18.12.13, 20:52
Hej,
Mam pytanie moja córeczka wogole nie chce jeść mam wrażenie że cały czas jest pełna. Na wadze przybiera może nie w zastraszającym tempie ale przybiera. Niestety jedzenie muszę w nią wmuszać. Ma teraz 3 miesiące. Była na nutramigenie ale miałam wrażenie że jej nie spasował. Dziś przeszłam na bebilon pepti podałam 2 razy ale strasznie ulewała. Myślicie, że to przez zmianę mleka? Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: Niejadek 18.12.13, 21:09
      a waga z czego rosnie? z powietrza?
      czy ty przypadkiem nie probujesz wmuszac w dziecko wiecej jedzenia,niz potrzebuje?
      Koniecznie chcesz, zeby twoje dziecko borykalo sie przez cale zycie z otyloscia lub zaburzeniami laknienia?
    • malinowa80 Re: Niejadek 18.12.13, 21:12
      nie martwiłabym się za bardzo skoro waga rośnie...
    • audrey2 Re: Niejadek 18.12.13, 21:14
      nie zmienia się nutry na pepti, nie ten kierunek
      poza tym, jesli chodzi o zmiane mleka, są dwie szkoły- od razu lub stopniowo
      po reakcji mojego dziecka, kiedy weszlismy z nutra nagle, uważam, ze warto stopniowo, moze dlatego mała ulewa
      i jak generalnie mruwa jest bardzo oceniająca, tak tym razem muszę się zgodzić- jeśli malutka przybiera, to po co w nią wmuszasz? w ogole po co w nią w muszasz? nie zagłodzi się
      • emalarz Re: Niejadek 18.12.13, 21:32
        No rośnie ale na dolnej granicy tego co ma przybierać. A nutre zmieniam dla tego bo mala wogole jej nie tolerowała i przy każdym jedzeniu cyrk, a że ma wysypkę to musi być na mleku dla alergików.
        • murwa.kac Re: Niejadek 18.12.13, 21:37
          a musi byc koniecznie na gornej granicy?
          no nie.
          dzieci sa rozne, jedne drobne, inne bardziej nabite. ich prawo.
          poki wykres na siatce centylowej ma staly, bez gwaltownych skokow, zostaw ja w spokoju. widac taka jej uroda bycia droba na dolnej granicy.

i blagam!
          nie przypinaj dziecku łatki niejadka!
          to krzywdzace dla dziecka, stygmatyzujace i jest kompletna nieprawda. dziecko je tyle ile potrzebuje, a nie tyle ile pan doktor sobie wymyslil czy producent mm.

ja Ty bys sie czula gdyby np. maz uznal, ze jesz za malo i wmuszal na sile jeszcze porcje obiadu?
          a Ty jestes tak pelna, ze az wymiotujesz?
          no niefajnie chyba.
    • murwa.kac Re: Niejadek 18.12.13, 21:33
      na mm sie nie znam, ale jedno mnie zastanawia - po co wmuszasz w nia jedzenie?
      skoro przybiera na wadze - niech je tyle ile chce.
      wmuszaniem unieszczesliwiasz dziecko i zalatwiasz sobie problemy zywieniowe w przyszlosci. ogromne problemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka