alebi 19.06.08, 19:07 Czemu ten artykul znalazl sie w rubryce "kobieta"? Niektorym ojcom bardziej by sie przydal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taraj Matkom też by się przydał 20.06.08, 13:01 alebi napisała: > Czemu ten artykul znalazl sie w rubryce "kobieta"? Niektorym ojcom > bardziej by sie przydal. Matkom też by się przydał. Np. mojej. Szkoda, że nie wydrukowano go trzydzieści lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Matkom też by się przydał 23.06.08, 07:44 > Matkom też by się przydał. Np. mojej. > Szkoda, że nie wydrukowano go trzydzieści lat temu. moja matka jest chodzącym zaprzeczeniem tego tekstu, przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
bigbadmac Dodać dziecku wiary w siebie 20.06.08, 15:28 Owszem, ale przydałby się każdemu kto wychowuje dzieci, ja jeszcze potomstwa nie posiadam, ale chętnie przeczytałem i zanotowałem w pamięci Uważam, że każdy rodzic, najlepiej jeszcze przed narodzinami dziecka, był poddawany dokształcaniu, obecnie zbyt wiele dzieci wychowywanych jest "bezstresowo". Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Dodać dziecku wiary w siebie 22.06.08, 23:52 to tez moze byc nagłówek od czaoy.. ale rzeczywisce warto dzieciom wpajac poczucie zadowolenia z samych siebie Odpowiedz Link Zgłoś
aniuki Re: Dodać dziecku wiary w siebie 23.06.08, 13:39 wazny problem. tylko po przeczytaniu tekstu dalej nie wiem: 1. w ktorym momencie popelniono bledy w moim przypadku, co konkretnie zrobili Rodzice nie tak. a na pewno cos poszlo zle, bo od kiedy pamietam, walcze z brakiem pewnosci siebie. brat tez. pomimo tego ze uwazamy ich za rodzicow bardzo dobrych i naprawde niewiele (albo nic) nie moge im zarzucic 2. czy mam szanse uniknac tych bledow wychowujac moja coreczke (obecnie 14 mcy).. ale jest w artykule cos co nie przyszlo mi wczesniej do glowy: dorosla reakcja rodzicow na wlasne porazki w duzym stopniu wplywa na to jak z porazkami bedzie radzilo sobie ich dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
banderossa Re: Dodać dziecku wiary w siebie 16.03.14, 17:34 Istnieje coś takiego jak mechanizm przeniesienia i projekcji. Metodą na uniknięcia błędów, które w stosunku do nas mogli popełnić rodzice jest UŚWIADOMIENIE sobie tych właśnie błędów. Trzeba przeanalizować własne dzieciństwo, przypomnieć sobie wydarzenia, emocje... Tym dobrym chwilom, które wspominamy z uśmiechem, spokojnie można pozwolić tkwić w naszej podświadomości. Te złe po uświadomieniu trzeba wziąć pod lupę i nad nimi popracować. Na poniższym blogu możesz znaleźć odpowiedzi na swoje pytania. Blog niedawno ruszył ale o mechanizmie projekcji już pojawiły się pierwsze artykuły! stworzgeniusza.pl/blog/ Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Dodać dziecku wiary w siebie 23.06.08, 14:33 dziecko utozsamia sie z obojgiem rodzicow. Aby moglo uwierzyc w siebie rodzice nie powinni w obecnosci dziecka wzajemnie sie krytykowac i klocic. Kobiety przoduja w bezmyslnym krytykowaniu ojcow w obecnosci dziecka. A potem maja zakompleksione i jakajace sie dzieci, bo nie pomyslaly, ze krytykujac ojca podwazaja ego i poczucie wlasnej wartosci dziecka. Za glupote i lenistwo inetelektualne matek placa dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Dodać dziecku wiary w siebie 24.06.08, 11:50 Tatusiowie traktujac zony jako niewolnice/tania sile robocza do sprzatania, prania , gotowania (plus praca zawodowa) zabijaja w dziecku.... reszta jak u autora powyzej Za brak empatii i inteligencji emocjonalnej ojcow placa dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkadalia1 Re: Dodać dziecku wiary w siebie 16.03.14, 19:38 Dziecko uczy sie zachowan poprzez obserwacje i nasladownictwo. Jezeli zona zgadza sie byc niewolnica, przyjmuje niewdzieczna role taniej sily roboczej to mozna byc pewnym, ze w przyszlosci dzieci zachowywac sie beda podobnie. Za relacje i komunikacje w zwiazku odpowiadaja mezczyzna i kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjazaranek Dodać dziecku wiary w siebie 01.09.15, 16:14 Jako mama mogę polecić serwis społecznościowy dla dzieci oraz rodziców kinderfun.pl. Serwis kinderfun.pl został zaprojektowany i stworzony specjalnie z myślą o najmłodszych. Jest interaktywną platformą internetową, która odpowiada na najważniejsze wyzwania współczesnego świata. Na jego łamach Twoje dziecko będzie przede wszystkim bezpieczne. Misie-przewodnicy zachęcą je, aby w dzisiejszym zdygitalizowanym świecie rozwijało swoją wyobraźnię, odeszło od komputera, chwyciło za kredki i farby. E-tablica zadań i obowiązków w przyjazny i zabawny sposób pokaże, jak fajne może być wypełnianie obowiązków domowych. E-gazetka zaproponuje mnóstwo rozwijających zabaw i zadań odpowiednich dla Twojej pociechy. Wszystko to wspierane całą gamą konkursów i nagród. Do Galerii kinderfun.pl najmłodsi mogą wrzucać zdjęcia swoich prac, swojej rodziny, przyjaciół, swoje własne, od Twojej decyzji i akceptacji zależy udostępnianie tych prac i zdjęć innym użytkownikom. Współpracujemy ze specjalistami, aby zadbać o To, co dla Was najważniejsze- Wasze Skarby.! Fundusze Europejskie - dla rozwoju innowacyjnej gospodarki. Dotacje na innowacje. Inwestujemy w waszą przyszłość. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Innowacyjna Gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dodać dziecku wiary w siebie 02.09.15, 11:08 Te spamer, ale jak odejdzie od komputera, to odejdzie i od misia-przewodnika... Odpowiedz Link Zgłoś
0wlosiak Re: Dodać dziecku wiary w siebie 03.09.15, 13:10 Dobrze, że mówi się rodzicom o budowaniu pewności siebie dziecka. Ja uważam, że to jest jakaś nasza cecha narodowa, że łatwiej nam krytykować niż chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
aoala Re: Dodać dziecku wiary w siebie 08.09.15, 11:09 Zdecydowanie dziecko potrzebuje pewności siebie i samo raczej jej nie nabierze. Trzeba ją budować od małego, ale oczywiście mądrze, żeby nie przesadzić w drugą stronę. Pewność siebie bardzo pomaga w życiu i daje naprawdę dobry start praktycznie na każdej płaszczyźnie społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś