Dodaj do ulubionych

herbatka musi byc ciepla?

13.01.14, 19:37
jak w temacie. czy niemowlak (4 miesiace) musi pic tylko cieple napoje? chodzi mi o to ze jak np zrobie herbatke to jak wystygnie musze ja przed podaniem podgrzac? bo szczerze mowiac czasem to uciazliwe jak np mala chce pic a herbatka zimna i tak na serio to ciagle musialabym miec wlaczony podgrzewacz zeby ona byla ciepla sad to samo soczki. czy jak napoje sa zimne - mam na mysli pokojowa temp nie jakas tam z lodowki , to mozna je podac dziecku?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: herbatka musi byc ciepla? 13.01.14, 20:01
      Zważywszy na to, jak szybko stygnie taka mała ilość płynu od temperatury ciała do temperatury pokojowej, w ogóle bym się nie przejmowała, bo znając życie, koncówka porcji własnie w temperaturze pokojowej jest, nawet jak zaczynasz od ciepłej.
      Wyluzuj czyli.
      • gosiamajewska-86 [...] 17.02.14, 18:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • murwa.kac gosiamajewska-86 17.02.14, 19:05
          Proszę usunąć komercję z sygnaturki.
    • tankky Re: herbatka musi byc ciepla? 13.01.14, 20:47
      Ja robię ciepłe mleko, ale jak synek nie zje od razu to podaj mu takie w temperaturze pokojowej. Kiedyś czytałam, że nawet tych obiadków nie trzeba jakoś specjalnie podgrzewać, bo dziecko nie musi jeść ciepłego, byle nie zimne.
    • neffi79 Re: herbatka musi byc ciepla? 13.01.14, 21:57
      wiem wiem wiem, nie trzeba podgrzewaćsmile
      ale ja lubię ciepłe, no powiedzmy letnie. Szczególnie w zimie. Nie lubie się schładzać zimną (w temp. pokojowej jest dla mnie zimna) wodą, wolę ją lekko podgrzać, to samo posiłki i inne napoje typu woda z sokiem od babci czy herbatka - tak samo daję dzieciom.
    • ilianna Re: herbatka musi byc ciepla? 14.01.14, 00:07
      Moje dziecko nigdy nie piło nic ciepłego. Najcieplejsze to mleko z piersi wink. Wodę tylko w temp. pokojowej albo zimniejszą.
      • arya82 Re: herbatka musi byc ciepla? 14.01.14, 13:06
        U mnie podobnie, czasem tez dostaje sok z lodowki jesli nie zdarze wczesniej wyjac. Probowalam czasem podawac cieplejsze napoje czy herbaty owocowe, ale nie byl zachwycony wink
    • stokrotka_beauty Re: herbatka musi byc ciepla? 14.01.14, 00:08
      temp. pokojowa jak najbardziej jest oksmile.
    • az-82 Re: herbatka musi byc ciepla? 14.01.14, 06:32
      Nie musisz dziecku podawać w ogóle herbatki ani soku. Tak jest najprościej.
      A jak chcesz, to możesz dawać zimne, zarówno w temperaturze pokojowej jak i z lodówki.
      Moja dostawała mleko odciągnięte prosto z lodówki, jak jej się nagle zachciało i nie było wyjęte.
      • asbi [...] 14.01.14, 13:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • schat-be Re: herbatka musi byc ciepla? 14.01.14, 22:40
          No z lodówki. To taka duża szafa, zwykle stoi w kuchni tongue_out
        • murwa.kac asbi 15.01.14, 06:11

Bardzo proszę o zmniejszenie sygnaturki do regulaminowych 4 linijek tekstu.
          Możesz się ograniczyć do jednego suwaczka, albo postarać się je ułożyć obok siebie w jednej linii.
    • murwa.kac Re: herbatka musi byc ciepla? 15.01.14, 06:13
      spokojnie temperatura pokojowa wystarczy.

nie musisz herbatek, soczkow podawac - wystarczy woda.
      a nawet lepiej i zdrowiej wode.
      • elihor81 Re: herbatka musi byc ciepla? 15.01.14, 13:00
        Ja podgrzewam. Nie znoszę zimnej herbaty i nie podaję zimnej dziecku. Ale przyznaję, że podgrzewanie to mękka.
        • martaa855 Re: herbatka musi byc ciepla? 24.01.14, 15:40
          Ja również podgrzewałam, bo sama wręcz nienawidzę zimnych napojów brr aż się chłodno robi na samo pomyślenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka