danas74 28.12.07, 15:46 mozesz opisac, jak wygladaja Swieta w Grecji?? bo ja nie wiem, a chcialabym wiedziec chociaz tak z grubsza, co???? plissssss DD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morita11 Re: MORITA!! Prosbe mam :) 28.12.07, 17:46 Sama bym chciala wiedziec Pasterki nie ma, do dnia Wigilii malo kto przywiazuje wage niby powinno sie siedziec z rodzinka i jesc ale u nas wygladalo totak: w Wigilie o 14 tesciowa zapodala rosol!!! ( a chcielismy rybe) w I Swieto zjedlismy troche lepszy obiad w II Swietobyla ladna pogoda wiec w poludnie poszlismy z mala na spacer, jak wrocilismy tonie moglismy wejsc do domu bo podloga byla upierdolona gratami z pawlacza. Tesciowa sie nudzila i zrobila GENERALNY porzedek w pawlaczu.... aaaa w I swieto mysmy sie porzadniej ubrali do stolu a tesciowa wyskoczyla w dresie I pozniej sie moja matka dziwi,ze mnie juz 6 lat Swieta wkurwaiaja... W Grecji bardziej obchodzi sie nowy Rok, tzn. wejscie w nowy rok, czyli naszego Sylwestra. Nie chodzi sie na zadne bale tylko swietuje w domu przy sutu zastawionym stole, bo tradycja mowi, ze jakie wejscie w nowy rok taki i on caly, czyli trzeba miec zarcie na stole, co by go pozniej , w nowym roku nie braklo No i z rodzina trza byc, zeby ja pozniej miec Odpowiedz Link Zgłoś