Dodaj do ulubionych

Jesienny stół

12.11.05, 10:37
wlasnie moje malenstwo konczy roczek i stracilo zainteresowanie jedzeniem.
mam nadzieje, ze teraz gdy urozmaice jego posilki wedlug Waszych wskazowek,
na nowo odnajdzeimy radosc "w miseczcze". smile
Obserwuj wątek
    • k2505 Re: Jesienny stół 29.12.05, 22:35
      moja asieńka (19 miesięcy) chce jeść tylko ziemniaki lub makaron (grube wzory) chlebek z masłem lub bez, wędlinkę lub mięsko w kawałku, kawałek marchewki, pomidora, jabłka lub banana, budyń, serki homogenizowane. artykuł jest ok, tyjko jak ją przekonać do surówek, sałatek, dżemów i innych rzeczy?wszystko wypluwa, twierdzi ze jest "be" i kaze mi to jeść.

• gonia.ok Re: Jesienny stół 11.10.06, 10:32
        czesc , serdecznie pozdrawiam wszystkich rodzicow,moja natalka ( 2 latka)je
        prawie wszystko,lubi owoce, warzywa,makaron , uwielbia ryz, zaczela jesc takze
        z nami salatki, czasami probuje i mowi ze jest be - ale gdy widzi nas jedzacych
        znowu to cos zielonego zaczyma jesc z nami,zawsze staralam sie jej podawac cos
        nowego , i po jakims czasie moje dziecko samo zaczynalo pytac o pomidory albo
        salate.prosze sie nie zniechecac i probowac z nowymi potrawami.malo zjadamy
        slodyczy w naszym domu - i zauwazylam ze nasza coreczka specjalnie za nimi nie
        przepada, ale lubi za to owoce, tosty,ostatnio ku mojemu zaskoczeniu zaczela
        jesc twarog?!
        serdecznie pozdrawiam
        • voltri Re: Jesienny stół 11.10.06, 16:54
          Jak fajnie ze nie mam dzieci... smile))
          • kruder76 Moje dziecko je wszytsko 11.10.06, 21:12
            Moje dziecko, które ma rok i osiem miesięcy je praktycznie wszytsko to co my. Z
            ciekawostek, to jak ostatnio robiłem sałatkę to dałem jej spróbować oliwek i
            kaparów to się nie mogłem opędzić, bo ciągle pzychodziła po więcej. Inna
            ciekwaostka to śledzie w oleju - też nie pogardziła. Dałem mały kawałeczek na
            spróbowanie, to zaraz chciała więcej. Nie pamiętam, żeby czegoś nie chciała zjeść.
        • sylw5 Re: Jesienny stół 28.09.07, 22:24
          meni jest super dla dzieci ktore wszystko jedza,ale jak sie ma w domu alergika
          to te menu bardzo sie zaweza,i co wtedy dac na sniadanie zamiast jogurtu?
      • pasmo30 Re: Jesienny stół 12.10.06, 00:29
        Moja córka ma prawie 2 latka i już od pół roku nie je ani warzyw ani owoców.
        Je tylko makaron, kurczaka, suchy chleb z tostera, naleśniki i rosół. Do tego
        Bebilon Pepti. I to wszystko.
        Zatem codziennie je to samo. Jak na razie nie jestem w stanie jej przekonać do
        żadnych nowości. Nawet czekolada jej nei smakuje. A o serkach, jogurtach,
        surówkach czy nawet kanapkach mogę tylko pomarzyć.
        • podwinietarzesa Re: Jesienny stół 12.10.06, 08:50
          mój syn- 4,5 roku- je niemal tak samo- oprócz tego owoce (nie wszystkie), z
          surówek i sałatek tylko marchew i buraczki wchodzą w grę. mięs nie lubi- ma
          różne okresy -je mięso chętnie (pierś z kurczaka i gotowane-tylko!) lub wcale
          nie je mięsa, wędlinę ( 1 rodzaj ulubiony)rzadko, częsciej parówki (Sokołów-
          tylko). Razem z mężem jemy urozmaicone rzeczy- podobnie dziadkowie z obu stron
          (mały dość często bywa u nich), ale to nieprzekonuje syna do zmiany
          jadłospisu... najchętniej jadłby ziemniaki, bułki, makaron, tosty ("same"- bez
          dodatków) no i bakusie truskawkowe. Pocieszam się tym, że udaje mi się
          przemycić warzywa w zupach, którymi niestety jeszcze sama go karmię- wtedy mam
          pewność, że zjadł konkretną porcję (sam je ładnie, ale malutko).NAJWAŻNIEJSZE-
          waga i wzrost w normie, badania krwi (robimy regularnie) nie wykazały niczego
          niepokojącego RZADKO CHORUJE!! smile
          pozdrawiam wszsytkich niejadków i ich rodziców- Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka