Dodaj do ulubionych

dostawka do wozka dla drugiego dziecka-prosze

30.05.07, 18:01
o pomoc

kupilam dzis step-up board do mojego wozka
i za chiny nie umiem z tym jezdzic

jesli ktoras z was ma i jezdi
to plissss, napiszcia mi jak i co

bo poki co jestem zalamana

tak sie cieszylam na te dostawk a tu dupa sad
Obserwuj wątek
    • andziulindzia Re: dostawka do wozka dla drugiego dziecka-prosze 30.05.07, 21:18
      Nie wiem co to konkretnie za dostawka, którą ty masz. Ja mam buggyboard z
      Lascala i jestem z niego bardzo zadowolona. Ale specjalnie kupowałam wózek,
      który ma długą rączkę, żeby się o dostawkę nie kopać. Ja mam w wózku rączkę
      teleskopową, wcześniej używałam takiej z regulacją wysokości i mogłam wózek
      prowadzić przy rączce ustawionej na najwyższym poziomie (mam nadzieję, że
      zrozumiale piszę smile co było dla mnie niezbyt wygodne bo jestem niska dość.
      Mojemu mężowi jest mniej wygodnie ale się przyzwyczaił.

Napisz na czym konkretnie polega trudność to może coś uradzimy wspólnie smile
      • danas74 Re: dostawka do wozka dla drugiego dziecka-prosze 31.05.07, 09:33
        ja mam mutsy i jak jezdze na skretnych kolach, to wozek np w lewo, a mala na
        deskorolce w prawo i sie boi, ze spadnie
        i choidzi mi o to, czego ona ma sie trzymac: raczki od wozka, czy mojej reki?

raczke tez mam regulowana, wiec to nie problem

ale zaraz ide na spacer, wiec bede probowac...

az strach sie bac big_grin

dzieki za odpowiedz smile
        • andziulindzia Re: dostawka do wozka dla drugiego dziecka-prosze 31.05.07, 11:35
          Ja mam wózek z przekładanym siedziskiem więc jak starsza jedzie na deseczce to
          młodsza siedzi buzią w naszą stronę. Wtedy starsza córcia trzyma się pałąka
          albo rączki wózka (jak było chłodniej to pilnowałam żeby miała rękawiczki bo
          jej rączki marzły od zimnego metalu). Przednie kółka też mam skrętne i cały
          czas odblokowane ale jak dziecko dobrze się trzyma to nie ma problemu z
          zakrętami.

Myślę, ze prowadzenie wózka z dostawką to kwestia przyzwyczajenia. Ja ją bardzo
          lubię smile
        • coronella Re: dostawka do wozka dla drugiego dziecka-prosze 31.05.07, 19:21
          aa, bo Ty masz mutsy nie wózek! smile nie pisze złosliwie, broń boże, ale ze skrętną osia jezdzi się bardzo trudno z dostawką. Niestety chyba musisz zablokowac oś, bo to się przeczy ze wszystkimi zasadami. Będzie dokładnie tak jak piszesz, wózek w jedną stronę, deseczka w drugą.
          Ja do tej pory, juz 2 lata, używam buggy board, i własciwie nie ma róznicy, czy pcham sam wózek, czy z dostawką.
          • anneau gdzie to kupić i ile kosztuje ? 31.05.07, 19:35
            Ja tak po części tylko w temacie. Gdzie kupić taką dostawkę ? Które polecacie
            (mam 3 kołowy wózek Quinny Speedy - przednie kółko kręci się o 360o a tylne
            są "normalne" smile
            I ile to kosztuje ?

(mieszkam w Wawie)
            z góry dzięki
            • coronella Re: gdzie to kupić i ile kosztuje ? 31.05.07, 19:38
              do speedy tylko buggy board
              czyli takie montowane do bocznych rurek,
              nie Kiddy board!! gdybyś szukała,
              nowy kosztuje ok 250 zł chyba, a używane mozna znależć i na allegro i na ebayu.
              • agamamaani Re: gdzie to kupić i ile kosztuje ? 01.06.07, 10:51
                ja mam kiddy board i po zepsuciu pierwszego starego wózka specjalnie kupowałam
                drugi z tylnią belką aby zamontowac dostawkę.. kupiłam bebecara raidera ze
                skrętnymi małymi kołami.. młody siedzi tyłem do nas a Ania stoi na dostawce -
                trzyma sie rączki wózka.
                w Deltimie czaem pukałam nogami o dostawkę więc szłam z boku..
                teraz na wertepach faktycznie blokuję kółka, ale jak droga miejska to nic
                blokowac nie muszę skręcam wózek i kiddy board skręca leciutko w tą samą stronę..
                deseczkę od MUtsy oglądałam ale bałam się bo tam jedno kółko było i mało
                stabilna mi się wydała ..
                • benignusia Re: gdzie to kupić i ile kosztuje ? 01.06.07, 22:17
                  o jakim deltimie piszesz??ja też planuje kupić tą dostawke mam 2 wózki deltim
                  voyager 005 i trzykołowy x lander xt,bardzo podobny do quinny spedy xs
                  • danas74 dzieki dziewczyny :))) 02.06.07, 17:09
                    jest tak jak pisalyscie..
                    tzn po 2 spacerach na dluzszych trasach
                    wnioski:
                    jezdzi sie ok-jestem zadowolona
                    zakrety staram sie brac szerokim lukiem
                    a na dlugiej prostej blokuje kola
                    wtedy smigamy az milo
                    ogolnie wole z deseczka jezdzic niz bez
                    mala jak chce, to jedzei
                    jak nie chce, to drepce obok
                    ale generalnie jezdzimy "razem"
                    tylko musze isc obok wozka inaczej sie nie da
                    ale to nie problem smile
                    co do ceny-ja za swoja dalam 150zl
                    ale widzialam na allegro, ze uzywane szly za ponad 200 nawet
                    pzdr big_grin
                    • pimkie1 Jaka dostawka do PegPerego PLiko P3? 19.04.08, 23:04
                      Czy któraś z Was ma ten wózek? To typ parasolki (z wkładaną małą gondolą),
                      rączki mają regulację, ale tylko o 1 stopień.
                      Obawiam się, czy jakakolwiek dostawka będzie pasować...

z góry dziękuję za info smile
                      • coronella Re: Jaka dostawka do PegPerego PLiko P3? 19.04.08, 23:22
                        tak, pasuje buggy board z Lascal, ja tak jezdziłam smile
                        • mmmag Re: Jaka dostawka do PegPerego PLiko P3? 20.04.08, 14:17
                          A czy możecie mi napisać czy któraś montowała to ustrojstwo do
                          Roana?? tam nie ma regulowanej rączki i nie wiem czy wogóle się
                          zmieści.
                        • pimkie1 Re: Jaka dostawka do PegPerego PLiko P3? 21.04.08, 23:51
                          Dziękuję pięknie!
                          smile)
                        • rafdrim Re: Jaka dostawka do PegPerego PLiko P3? 26.05.15, 09:53
                          Wprowadzamy dodatkowe akcesoria do Buggypod Lascal Maxi. Nakładka dzięki której starszak może siedzieć przypięty pasami Buggypod Perle. Nakładkę można też wykorzystać jako siedzenie dla młodszego dziecka np. na krześle w restauracji. Wypowiadam się jako Importer www.buggypod.pl
    • i-t-a Re: dostawka do wozka dla drugiego dziecka-prosze 20.04.08, 21:51
      To ja też pytam, czy ktoś montował dostawkę do Inglesiny Magnum? Pozdrawiam!
      • mamaaniiasia tu możnz sprawdzić ;) 22.04.08, 09:02
        www.buggyboard.info/index.php?lang=en&PHPSESSID=f68420aa6baa87cfa881b19e7bba38da
        • i-t-a Re: tu możnz sprawdzić ;) 22.04.08, 21:59
          Dziękuje, niestety nie ma takiego wózka, ale patrząc na podobne modele chyba
          będzie ok.
          • malenka07 Re: pomóżcie... 20.06.08, 16:43
            Czy Buggy Board będzie pasowała do trójkołowego Quinny Freestyle ??? Nigdzie nie
            mogę znaleźć informacji na ten temat, a nie chcę kupować w ciemno...

Może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
            • coronella Re: pomóżcie... 20.06.08, 22:01
              Będzie.
              • malenka07 Re: pomóżcie... 23.06.08, 16:54
                Coronella, a czy mogę spytać, skąd wiesz: czy masz taki wózek, albo czy
                widziałaś taki z dostawką?

Rozstaw jest szeroki (50 cm), rurki grube, na dole amortyzatory...Kompletnie nie
                mogę sobie tego wyobrazić...
                A może poszukam używanej, kupię, a jeśli nie będzie pasowała to odsprzedam...?
                Już sama nie wiem...Bez przymierzenia trudno decydować. Na pewno nie kupię nowej
                w ciemno.
                • coronella Re: pomóżcie... 25.06.08, 10:11
                  możesz spytac smile
                  Ja miałam bardzo duzo wózkow, w zasadzie wypróbowałam wszystkie znane marki.
                  Z dostawki korzystałam przez 2,5 roku, miałam ich kilka, wszystkie modele buggy board i 1 kiddy (koszmar)
                  miałam quinny freestyle 3 xl, rewelacyjny wózek!!! i powiem Ci, że z tym wózkiem jezdziło mi się z dostawką najlepiej. On ma długa raczkę, i dzieki temu nie wchodzi się na deseczke.
                  Kup BUGGY BOARD (nie kiddy board), a zamontujesz na 100%
                  ja juz nie pamiętam jak ja montowałam, ale chyba nie do poprzecznych rurek, chyba do tej na dole.
                  • malenka07 Re: pomóżcie... 25.06.08, 15:52
                    Dziękujęsmile Właśnie obserwuję aukcję z używaną dostawką Buggy board, może uda się
                    kupić. Jeśli nie rozważę zakup nowej, ale te 260 zł to sporosad
                    Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
                    smile Pozdrowionkasmile
                    • coronella Re: pomóżcie... 25.06.08, 17:12
                      pokaz tą aukcję.
                      • coronella Re: pomóżcie... 25.06.08, 17:14
                        a nie chcesz kupic na niemieckim ebayu? tam tych dostawek jest mnóstwo, i cena z przesyłka do PL wyjdzie przynajmniej połowe niższa. Jak nie więcej.
                        jeśli bys kupowała nowa, to polecam tą 3 generacji (3th Generation)
                        ją mozna zamontować na kazdym wózku
                        • znaniec1 Re: pomóżcie... 25.06.08, 21:44
                          tu jest strona do jakich wózkow pasuje byggy board.
                          www.buggyboard.info/index.php
                          uzywany za 260 zł?
                          ja kupiłam nowy za tyle
                          • malenka07 Re: pomóżcie... 25.06.08, 22:19
                            No właśnie, na tej stronie nie ma mojego wózka, dlatego pytałam...
                            260 zł - miałam na myśli, że nowa tyle kosztuje, a wolałabym ciut taniej kupić.
                            Widocznie niejasno napisałam.
                            Aukcja się skończyła (z tą używaną, zrezygnowałam, bo była bez zaczepów, a ja
                            chcę kompletną)

Hmmm, o niemieckim ebayu nie myślałam, jeszcze tam nie kupowałam...
                            A ta 3 generacja ma jakąś inną nazwę, oznaczenie?
                            • coronella Re: pomóżcie... 26.06.08, 12:17
                              tu sa aukcje na ebayu:
                              baby.listings.ebay.de/Kinderwagenzubehoer_Kiddy-Boards_W0QQdfspZ32QQfromZR4QQsacatZ23634QQsocmdZListingItemList
                              a to jest ta najnowsza, polecana deseczka:
                              cgi.ebay.de/Lascal-Buggyboard-Buggy-Board-2008-versch-Farben-NEU_W0QQitemZ140241916350QQihZ004QQcategoryZ23634QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
                            • coronella Re: pomóżcie..... 26.06.08, 12:19
                              jeszcze coś, nie kupuj takiej!!
                              cgi.ebay.de/Lascal-Buggy-Board-Buggyboard_W0QQitemZ200233934788QQihZ010QQcategoryZ23634QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
                              zwróc uwagę na konce tych prętów, są zagiete i nie ma na nich zadnych zaczepów. To najstarszy model deseczki, najgorszy do montowania i bardzo rysuje wózek.
                          • coronella Re: pomóżcie... 26.06.08, 12:15
                            ha smile
                            zamontować buggu da sie do każdego wozka, ale jezdzic juz nie koniecznie i tak np techno maclarena to koszmar, a co dopiero caddy!!!!
                            ja bym sie ta stroną nie sugerowała.
                            A, bugaboo miałam i przyczepic do niego deske wcale nie było tak łatwo. Musiałam sporo nakombinowac.
                            • znaniec1 Re: pomóżcie... 26.06.08, 13:28
                              ja mam teraz na maclarenie techno i jest ok (ale nie tak wygodnie
                              jak w bebecar), ale zamontowany inaczej niz na rysunku na tej stronie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka