martka_k 22.09.06, 12:01 ma ktos? Bomi sie szykuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: trojka rok po roku 22.09.06, 17:42 O matko... Powodzenia. I dużo siły życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
olida Re: trojka rok po roku 22.09.06, 23:24 chyba bym nie dała rady jednak. Powodzenia i duuużo siły! Odpowiedz Link Zgłoś
melefretete Re: trojka rok po roku 23.09.06, 12:37 ja o tym myłse...ale chyba jednak troszke poczekam. choc póltorej roku. gratulacje i fatycznie duzo siły Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: trojka rok po roku 23.09.06, 20:22 dzieki dziewczyny. ale trochemnie zmartwilyscie, ze tylko ja taka odwazna nic to, jakos bedzie... dwojce dalam rade to i trzecie przezyje... Odpowiedz Link Zgłoś
kafreen Re: trojka rok po roku 29.09.06, 20:51 Pewnie, że dasz radę Jakoś to tak jest, że jak trzeba to sił przybywa Trzymam mocno kciuki! I dbaj o siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzemyczka Re: trojka rok po roku 02.10.06, 08:27 Witam, ja co prawda nie do końca mam rok po roku, bo... między pierwszą a drugą jest 24 miesiące, i teraz między drugim a trzecim: 15 lub 16 miesięcy. Jeszcze nie wiem bo dzidziuś jest jeszcze w brzuszku.W tym miesiącu ma się urodzić, ale nie wiem czy na początku czy końcu miesiąca. KOńcówka jest już ciężka i beż pomocy męża, sąsiadki i znajomych byłoby nieciekawie. W domu ok, tylko kłopot z wyjściem (3 piętro i już ciężko nosić mała). I troszkę smutno bo nosić nie mogę więc mniejsza pcha się na ręce do wszystkich kto się tylko nadaży. Jak to jest już z trójką takich maluchów na świecie jeszcze nie wiem, ale wkrótce się dowiem. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aynne Re: trojka rok po roku 26.07.07, 13:16 Witam... Ja mam dwojeczke dzieci: synek - rok i 5 m-cy, córka:5 m-cy. Ostatnio czułam sie dziwnie, więc zrobiłam test. Przy pierwszych 2 ciążach na teście zawsze wykazywało tylko cień 2 kreski,tak jest i tym razem. Obawiam sie, że jestem w ciąży.Tym razem nie było to planowane,cały czasbrałam tabletki antykoncepcyjne. Za kilka dni powtórze testiwtedy sie okaże. Na dzieńdzisiejszy nie wyobrażam sobie radzenia z 3 - ką,ale nie wyobrażałamsobie idwójeczki,a jednak teraz nie ma wiekszego problemu z radzeniem sobie z synkiem i córeczką. Mimo wszystko mam jednak jeszcze cicha nadzieję,że jednak nie jestem w 3 ciąży. Planowałam 3 dziecko, ale tak za 3 - 4 lata, a niepo roku.No cóż,co bedzie dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Re: trojka rok po roku 26.07.07, 21:58 Hehe, mój młodszy synek ma 5 miesięcy więc całym rozsądkiem mówię NIE, chociaż gdzieś tam z tyłu coś mnie korci, żeby marzyć o 3... Ogarnia mnie to zwłaszcza, gdy widzę inne koleżanki w ciąży. Boję się nawet trochę tych myśli, bo jakoś w podobny sposób zaszłam w tę drugą ciążę. Ale zgadzam się z ayenne - dwójka była nie do wyobrażenia, ale trójka już się wydaje normalniejsza. Mamy wprawę w ekstremalnym macierzyństwie Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: trojka rok po roku 31.07.07, 06:45 Łuuu, ale hardkor! )) gratuluję bardzo znajoma Pani z osiedla niedawno urodziła trzecie dziecko w odstępach gdzieś dwuletnich chyba. Bardzo lubi swoje trzecie dziecko, gdyż w przeciwieństwie do dwóch wcześniejszych, a szczególnie średniego, niemowlak jest aniołkiem. I tego się trzymaj ) ja, gdybym miała gdzie, to też bym miała )) Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: trojka rok po roku 01.08.07, 21:16 Jejku chyba bym się załamała ale musiała dać radę czego i Tobie życzę i gratuluję ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ameneris20 Re: trojka rok po roku 10.08.07, 20:44 Gratuluję życzę duzo siły i cierpliwości. Ja nawet nie próbuje sobie wyobrażać,że mogłabym mieć trzecie dziecko.. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: trojka rok po roku 17.08.07, 12:58 Ja mam bliźnaiki 7 mieś i będe mieć w styczniu kolejną dzidzie.Także będe mieć trójke,nie całkiem rok po roku ale też niezła jazda Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia0023 Re: trojka rok po roku 27.11.07, 12:04 a ja wam zazdroszcze trzeciego bąbelka.....Mam nadzieje ze mi też sie trafi.Piszę trafi bo maż nie chce juz trójeczki Odpowiedz Link Zgłoś
nemezja1 Re: trojka rok po roku 30.11.07, 08:19 hej, ja mam tygodniowego synka w domu i 17-miesieczne blizniaki. Bez pomocy nie wyobrazam sobie egzystencji, tym bardziej ze jestem po cc. Juz martwie sie co to bedzie gdy za tydz. mąż wroci do pracy, a za miesiąc babcia tez do siebie. Najgorsze dla mnie to znowu wstawanie w nocy co 2-3 godz. Zrezygnowalam z nocnego karmienia piersia, zeby miec wiecej czasu na sen a tym samym wiecej sily w dzien dla starszych dzieci. Poki co maly je i spi wiec jeszcze jakos idzie. Ale po 1 tygodniu to trudno cos wnioskowac. Odpowiedz Link Zgłoś
happybogna Re: trojka rok po roku 12.12.07, 17:36 Cześć Wielkie gratulacje. Ja właśnie zostałam mamą po raz drugi, mam dwie córy rok po po roku, a tu mąż cos przebąkuje o trzecim i tak sobie myślę, że byłoby fajnie. Tak dużo zależy od naszego podejścia, jak ktoś mi mówi o tym jak musi mi byc strasznie ciężko bo dzieci z taka małą różnicą wieku to sobie myślę, że jak ktoś postrzega rodzicielstwo jako udrękę to choćby miał nie wiem ile dzieci i nie ważne z jaka różnicą wieku to zawsze będzie udręczony i wiecznie zmęczony. Dla mnie jest super, ciesze się z macierzyństwa chociaż czasami ciężko. Powodzenia i Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś