Dodaj do ulubionych

jak bawić się z 2-latką

26.11.14, 19:09
Witajcie.Jestem babcią 2-latki.Mała jest bardzo żywa, ruchliwa .Bardzo lubi bajki w tv.Jednak proszę o podanie jak zabawiać ją i przy okazji uczyć róznych rzeczy. Nie mam pojecia co robić.Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jamama02 Re: jak bawić się z 2-latką 27.11.14, 20:35
      Moja córeczka w wieku 2 lat lubiła
      rysować,
      kolorować obrazki (takie dla 2latków),
      układać układankę (ale maksymalnie z 4 elementów),
      malować farbami w wieku 2 lata i ok 3mce (całą stronę w jednym kolorze lub jakieś mazy),
      czytanie książeczek,
      wyścigi samochodowe (ustawiała samochody w rzędzie, potem puszczałyśmy,która dalej)
      gotowanie (na niby) dla mnie i zabawek
      razem myłyśmy lalkom lub misiom ząbki, kąpałyśmy je, kładłyśmy spać, dawałyśmy śniadano i tak milion razy
      budowanie wieży z klocków i psucie
      wspólny taniec
      skakanie
      zabawa: na dywanie siedzi jeż, co on robi to my też, co robi jeż?
      tor przeszkód z krzesełek: przechodzenie nad i pod
      zabawy plasteliną
    • babciappl Re: jak bawić się z 2-latką 27.11.14, 22:08
      Bardzo dziękuję za podpowiedż .Część z zabaw mamy aktualnie na czasie.Gotowanie na niby, paplanie w wodzie to jej ulubione tylko potem musimy się obie przebierać.Czytania w dzień nie lubi.Uwielbia tańczyć , śpiewać.Jest słodka ale zależy mi aby ją czegoś uczyć.Muszę kupić kolorowanki skoro są dla takich maluszków.Farbki chyba też by jej się podobały bo rysować kredkami uwielbia. Zajmuję się nią 10 godzin dziennie więc nie chce zmarnować tego czasu.Zresztą teraz przy takiej pogodzie nie można wychodzic zbyt długo to malutka też musi mieć wiecej zajęc w domu.Jeszcze raz dziękuje za podpowiedzi.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka