Dodaj do ulubionych

cześć, mogę dołączyć?

29.06.08, 11:10
między moją najstarszą córeczką Idą i Hanią (średniąsmile) jest 15 miesięcy
różnicy. między Hanią i Rozalią jest 13 miesięcy różnicy smile) wszystkie trzy
były planowane, między Idą i Hanią miało być 12 miesięcy różnicy, ale nie
wyszłosmile) a między Hanią a Rozalią miało być 15 miesięcy różnicy, ale urodziła
się w 30 tc. ale namieszałamsmile))))))
przyjmiecie mnie do swojego grona?
Obserwuj wątek
    • rillia Re: cześć, mogę dołączyć? 29.06.08, 15:04
      Witamy Cie bardzo serdecznie. Niesamowita z Ciebie kobieta. Podziwiam.
      Bardzo bym chciała mieć jeszcze jedno dziecko. Jednak osiedlowe dewoty
      okrzyknęłyby naszą rodzinę patologicznątongue_out Zresztą bałabym się ciąży przy dwóch
      urwipołciach. Bianka urodziła się miesiąc wcześniej, prawdopodobnie przez moje
      przemęczenie.
      Powiedz, jak sobie radzisz. Czy ktoś Ci pomaga?
      Jak lokomocyjne na spacerach? Mam dużo pytań, ale nie wszystkie na razbig_grin
      • motylowa77 Re: cześć, mogę dołączyć? 29.06.08, 15:33
        smile)
        ja marzyłam o trójce z małą różnicą wieku smile))
        dzięki Bogu, są przedszkola prywatne, czyli od poniedziałku do piątku na kilka
        godzin dziennie mam Idę z głowy. w ciągu dnia przychodzi także niania Hani (po
        macierzyńskim z Hanią od wróciłam do pracy i tak już została). mam do
        października wolne, bo pracuję na uczelni i powoli sobie wyrabiam rytm dnia. nie
        powiem, że jest łatwo, ale jest łatwiej niż przy dwójce. mam lepszą organizację,
        Rozalka ma 1,5 miesiąca a ja byłam u fryzjerasmile)))))) nie mam domu
        zapuszczonego, niedawno sprzątałam kuchnię a teraz odpoczywam. Ida jest na
        spacerze z tatą, Hania i Rozalia śpią. najgorzej jest, gdy wszystkie zaczynają
        płakać, a taka sytuacja bywa średnio 3 razy dziennie.
        co do spacerów, to jeszcze nie odważyłam się iść sama. Ida nie jeździ w wózku,
        za to Hania jeździ (od niedawna dopiero chodzi). nie chciałam wózka
        bliźniaczego, ani takiego dla rodzeństwa. spaceruję z mężem, z nianią, czy inną
        osobą mi towarzyszącą. Ida jest grzeczna, nie ucieka mi, ale boję się o Hanię,
        bo ona mi ucieka z podstawki do wózki dla starszaków i musi siedzieć przypiętasmile)
        • rillia Re: cześć, mogę dołączyć? 29.06.08, 22:31
          Moja starsza córcia ma ponad 2 latka. Cały czas jeździ w wózku, a młodszą noszę
          w chuście. Jak dla mnie rewelacja. Uwielbiam czuć słodkie ciałko spragnionego
          dotyku bobaska.
          Fajnie, że masz pomoc. Cały dzień jestem z dziewczynami sama. Nie mam jak się
          wyrwać do fryzjera czy zakupy. Muszę ustawiać plan, prosić moich dziadków ...
          Ech... całe zabiegi.
          Dziewczynki mają wspólny pokój? Budzą się wzajemnie?
          • motylowa77 Re: cześć, mogę dołączyć? 29.06.08, 23:19
            ja też mam chustę, ale trudno mi samej ogarnąć trójkę na otwartej przestrzeni
            smile) w domu sobie jakoś radzę
            Hania i Ida mają wspólny pokój. jest on bardzo duży, więc, gdy tylko Rozalka
            podrośnie to ją tam przeprowadzimysmile) narazie śpi u nas w sypialni
            Hania i Ida się nie budzą nawzajem. tzn. w zasadzie tylko Hania w nocy płacze,
            ale nie zawsze, wtedy dostaje butlę i po problemie. Ida się nie budzi w nocy w
            ogóle, płacz Hani i Rozalki nie robi na niej większego wrażenia
            • rillia Re: cześć, mogę dołączyć? 30.06.08, 09:13
              Mój pierwszy zamysł był taki. Zawsze chciałam mieć dwie córkitongue_out oraz żeby
              dziewczyny miały wspólny pokój. Jak urodziła się Bianka to Emilka jeszcze
              budziła się na butle. Bałam się że dodatkowo będzie się wybudzać.
              Zrobiliśmy im dwa oddzielne pokoje z tym, że Emilka ma duży pokój i w
              przyszłości gdybyśmy się zdecydowali na trzecie to Bianczkę przeprowadzimy do
              Emilki.
              Chcieliście jakąś konkretną płeć? Czy było Was obojętnie to będzie. W sumie to
              chciałabym mieć same córki. A 3 w niedużej różnicy wieku to moje marzenie.
              Jednak bałabym się, że przy dwóch rozrabiakach nie donosiłabym ciąży. Bianka
              urodziła się w 35/36 tygodniu.
              • motylowa77 Re: cześć, mogę dołączyć? 30.06.08, 09:21
                u mnie Ida jest z 27 tc, Hania z 40 tc, Rozalia z 31 tc
                rok przed Idą w 22 tc urodziłam synka, Dominika, niestety nie przeżył sad potem
                co do płci, to z Idą chcieliśmy dziewczynkę. z Hanią było to nam już obojętne. z
                Rozalią mieliśmy malutką nadzieję na chłopca, ale szybko zostało to rozwiane smile)
                • rillia Re: cześć, mogę dołączyć? 30.06.08, 22:03
                  Strasznie mi przykrosad Nie bałaś się po dwóch tak mocno przedwczesnych porodach
                  kolejnej ciąży?
    • s.sylwia77 Re: cześć, mogę dołączyć? 30.06.08, 22:14
      witaj wśród nas.
      Muszę Ci napisać , ze Cię podziwiam, Ty prawdziwa MATKA POLKA
      JESTEŚ. Ja mam dwójkę i jak dla mnie to MAX.
      czasami ma wszystkiego dosyć, u mnie różnica 1 i 5 m-cy (Oliwia
      2,4m-ce, Natalia 11 m-cy). Ja radzę sobie sama.
      • eps Re: cześć, mogę dołączyć? 12.08.08, 20:45
        no podziwiam Cie i to bardzo!!
        ja mam dwóch synków 2 lata i 4 miesiące i drugi 10 miesiecy.
        Czasami (a właściwie to prznajmniej raz dziennie) mam wszystkiego dosyć.
        Też marzyłam o trójce rok po roku ale teraz mam z chłopcami takie jazdy
        (szczególnie w nocy) że mi sie chwilowo skutecznie odechciało trzeciego.
        no strasznie Cie podziwiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka