29.09.10, 16:20
Jakie mleko pija wasze juniory modyfikowane czy te krowie z kartonika moja mala pije te modyfikowane bo skaza sie ujawnila jak miala 1.5 roku i pila bebilon pepti jak miala 2 lata to dlalam jej bebilon junior4 a teraz pije nestle junior chciala bym sprobowac zwykle mleko tylko sie boje zeby jej nie wysypalo je serki i jogurty nic jej nie jest tylko mam jakis lek
Obserwuj wątek
    • gwen_s Re: MLEKO 29.09.10, 20:19
      ja daję mojemu młodemu 2% zwykłe mleko, co dzień w przedszkolu je zupę mleczną, ale nie wiem jakie tam dokładnie dają mleko.
      W tv ostatnio oglądałam, że najlepiej dawać dziecku tłuste mleko 3,2%, spróbuj małymi kroczkami.
      • koza_w_rajtuzach Re: MLEKO 29.09.10, 20:46
        Mój 20-miesięczny syn pije mleko Nestle Junior, choć przyznam się, że od niedawna, bo od 16-ego miesiąca, kiedy go odstawiłam od piersi, nie dawałam mu żadnego mleka. Uznałam, że nie ma takiej potrzeby i że mogę mu to zastąpić innymi produktami. Codziennie zjadał jogurt naturalny, oprócz tego bardzo często jadł brokuły, kaszki dla niemowląt itd. Dopiero jakieś dwa tygodnie temu wprowadziłam mu mleko modyfikowane. Raz siostra dała mu się napić normalnego mleka z kartonu, miał wtedy mniej więcej półtora roku. Na drugi dzień miał pełno bąbli na twarzy. Ogólnie mleko od krowy nie jest przeznaczone ani dla dzieci, dla dorosłych zresztą też nie i nie wiem po jaką cholerę w ogóle wprowadzać je do jadłospisu. Modyfikowane to oczywiście co innego, bo jest tak przetworzone, że jest odpowiednie dla dziecka, ale ogólnie to człowiek nie musi wcale tak długo mleka pić.
    • black.joanna Re: MLEKO 29.09.10, 20:45
      Masz popsutą klawiaturę, czy też brak szacunku do czytających?
    • joanka-r Re: MLEKO 29.09.10, 21:02
      pediatrzy zalecają aby nie podawać mleka krowiego do 1 roku zycia. Jesli córka nie ma alergii a jada inne produkty mleczne to swobodnie mozesz podać jej mleko z kartonu.
    • martita1987r ciesz się że pije mleko 30.09.10, 07:02
      nie rozumię po co zabierac dziecku mleko jak lubi mleko dzieci powinny pic do 3r modyfikowane oczywiście mleko z kartonu zawiena 10x mniej żelaza i jest ubogie w witaminy jak chcesz włącz do diety ale nie rezygnuj każdy mądry pediatra Ci to powie obejrzyj program UWAGA o mleku krowim to zmienisz zdanie
    • to_wlasnie_cala_ja nie pije n/t 30.09.10, 08:07
    • semi-dolce Re: MLEKO 30.09.10, 08:26
      Moje dwuletnie już nie pije, czasem kakao. Po pierwszych urodzinach piło krowie 3,2 z butelki nie z kartonu.
    • agnieszka_z-d Re: MLEKO 30.09.10, 09:57
      moja w wieku dwóch lat przeszła z piersi od razu na krowie. Takie w szklanej butelce ("Zimne" się nazywa), z krótkim terminem ważności.
    • julka_2009 Re: MLEKO 30.09.10, 10:10
      Dziewczyny ale czy takie mleko z kartonu gotujecie przed podaniem dziecku??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka