malgorzata-p17 22.11.06, 20:52 pomózcie! w ubiegłym roku w nr 12 czasopisma dla dzieci ABECADŁO - była fajna prosta piosenka o mikołaju -pt Mikołaju Mikołaju - może ktośzna jej słowa? plissssssssssss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mufka51 Re: piosenka z Abecadła 22.11.06, 23:45 Czy to ta piosenka? Kochany panie Mikołaju, My tak czekamy każdej zimy, Dlaczego zawsze Pan przychodzi do nas Gdy śpimy? Czy to już musi tak pozostać, Czy to jest w księgach zapisane? Ja od prezentu bym wolała spotkanie z Panem. Wiem od dzieci, że z radością, Chciałyby słuchać pana głosu, My ogrzejemy panu uszy Piosenką gorącą jak rosół! Ref. Hu, hu, ha, hu, hu, ha Nasza zima zła! Ale zima z Mikołajem jest Pachnącym ciepłym majem! (x2) Zawsze bądź wśród nas! Mikołaju, Mikołaju, Mikołaju nasz! Kochany panie Mikołaju, Dziewczynka z bardzo smutną minką Pyta mnie o to, czy Pan znajdzie Prezent pod choinką? Czy ktoś o Panu nie zapomni Że Panu smutno będzie potem Dzieci chcą Panu dać w prezencie Serca szczerozłote! Takie serduszka pięknie grzeją W długich podróżach wśród zamieci, Dzieci są Pana Mikołajem A Pan jest Mikołajem dzieci. Ref. Hu, hu, ha, hu, hu, ha... Odpowiedz Link Zgłoś