Dodaj do ulubionych

kąpią się razem :)

31.05.06, 13:20
Adam skończył pol roku, siedzi smile więc nie męczę się z kąpaniem dzieci
osobno*. Im też się podoba, Mikołaj zabawia młodszego brata. Ale że muszę
małego trzymać wpadłam na pomysł i zakupiłam na allegro krzesełko do kąpania.
Czekam na nie...mam nadzieję że jeszcze bardziej ułatwi mi życie

*wcześniej podejmowałam już próby ale efekt był średni
Obserwuj wątek
    • hanti Re: kąpią się razem :) 31.05.06, 20:44
      moje dzieci też zaczęły kapac się razem odkąd Lolka miała jakieś 5-6 miesięcy
      smile)) i do tej pory tak im zostało, co więcej, nie mają zamiaru z tego rezygnować
      smile))
      Najwyżej za pół roku srawdzę czy we trójkę będzie im się tak samo podobało smile)))
      • natalia433 Re: kąpią się razem :) 31.05.06, 21:10
        moje maluchy tez od dłuzszego czasu razem sie kapia, maja frajde a ja nie mam
        podwójnej robotysmile
      • kejtka1 Re: kąpią się razem :) 05.06.06, 20:10
        Moje dzieciaki też kąpią się razem od kiedy Natalka zaczęła pewnie siedzieć.
        Czasem w łazience jest masakra ale co tam ja wezmę ręcznik i wytrę a one mają
        tyle radości.
        Tak się tylko zastanawiam do kiedy powinny się kąpać razem?

Jaś i Natalka
    • poteflon Re: kąpią się razem :) 01.06.06, 23:11
      U nas też wspólne kąpiele należały do codziennego wieczornego rytuału od kiedy
      Tomek zaczął dobrze siedzieć. Do niedawna, bo ostatnio tatuś stracił zapał do
      długaśnego siedzenia w łazience (maluchy potrafiły bawić sie w wannie nawet
      godzinę)i zaczął towarzystwo opędzać krótkim, oddzielnym prysznicem. Oczywiście
      ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu (godzina oddechu bez mama zobacz, mama
      chodź, mama zrób). Dodatkowo synuś zaczął ostanio przejawiać "nadaktywność
      wieczorną" i każda kąpiel, to był płacz i krzyk Julki bo Tomek zepsuł, bo
      zniszczył(Julka w wannie tworzy dzieła wacikowe, gotuje, robi sobie rajstopy z
      mydła itp), bo zachlapał itp. i małżonek wymiękł.
    • bajdus Re: kąpią się razem :) 02.06.06, 08:54
      Moi chłopcy też kąpią się razem od czasu jak Krzyś zaczął pewnie siedzieć - o
      krzesełku do wanny dowiedziałam się po czasie ale już postanowiłam, że przy
      następnym dziecku kupię to krzesełko koniecznie.
      Wspólna kąpiel jest super - dzieci się bawią a ja siedzę sobie obok, czytam
      gazetkę i tylko co jakiś czas podaję ręcznik bo jeden drugiego ochlapał. Lubię
      ten czas ale nie mogę za dużo ingerować bo natychmiast mam skargi z dwóch stron.
      Miłego kąpania - chlapania smile
      • gopio1 Re: kąpią się razem :) 02.06.06, 10:24
        bajdus napisała:
        > Wspólna kąpiel jest super - dzieci się bawią a ja siedzę sobie obok, czytam gazetkę

O, to tak jak u mnie!
        Wspólna kąpiel dzieci to jedyny czas kiedy mogę przy moich Potworach poczytać książkę wink
        Zajęte nalewaniem, przelewaniem, pseudo-pływaniem i robieniem lodów z piany kompletnie nie
        zwracają na mnie uwagi a moje sugestie, ze pora juz wychodzic traktują jak jakąś karę. Dlatego częto
        siedzimy dolewając gorącą wodę, aby nie siedziały w zimnej - dopóki im się nie znudzi i dopóki ja nie
        skończę rozdziału. Odkąd mam dzieci najwięcej książek przeczytałam w łazience wink
        • oliwia244 Re: kąpią się razem :) 06.06.06, 18:57
          i moje sie razem kąpiasmile
          a dokładnie wyglada to tak. ze jak sie konczy kapac Gabrysie to wkładamy
          Martyne sa chwile razem a potem wyciagamy mlodsza
          jak juz obecnie trzymiecieczna bedzie siedziec tez mam nadzieje na wspolne
          kapielesmile
    • monika_oli Re: kąpią się razem :) 27.06.06, 14:09
      Dopiero od niedawna odkrywam uroki wspólnej kąpieli dzieciaczków.
      Córeczki są zachwycone i ja także nie narzekamsmile
      • syllllwia Re: kąpią się razem :) 01.07.06, 22:48
        Ja dopiero muszę spróbować i podzielę się z wami wrażeniami.
        • nanadomi Re: kąpią się razem :) 14.07.06, 12:52
          Tak. Od roku, obydwie panny razem w wannie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka