Dodaj do ulubionych

Zdrowa "nutella"

10.02.11, 19:52
Podrzucam przepis, może mamom małych żarłoków się przyda wink Przepis nie mój, pochodzi z wegedzieciaka.
awokado zmiksować z 2-3 łyzkami kakao i czymś co osłodzi całość, może być miód (ja daję zmiksowane z wodą rodzynki albo suszone daktyle), czasem trzeba dodać trochę wody, żeby była dobra konsystencja (szczególnie jak się daje miód, jak rozmiksowane rodzynki to już niekoniecznie), może też być cukier, ale ja jestem z frakcji pt. cukier to biała śmierć wink Całość jest przepyszna, można smarować kanapki, naleśniki. Dzieciom powinno smakować, bo słodkie i czekoladowe, a do tego awokado bardzo zdrowe. U mnie w domu dzieci nie ma, a i tak wszyscy uwielbiamy wink
teraz ciepię, bo zepsuł się nam blender i ani tej pasty, ani guaca sobie zrobić nie mogę uncertain
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 20:08
      Kurde jestem na diecie jajecznej a Ty takie coś tu, ślinotoku dostałam ;-/
    • leeloo2002 Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 20:10
      muszę Cie zmartwić - miód to też cukier smile))
      • iuscogens Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 20:33
        leeloo2002 napisała:

> muszę Cie zmartwić - miód to też cukier smile))

no ja własnie miodu nie używam, ja dodaję rodzynki wink
        ale muszę uscislic moje zyciowe motto: "Biały rafinowany cukier to biała śmierć" smile

Kozica, co to za dieta jajeczna? Nie słyszałam o takiej.
        • kozica111 Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 21:05
          W wersji hardcorowej je się dziennie tylko 6 jajek dziennie plus ewentualnie jakieś warzywko lub grejpfrut /wersja lżejsza jest dodatkowo z mięsem/.
          Leci się około 5 kg przez 2 tygodnie, tylko potem na jojo trzeba uważać, ja ją stosuję bardziej w celu obkurczenia żołądka.Sporo w necie jest wariacji tej diety.
      • tomojnowynick Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 20:34
        szkoda,że w tym miesiącu mnie nie stać na awokado...
        • lineczkaa Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 21:18
          tomojnowynick napisała:

> szkoda,że w tym miesiącu mnie nie stać na awokado...

w Biedronce, albo w Lidlu można trafić za mniej niż 2 zł. U mnie pasta z avocado hurtowo schodzi więc szukam tanich źródeł wink.
          • iuscogens Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 21:27
            Ja też się w Biedronie albo w Leclercu zaopatruję wink
            dobre są.
        • mathiola Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 21:22
          ale awokado kosztuje ze 2 zł, weź nie przesadzaj smile
    • mathiola Re: Zdrowa "nutella" 10.02.11, 21:25
      u mnie odpada, dzieci nie lubią ani rodzynek, ani niczego uncertain
      Ja osobiście najbardziej lubię awokado z jak największą ilością czosnku plus jogurt naturalny plus ewentualnie ser typu feta. Zmiksowane na masę. Pycha. Czasem dorzucam potłuczone orzechy włoskie.
      • penelopa40 Re: Zdrowa "nutella" 11.02.11, 09:51
        nie wiem czy zdrowa, ale od samego opisu mnie zemdliło! zjem schabowego z dżemem ale awokado z kakem i rodzynkami w zmiksowaniu.... yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, stanowczo NIE
        awokado jadamy z sosem tzw francuskim do sałaty
        zamaist cukru białego zwykłego polecam brązowy trzcinowy lub z brzozy (ksylitol)
    • e-kasia27 Re: A jeśli kakao uczula???? 22.02.11, 11:12
      Ciekawy przepis!
      Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby jeść awokado na słodko. Muszę spróbować.

Niestety u nas kakao nie wchodzi w rachubę, bo uczula.
      Ale zamiast niego używam do robienia czekoladowych rzeczy karob(mączka chleba świętojańskiego), więc na pewno spróbuję.
      • nadia.r Re: A jeśli kakao uczula???? 22.02.11, 13:06
        Musimy koniecznie skosztowaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka