m.meg 20.07.03, 13:16 Podpowiedzcie mi, czy w Canal+ teletubisie ( o 8.00 ) rano są w pasmie niekodowanym? Chciałabym nagrać mojemu maluchowi.A moze wiecie, gdzie mogę sobie z netu ściagnąć ilmik z Teletubisiami...... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silije.amj Re: Teletubisie.... 20.07.03, 19:35 Ja polecam stronę www.bbc.co.uk/teletubbies Odpowiedz Link Zgłoś
ewamaj1 Re: Teletubisie.... 21.07.03, 15:46 Teletubisie to stała pozycja programu naszego dziecka sa w sobotę i niedzielę o 8.00 rano niekodowane od poniedziałku 21.07 mają być codziennie 8.00 i 19.30 bodajże codziennie i niekodowane!!! Pozdr Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
anlenki Re: Teletubisie.... 22.07.03, 12:50 Mój maluch najpierw był zafascynowany TELETUBISIAMI, ale przebiła go zdecydowanie MYSIA, jest bardziej życiowa Odpowiedz Link Zgłoś
ewamaj1 Re: Teletubisie.... 22.07.03, 15:27 co to za bajka MYSIA???? PROSZĘ O INFORMACJĘ MOŻE I MOJEGO BĄBLA ZAINTERESUJE? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia-wesola1 Re: Teletubisie.... 22.07.03, 19:13 Hej! Ja nie mam żadnego dekodera canal+ a mimo to od początku wakacji moje misiaki oglądają Teletubisie codziennie o 8 rano, i powtórka jest o 19,30. Więc to chyba niekodowane. Ale moja koleżanka w innym mieście nie ma odkodowanych Teletubisiów - więc to trochę dziwne. W czasie roku szkolnego niekodowane teletubisie "lecą" tylko w weekendy. Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
marzenus Re: w sprawie Mysi 23.07.03, 14:32 To taka kreskówka - kasety do nabycia w Endo. Kilka serii, składających się z kilku odcinków. Gruba kreska, proste kolory i dużo "życiowych" rad. Mysia myje zęby, Mysia robi siusiu na kibelek, Mysia ma ulubioną przytulankę - Pandę, i oczywiście przyjaciół - krokodylka Karolka, kurkę Klarcię, wiewiórkę Cyrylka i słonia Edzia. Moja Ada jest zachwycona. Teraz każdy słoń, to Edzio ... Odpowiedz Link Zgłoś
majah76 Re: w sprawie Mysi 06.08.03, 23:55 A czy jest Mysia na dvd..? A bajeczki do czytania, czy także są? Już któryś raz stykam się z Mysią, ale moje dziecko nie zna tych bajek.. Podobno warto mieć dla dziecka, nawet bardziej niż Teltubisie (to nie moja opinia). I czy dla dziecka 2,4-letniego nie jest to już za proste? )) Majka Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_franio Re: w sprawie Mysi 07.08.03, 15:07 Witaj, ja z Mysią wielkiego doświadczenia nie mam bo mój synek ma dopiero roczek, ale z ciekawości kupiłam ostatnio kasetę o Mysi i zwierzakach i moim zdaniem jest ona dla dziecka takiego własnie 2-letniego, które ma już wiedzę o świecie, a Mysia pozwala mu tą wiedzę poszerzyć. Są też książeczki, rewelacyjne, bo oprócz kolorowych, prostych rysunków mają ruchome elementy, dzięki czemu dziecku na pewno się szybko nie znudzą. Do nabycia w Endo i empikach. Ja planuję "zarazić" mojego synka Mysią jak tylko troszkę podrośnie, bo to bardzo przyjazna postać, mam nadzieję, że Franio ją polubi Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
maak3 Re: w sprawie Mysi 07.08.03, 20:24 Mysię chetnie oglądają nawet 4 latki!!! i jest to świetna edukacyjna bajeczka Odpowiedz Link Zgłoś
majah76 Re: w sprawie Mysi 08.08.03, 02:49 Dzięki dziewczyny ))) rozejrzę się zatem. Do mnie Teletubisie za bardzo nie przemawiają. Ola woli jakąś konkretną akcję... Odtwarzacza video nie mamy, na dobranocki nie zdążamy z wieczornego spacerku, wcześnie rano też odpada, pozostają książeczki i dvd... (i płytki cd). Majka Odpowiedz Link Zgłoś
marzenus Re: w sprawie Mysi 08.08.03, 09:31 Na DVD nie widziałam Mysi. Na stronach internetowych brytyjskich czy amerykańskich (nie pamiętam) też nie spotkałam się z ofertą Mysi na DVD. Ostatnio kasety z Mysią można kupić też w marketach - Carrefour, Tesco ... Słuchajcie, Mysia naprawdę przemawia do dzieciaków. Są m. in. wspaniałe odcinki o kolorach, cyferkach, liczeniu ... Książeczki z Mysią też są. Dwa rodzaje. Proste - z jednym obrazkiem na stronie i bardziej złożone - opowieści z zakamarkami, tzn. coś można wyciągnąć, otworzyć, zajrzeć itp. Jedyny mankament tych drugich to cena. Odpowiedz Link Zgłoś
tatimati Re: mysia 16.08.03, 23:11 Moja Mała ma 2,5r. Tydzień temu po raz pierwdzy zobaczyła Mysię na kasecie i...przez pierwdzych 15 minut ( na więcej oglądania telewizji nie pozwalam) siedziała tak urzeczona, że po brodzie ciekła jej ślinka, bo zapomniała przełknać... Polecam, bo mądre i ładne!!! Odpowiedz Link Zgłoś