azzure1 19.02.08, 12:52 ciekawa jestem, z czym Wam się kojarzy: -aku -siasiam -zisiak fin buuum -abus -katka -fitopaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azzure1 To ja ogłaszam mały konkurs 19.02.08, 13:15 temu, kto zgadnie najwięcej lub chociaż będzie w pobliżu, osobiście zrobię skrapową ramke na zdjęcie, z tytułem "Tłumacza języka dzieciowego". Rozstrzygnięcie konkursu jutro Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Filip rozmawia - tłumacz niezbędny :-)) 19.02.08, 13:24 nie wiem, a moze ty sie podejmiesz tlumaczyc mojego? - tdytdytdydydy - gaaaaaaaaaaaaa - ga oznacza WSZYSTKO Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: Filip rozmawia - tłumacz niezbędny :-)) 19.02.08, 13:26 -aku - Ała -siasiam - Skacze lub sikam -zisiak fin buuum - Zasikałem kibel DD -abus - Autobus -katka - Kartka lub karetka -fitopaaaaaa - Hipcio lub wielka stopa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Filip rozmawia - tłumacz niezbędny :-)) 19.02.08, 13:28 -aku -papu czyli jedzenie -siasiam -siadam lub sikam -zisiak fin buuum -siusiak Filipa lub lizak Filipa -abus -autobus -katka -kurtka -fitopaaaaaa - Filip robi pa Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Prowadzi Ajs, tuż za nią Kasiak :-)) 19.02.08, 15:59 Ajs odgadła 2,5 słowa Kasiak 1,75 ))) Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: Prowadzi Ajs, tuż za nią Kasiak :-)) 19.02.08, 16:05 -aku - ała -siasiam - sisiam -zisiak fin buuum - siusiak zrobił bum -abus - autobus -katka - kartka -fitopaaaaaa - filip Odpowiedz Link Zgłoś
mamawif Re: Filip rozmawia - tłumacz niezbędny :-)) 19.02.08, 22:47 - aku - a kuku? - siasiam - przepraszam - zisiak fin buum - zygzak mc queen - abus - arbuz? - katka - kartka? - fitopaaaa - stopa? Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 Re: Filip rozmawia - tłumacz niezbędny :-)) 19.02.08, 22:58 azzure1 napisała: > ciekawa jestem, z czym Wam się kojarzy: > > -aku-dziadku > -siasiam-przepraszam > -zisiak fin buuum-nie mam pomysła... > -abus-arbuz > -katka-łopatka > -fitopaaaaaa-tez nie wiem.... wygrałam ??? DD > Odpowiedz Link Zgłoś
dea146 :)))))))))))) 19.02.08, 23:13 ja to nawet nie będę próbować ale czyta się boooosko Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Mamawif depcze Ajsowej po piętach :-))) 20.02.08, 00:54 remis na pierwszej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 OGŁOSZENIE WYNIKÓW 20.02.08, 13:50 podane Filipowe wypowiedzi są dla nas jak najbardziej jasne, tu podałam wersję, w jakiej słyszą je niewtajemniczeni. Tym bardziej jestem pełna podziwu, że udało sie Wam odgadnąć właściwie wszystko Oto poprawna interpretacja ): - aku - mleko - tu Kasiak była najbliżej - siasiam - przepraszam - zisiak fin buum - zygzak mcqueen wruum - pokłony dla Mamawif )) - abus - autobus - katka - karetka - Ajsowa zgadła - fitopaaaaa - fuj stopa (na widok każdej obnażonej kończyny dolnej )) - Wyniki pozostają więc bez zmian: jako że Ajsowa zgadła jako pierwsza, ona dostanie ramkę, natomiast za miejsce ex aequo Mamawif otrzyma notesik skrapowy ****** GRATULUJĘ ZWYCIĘŻCZYNIOM ****** oraz proszę o podanie na adres azzure@poczta.onet.pl swoich adresów i ulubionej kolorystyki, w jakiej mają być wykonane nagrody Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 pytanie techniczne 20.02.08, 13:57 Co to u licha jest????????? > - zisiak fin buum - zygzak mcqueen wruum Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_g Re: pytanie techniczne 20.02.08, 14:11 dzika- od razu widac, że majka jest laska w każdym calu i nie bawi się samochodzikami. a jak bawi się, to bezgłośnie))) Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: :DDDDDDDDDDDDDDDDD 20.02.08, 14:57 Nie martw się Dzika, wszystko przed Tobą - Kuba dostał pierwszy samochodzik na roczek, od dziadków, wcześniej nam nie przyszło do głowy, żeby chłopakowi jakieś autka kupować ) Natomiast Filip jest należycie wyedukowany przez brata i siostrzeńca, którzy namiętnie oglądają disnejowskie "Auta" - stąd ten Zygzak McQueen Odpowiedz Link Zgłoś
mamawif Re: OGŁOSZENIE WYNIKÓW 20.02.08, 21:12 Się cieszę, żem taka dobra Pewnie dlatego, że długo byłam matką dziecia, notabene też Filipa, którego mowę tylko ja rozumiałam. Dziś ma prawie 4 lata i juz go wszyscy rozumieją Zygzak Mc Queen się nasunął jako pierwszy, może dlatego, że u nas Auta lecą codziennie, z niesłabnącą fascynacją u obu braci. Tak wogoóle to chyba się muszę jakoś oficjalnie na waszym forum przywitac.... A po nagrodę się zgłoszę na pewno DD Odpowiedz Link Zgłoś
dea146 "auta" to moja ulubiona bajka:PPP 20.02.08, 22:46 i wyobraźcie sobie,ze ja za każdym razem płaczę na tej bajce... chyba jutro znowu ją obejrzę nie, nie zwariowałam Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Wygralam?! WOW! 20.02.08, 23:12 Wygrywalam tylko konkursy plastyczne w szkole. Jestem zaskoczona. Dziekuje wszystkim tu zgromadzonym. Pozdrawiam moja mame, siostrem, mojego meza i syna. Kocham Was! Poplakalam sie ze wzruszenia. Musze sie wysmarkac. Przepraszam i jeszcze raz dzoekuje! Jestescie boscy! Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 a masz do czego sie wysmarkac???? 20.02.08, 23:14 NIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! NIE do rekawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koziczki maja już... Mój świat według CORELA... wyGODNE Odpowiedz Link Zgłoś