Dodaj do ulubionych

cielęcinka

14.05.14, 13:22
Dziewczyny, jakie macie sposoby na cielęcinę i inne mięso? Mój Młody ma 10mcy ( od 4 na blw) i gotuję mu cielęcinę w kawałku a potem kroję na słupki on to chwyta do łapki i ładnie żuje, ale oczywiście wymemlane wypluwa. Co sobie wyssie to jego, ale nie połyka. Jak jeszcze podajecie mięso? Kurde nie mam maszynki do mielenia ani w moim mięsnym nie mają...
Ostatnio przy kolacji rzucił się na kabanosy, wiem, wiem były mocno przyprawione, ale gdybyście widziały jego minkę !! I minę mojego brata big_grin
Obserwuj wątek
    • kota-mota Re: cielęcinka 02.06.14, 19:32
      czy wasze dzieci koło 11 mca jadły/ jedzą mięso bez problemów?. Łącznie z przełykaniem?
      Czy mam jeszcze czekać bo to nie jego czas? zmiksowanum mięsem w zupie pluje. dziś podałam mielonego wieprzowego w plastrach, pomemlał i wypluł rozdrobnione....
      • kaskasmok Re: cielęcinka 11.06.14, 00:30
        U nas to samo. Memła, memła i wypluwa mięsną bulę niestety. Na szczęście nie odrzuca z kretesem zupy z rozdrobnionym mięsem.
        • horsewhisperer85 Re: cielęcinka 13.06.14, 11:28
          Moja je miesko drobno pokrojone, rybe. Male kawaleczki uczy sie chwytac paluszkami i je. Duzych kawalow do ssania nigdy nie dawalam, balam sie, bo ona ma tendencje do odgryzania i polykania.
    • jemanja Re: cielęcinka 18.03.15, 09:21
      Mój nigdy nie wypluwał, ale do 10mies raczej dodawałam drobno krojone do sosów. Z cielęciną sobie świetnie radzi z tym, że ja mu kupuję taką dojrzewającą, bardzo kruchą. Drogie rozwiązanie ale dużo tego nie je, bo raz w tygodniu więc daje radę tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka