surita 17.09.08, 10:20 Sluchajcie drogie uzytkowniczki x landerow... Czy duza niedogodnoscia jest to, ze nie da sie ustawic oparcia siedzenia pod katem 90 stopni..? I w ogole jakies jeszcze wady ten wozek ma..? A moze ma same zalety..? Skolowana jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Tylko to oparcie jest wada ;) 17.09.08, 10:38 Wada i nie wada w sumie. Wozek jest super wg mnie. Swietnie sie prowadzi i mimo tego, ze kupilam lzejsza specerowke niz moj Xa, to jej nie uzywam, bo zdecydowanie wygodniej mi jest prowadzic Xa. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_nka Re: Tylko to oparcie jest wada ;) 17.09.08, 16:28 no więc: -obrotowe kółka ułatwiaja jazdę i to na dodatek takie duże, ale każde obrotowe koła (niezależnie od wózka) trzeba zablokować przy wsiadaniu do autobusu - gondola wystarcza podobno na krótko, a oparcie nie rozkłada się na płasko, Tylko że dziecko z gondoli do spacerówki przenosi się w tym wieku, że już nie musi być na płasko bo siada (6-7 m-cy) - to że nie jest do pionu oparcie - nie musi, bo pupa dobrze siedzi i dzieć nie jedzie do przodu (co miałam w poprzednich wózkach) -brzydki pokrowiec od deszczu (jak kosmiczny skafander) (trzeba dokupić, bo nie ma w standardzie, ja nie kupiłam), ale dziś widziałam babeczke z xlanderem ubranym w uniwersalny pokrowiec i idę takiego szukać po sklepach w sumie ten wózek nie ma wad, chyba że mieszkasz na piątym pietrze bez windy, ale osobiście byłabym w stanie poświęcić się dla tego wózka i nosić 15 kg Ps. jerzowi dobrze się w nim śpi i siedzi AAAA jest wada: wąska klapka pod łydkami, przez co jak dziecko spi, to mu sie noga ześlizguje i zwisa z boku, ale ja i tak nogi owijam kocykiem i nie spadaja na boki Odpowiedz Link Zgłoś
surita Re: Tylko to oparcie jest wada ;) 17.09.08, 17:41 No ja bym juz kupila sama spacerowke, bo mlodego 2go skonczy 9 miesiecy.. Takze gondolka mi do szczescia niepotrzebna. Nie jest na plasko, ale zdrzemnac sie da? No dzwigac nie zamierzam.. Co prawda 4te pietro bez winy w starym budownictwie, ale zamierzam go skladac i przyczepiac zamkiem z szyfrem na dole.. Odpowiedz Link Zgłoś
surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 17.09.08, 17:42 Aaa, jeszcze jedno.. On mi sie wydaje taki troche "plytki" po bokach.. Czy jak wieje, sniezy itd to dziecko jest jakos osloniete, czy je przedmuchuje z prawa na lewo...? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_nka Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 17.09.08, 23:21 jak wieje mocno to ja na wózek (każdy) zakładam folię. Wydaje mi się że to jest jedna z głębszych spacerówek, chociaż nie - żadna spacerówka nie ochroni dziecka przed wietrzyskiem. Powiem Ci tak: u mnie jest baaardzo młode osiedle kilkudziesięciotysięczne. W kościele na mszy to żłobek dosłownie jest. Większość we wakacje msze spędzała przed kościołem. Czasem obok siebie stało 5 x-landerów xa. i żaden inny wózek się tak nie powtarzał jak ten w tłumie różniastych wózków. w sumie Tobie odpada wpinanie fotelika, więc polecę ci wersję tańszą o tej samej konstrukcji: allegro.pl/item432087401_wozek_gleboko_spacerowy_toledo_coneco_ex_bonusy.html allegro.pl/item434110410_baby_design_espiro_atlantic_pomaranczowe_ostatnie.html Odpowiedz Link Zgłoś
surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 08:24 Czemu mi odpada wpinanie fotelika...? Fajne te modele, ale jest jeden klopot. Xa znalazlam za 699 zl, a xt za 630 zl... Te sa jeszcze drozsze.. A to wlasnie cena jest glownym problemem dla mojego meza.. No, chyba ze zwyczajnie nie chce sie zgodzic, bo robi mi na zlosc Z nim wszystko jest mozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 08:25 Aha, jak sie go sklada, to sklada sie caly wozek, czy cos z niego trzeba wypinac? Nie mam na dole miejsca na wozek w stanie rozlozonym.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_nka Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 08:45 składa się go na łasko, właściwie zupełnie łasko (10 cm) ALE zostają duże wystające koła (dodatkowe około 30 cm) które się łatwo wypina, ale nie wiem czy wypinanie ma sens w twoim przypadku, sprawdź jak wygląda złożony wózek w sklepie a fotelik: moje dziecko wyrosło z fotelika w wieku 12 m-cy, a Twoje ma już 9, chyba że planujesz kolejne dziecko ja bym kupiła pewnie tego atlantika, ale dla noworodka chciałam mieć wpinany fotelik, a atlantik i coneco tego nie mają, dlatego xlander wybrałam Odpowiedz Link Zgłoś
surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 09:37 Aha, a mowimy o foteliku samochodowym...? Jesli tak to nie, ja bym kupila "goly" wozek )) Kolek wypinac nie zamierzam, moj obecny wozek tez ma spore kola i nikomu zlozony nie przeszkadza.. przynajmniej ja nic o tym nie wiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylki oparcie 18.09.08, 09:52 oparcie w xlanderze będzie można dać bardziej do pionu, gdy zmodyfikuje się trochę pasy regulujące. Trzeba rozpruć tylko szwy, które blokują pasy. Dziewczyny z forum wózkowego ten sposób polecają. Osobiście zawsze będę ten wózek polecać, jest po prostu rewelacyjny, nawet do serwisu nie mogę się doczepić Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k_19 Re: oparcie 18.09.08, 11:57 mój nieślubny też wpadł na pomysł z rozpruciem tego paska od regulacji oparcia i jest ok uzywamy tylko spacerówki xa, wcześniej miałam trójkołówkę innej firmy i xa jawił mi się jak mercedes wśród wózków teraz wożę w nim ważącą 13kg córkę i często dość spore zakupy a mimo to jeździ się super gdybym miała wybiraać jeszcze raz to kupiłabym właśnie xa a co do folii my używamy "folii na wózek nietypowy", tak było napisane na opakowaniu, pasowała mi na zwykłą parasolkę (która kurzy się w garażu bo wole xlanderem jeździć) i idealnie pasuje na xa Odpowiedz Link Zgłoś