Dodaj do ulubionych

x lander xt, xa.. jerzynka?

17.09.08, 10:20
Sluchajcie drogie uzytkowniczki x landerow...
Czy duza niedogodnoscia jest to, ze nie da sie ustawic oparcia siedzenia pod
katem 90 stopni..?
I w ogole jakies jeszcze wady ten wozek ma..?
A moze ma same zalety..?
Skolowana jestem wink
Obserwuj wątek
    • eyes69 Tylko to oparcie jest wada ;) 17.09.08, 10:38
      Wada i nie wada w sumie.

Wozek jest super wg mnie.
      Swietnie sie prowadzi i mimo tego, ze kupilam lzejsza specerowke niz
      moj Xa, to jej nie uzywam, bo zdecydowanie wygodniej mi jest
      prowadzic Xa.
      • jerzy_nka Re: Tylko to oparcie jest wada ;) 17.09.08, 16:28
        no więc:
        -obrotowe kółka ułatwiaja jazdę i to na dodatek takie duże, ale każde obrotowe
        koła (niezależnie od wózka) trzeba zablokować przy wsiadaniu do autobusu
        - gondola wystarcza podobno na krótko, a oparcie nie rozkłada się na płasko,
        Tylko że dziecko z gondoli do spacerówki przenosi się w tym wieku, że już nie
        musi być na płasko bo siada (6-7 m-cy)
        - to że nie jest do pionu oparcie - nie musi, bo pupa dobrze siedzi i dzieć nie
        jedzie do przodu (co miałam w poprzednich wózkach)
        -brzydki pokrowiec od deszczu (jak kosmiczny skafander) (trzeba dokupić, bo nie
        ma w standardzie, ja nie kupiłam), ale dziś widziałam babeczke z xlanderem
        ubranym w uniwersalny pokrowiec i idę takiego szukać po sklepach

w sumie ten wózek nie ma wad, chyba że mieszkasz na piątym pietrze bez windy,
        ale osobiście byłabym w stanie poświęcić się dla tego wózka i nosić 15 kg

Ps. jerzowi dobrze się w nim śpi i siedzi

AAAA jest wada: wąska klapka pod łydkami, przez co jak dziecko spi, to mu sie
        noga ześlizguje i zwisa z boku, ale ja i tak nogi owijam kocykiem i nie spadaja
        na boki
        • surita Re: Tylko to oparcie jest wada ;) 17.09.08, 17:41
          No ja bym juz kupila sama spacerowke, bo mlodego 2go skonczy 9 miesiecy.. Takze
          gondolka mi do szczescia niepotrzebna.

Nie jest na plasko, ale zdrzemnac sie da?
          No dzwigac nie zamierzam.. Co prawda 4te pietro bez winy w starym budownictwie,
          ale zamierzam go skladac i przyczepiac zamkiem z szyfrem na dole..
    • surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 17.09.08, 17:42
      Aaa, jeszcze jedno.. On mi sie wydaje taki troche "plytki" po bokach.. Czy jak
      wieje, sniezy itd to dziecko jest jakos osloniete, czy je przedmuchuje z prawa
      na lewo...?
      • jerzy_nka Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 17.09.08, 23:21
        jak wieje mocno to ja na wózek (każdy) zakładam folię. Wydaje mi się że to jest
        jedna z głębszych spacerówek, chociaż nie - żadna spacerówka nie ochroni dziecka
        przed wietrzyskiem.

Powiem Ci tak: u mnie jest baaardzo młode osiedle kilkudziesięciotysięczne. W
        kościele na mszy to żłobek dosłownie jest. Większość we wakacje msze spędzała
        przed kościołem. Czasem obok siebie stało 5 x-landerów xa. i żaden inny wózek
        się tak nie powtarzał jak ten w tłumie różniastych wózków.

w sumie Tobie odpada wpinanie fotelika, więc polecę ci wersję tańszą o tej samej
        konstrukcji:
        allegro.pl/item432087401_wozek_gleboko_spacerowy_toledo_coneco_ex_bonusy.html
        allegro.pl/item434110410_baby_design_espiro_atlantic_pomaranczowe_ostatnie.html
        • surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 08:24
          Czemu mi odpada wpinanie fotelika...?
          Fajne te modele, ale jest jeden klopot. Xa znalazlam za 699 zl, a xt za 630
          zl... Te sa jeszcze drozsze..
          A to wlasnie cena jest glownym problemem dla mojego meza.. No, chyba ze
          zwyczajnie nie chce sie zgodzic, bo robi mi na zlosc wink
          Z nim wszystko jest mozliwe...
          • surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 08:25
            Aha, jak sie go sklada, to sklada sie caly wozek, czy cos z niego trzeba wypinac?
            Nie mam na dole miejsca na wozek w stanie rozlozonym..
            • jerzy_nka Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 08:45
              składa się go na łasko, właściwie zupełnie łasko (10 cm) ALE

zostają duże wystające koła (dodatkowe około 30 cm) które się łatwo wypina, ale
              nie wiem czy wypinanie ma sens w twoim przypadku,
              sprawdź jak wygląda złożony wózek w sklepie

a fotelik: moje dziecko wyrosło z fotelika w wieku 12 m-cy, a Twoje ma już 9,
              chyba że planujesz kolejne dziecko wink

ja bym kupiła pewnie tego atlantika, ale dla noworodka chciałam mieć wpinany
              fotelik, a atlantik i coneco tego nie mają, dlatego xlander wybrałam
              • surita Re: x lander xt, xa.. jerzynka? 18.09.08, 09:37
                Aha, a mowimy o foteliku samochodowym...?
                Jesli tak to nie, ja bym kupila "goly" wozek smile))
                Kolek wypinac nie zamierzam, moj obecny wozek tez ma spore kola i nikomu zlozony
                nie przeszkadza.. przynajmniej ja nic o tym nie wiem wink)
                • sylki oparcie 18.09.08, 09:52
                  oparcie w xlanderze będzie można dać bardziej do pionu, gdy
                  zmodyfikuje się trochę pasy regulujące. Trzeba rozpruć tylko szwy,
                  które blokują pasy.
                  Dziewczyny z forum wózkowego ten sposób polecają.

Osobiście zawsze będę ten wózek polecać, jest po prostu rewelacyjny,
                  nawet do serwisu nie mogę się doczepić smile
                  • asia_k_19 Re: oparcie 18.09.08, 11:57
                    mój nieślubny też wpadł na pomysł z rozpruciem tego paska od regulacji oparcia i
                    jest ok
                    uzywamy tylko spacerówki xa, wcześniej miałam trójkołówkę innej firmy i xa jawił
                    mi się jak mercedes wśród wózków big_grin
                    teraz wożę w nim ważącą 13kg córkę i często dość spore zakupy a mimo to jeździ
                    się super
                    gdybym miała wybiraać jeszcze raz to kupiłabym właśnie xa

a co do folii
                    my używamy "folii na wózek nietypowy", tak było napisane na opakowaniu, pasowała
                    mi na zwykłą parasolkę (która kurzy się w garażu bo wole xlanderem jeździć) i
                    idealnie pasuje na xa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka