IP: 80.50.47.* 21.03.03, 13:48
Zamierzam wyprawić swojej córci 5 urodzinki w domu. Wiem że będę musiała opanować ten żywioł a w tym celu chyba najlepiej sprawdzają się zabawy. I tu rodzi się pytanie: czym zająć takie rozbrykane 5-cio letnie towarzystwo? Będę wdzięczna za propozycje zabaw i wszelkie sugestie doświadczonym mamom! PozdrawiamIsiak
Obserwuj wątek
    • Gość: anika Re: Kinderbal IP: 213.76.102.* 25.03.03, 13:59
      Rok temu wyprawiałam 5 urodzinki - przygotowałam chyba 6 czy 7 konkursów. Odbyły się tylko 3, bo okazało się, że dzieciaki są już na tyle duże, że świetnie bawią się same. Powodzeniem ciszyła się "Mandarynka" - czyli kółeczko, które podaje sobie szybko mandarynkę (alboco), muzyka gra, kiedy staje - ten z mandarynką odpada. Był też konkurs z zawiązanymi oczami i zgadywaniem, co się trzyma w rękach (korale, widelec, dzbanek, gąbka, jabłko...) i konkurs "Widzę coś koloru..." - z pokoju, trzeba zgadnąć, co. W naszym domu do ulubionych należą też: zgadnij, co to za odgłos - zwierzęce albo nie, albo rózne - albo: co to za zwierzę - rude, mieszka w lesie. Można też powymyślać - np. zamiast dotykania z zawiązanymi oczami dawać smaki itp. Najważniejsze z tego wszystkiego były oczywiście nagrody, których (drobiazgów - naklejek, pierścionków, samolotków) było tyle, że nikt nie wyszedł bez nagrody! Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka