26.09.11, 22:41
Mój syn na 23 lata, skończył licencjat , pracuje i dalej stiuduje zaocznie. Zakochała sie w nim bez pamięci dziewczyna mająca niespełna 16 lat. Widziałam, że długo się przed nią bronił, bo wiadomo duża różnica wieku i związane z tym niesmaczne komentarze kolegów. Ale ostatnio mam wrażenie, że też się w niej zakochał albo jest mu tak wygodnie. Dziewczyna niemalże codziennie bywa u niego, zamykają sie w pokoju. Ciekawa jestem kiedy to dziecko się uczy. Gdzie ona ma rodziców, że na to nie reagują. Syn twierdzi, że dobrze się uczy-pewnie mu tak mówi. Nie jestem z tego zadowolona, nie chciałabym mieć "takiej" synowej. A przecież jest możliwe, że może sie to skończyć ciążą. Wiem, że syn jako żony takiej dziewczyny też by nie chciał. Dodam, że dziewczyna jest bardzo ładna i wydaje sie być dość mądra.
Obserwuj wątek
    • ms49 Re: miłość 27.09.11, 12:56
      Co o tym sądzicie, czy powinnam zainteresować sprawą matkę dziewczyny? Martwie się , że moga wyniknąc z tego jakieś konsekwencje. Co mam ztym zrobić - dotąd nie miałam z synem takich problemów. Były w jego życiu dziewczyny, ale to było bardziej normalne. Przede wszystkich bywały tylko czasami.
    • morekac Re: miłość 27.09.11, 13:31
      A dlaczego nie porozmawiasz na temat swoich obaw z synem?
      • aqua48 Re: miłość 27.09.11, 17:08
        Obawiasz się że Twój syn miałby być ewentualnym ojcem? Z nim porozmawiaj wobec tego.
    • kanna Re: miłość 27.09.11, 17:06
      "jakiej" synowej?

Powiedz synowi, ze bys chętnie poznała rodziców Małej. Czy u Ciebie w domu się spotykają, czy u syna?
    • scher Re: miłość 27.09.11, 22:22
      ms49 napisała:

> zamykają sie w pokoju

I tak potulnie na to pozwalasz?
    • fasolka3 Re: miłość 27.09.11, 22:30
      Oj, z Ciebie to bedzie tesciowa!
    • gazeta_mi_placi Re: miłość 27.09.11, 22:44
      Siedmioletnia różnica to żadna różnica wieku tak naprawdę.
      A 16-latki już potrafią się same zabezpieczać.
      • azjaodkuchni Re: miłość 02.10.11, 19:16
        A nie możesz ty syna poważnie potraktować i z nim pogadać o obawach odpowiedzialności jego za nią również. Jeśli jedyną wadą dziewczyny jest jej wiek to z tego szybko dziewczę się wyleczy a jeśli kiepsko ułożysz sobie z nimi relacje to będziesz miała ty problem za kilka lat. A jeśli to ona zostanie twoją synową to raczej nie zapomni twojej niechęci i obu wam będzie trudno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka