego umie i uwielbia pic wode z kubka!Oczywiscie jak staram sie popatrzec na to wszystko bardziej obiektywnie,to stwierdzam,ze jak prawie kazda matka przesadzam z tym,ze je tylko brokuly-czasami skubnie jakiegos owoca i inne warzywkosmileChyba wystarczylo,ze to napisalam i juz mi lepiej,ale przy okazji pytanie- czy zawsze podawac jej brokuly skoro tak je lubi,czy czasami z nich zrezygnowac,czy zdac sie na swoja intuicje,ha?smile Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za wyczytanie moich rozterek!
Obserwuj wątek
    • ninuszka Re: Je tylko brokuly. 23.12.10, 15:16
      Przepraszam ,pol mojego postu zaginelo w trakcie wysylaniasadZa chwile dopisze to czegp brakuje!
    • ninuszka Re: Je tylko brokuly. 23.12.10, 15:37
      Pisze w zasadzie po to,zeby poczytac cos na uspokojenie,gdyz mam nadzieje,ze takie odpowiedzi dostaneMoja coreczka ma tylko 7 miesiecy,wiec od miesiaca jej dieta jest rozszerzana.Staram sie byc wyluzowana i ufac coreczce,ale czasami dopada mnie taka fala stresu-czy ona nie powinna juz jesc miesa i zoltka....,ktore to oczywiscie jej proponuje w roznych postaciach,ale jest wyrzucane!proponuje jej rozne warzywka,ale ona zawsze wybiera brokuly i koniec.Moze powinnam jej czasami proponowac inne rzeczy bez brokula??? Mala j
      > est piekna i zdrowa,karmiona piersia,do tego umie i uwielbia pic wode z kubka!O
      > czywiscie jak staram sie popatrzec na to wszystko bardziej obiektywnie,to stwie
      > rdzam,ze jak prawie kazda matka przesadzam z tym,ze je tylko brokuly-czasami sk
      > ubnie jakiegos owoca i inne warzywkosmileChyba wystarczylo,ze to napisalam i juz
      > mi lepiej,ale przy okazji pytanie- czy zawsze podawac jej brokuly skoro tak je
      > lubi,czy czasami z nich zrezygnowac,czy zdac sie na swoja intuicje,ha?smile Pozdr
      > awiam serdecznie i z gory dziekuje za wyczytanie moich rozterek!
      p.s. Zdaje sie,ze nie mam takiej sily sprawczej,aby usunac ten wybrakowany post,a jezeli mam,to nie wim ja,jeszcze raz przepraszam za zamieszanie-na moje usprawiedliwienie napisze,ze to nie moja wina,tylko tej malej co je brokuly!
      • 11buba Re: Je tylko brokuly. 23.12.10, 18:44
        mój kocha brokuły (je też inne rzeczy, ale brokuły polubił od pierwszego razu), a żółtka nie chciał inaczej niż w jajecznicy, aż zrobiłam mu pastę brokułową z żółtkiem i oliwą - robię mu z tego kulki, a on wcina jak szalony i drze się o jeszczewink - (daję przeważnie dwa żółtka, a brokuły (z pary) i oliwę na oko, żeby taka dośc gęsta pacia wyszła, lepka, gniotę widelcem)

• joshima Re: Je tylko brokuly. 23.12.10, 21:19
      ninuszka napisała:

> wygrywasmileMoze powinnam jej czasami proponowac inne rzeczy bez brokula??? Mala j
      > est piekna i zdrowa,karmiona piersia,do tego umie i uwielbia pic wode z kubka!O
      > czywiscie jak staram sie popatrzec na to wszystko bardziej obiektywnie,to stwie
      > rdzam,ze jak prawie kazda matka przesadzam z tym,ze je tylko brokuly-czasami sk
      > ubnie jakiegos owoca i inne warzywkosmileChyba wystarczylo,ze to napisalam i juz
      > mi lepiej,ale przy okazji pytanie- czy zawsze podawac jej brokuly skoro tak je
      > lubi,czy czasami z nich zrezygnowac
      Moja córka miała taki okres w życiu, że dzień bez brokuła był dniem straconym. Jak zobaczyła brokuła w lodówce to robiła mi awanturę, bo chciała go natychmiast. Dochodziło do tego, że jadła brokuła na surowo, bo czekanie aż się ugotuje nie wchodziło w grę. Tak więc brokuł był raz dziennie, codziennie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka