Gość: guest IP: *.* 19.06.01, 14:04 Mam problem z 15 msc corcia, ktora nie chce pic w ogole soczkow. Pije jedynie wode i mleko, czasami troche przemyce soku marchwiowego do mleka. Co z tym fantem zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 19.06.01, 14:14 Ja wcale bym sie tym nie martwila, moja Iza z soczkow toleruje tylko pomaranczowy, sprobuj, moze polubi, a jak nie to trudno, niech pije wode, a soczki mozna zastapic owocami. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 20.06.01, 22:44 podobno najzdrowsza jest czysta woda - nie tylko dla dzieci!w soczkach zawsze może się "coś" niechcący znaleźć i producent przeprasza potem gorąco(ale tylko wtedy,gdy wyjdzie na jaw).Przykład:synek mojej koleżanki(alergik straszny) pije tylko sok marchwiowy,bo po innych się dusi i wymiotuje.W czasie pobytu u babci dostał sok marchwiowy,ale nie bobofrut tylko smakuś.Efekt - wizyta w szpitalu.Widocznie oprócz marchewki zawierał coś jeszcze...Ja bym się tylko cieszyła ,że lubi wodę - to i dla ząbków lepiej(soczki są najczęściej słodzone).Moje piją wodę tylko w największe upały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 21.06.01, 00:55 Dzieki Dziewczyny za pocieszenie, moze faktycznie dam jej spokoj. Jak nie chce pic soczkow niech pije wode skoro tak woli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 21.06.01, 09:07 Cześc Dziewczyny, moja Olcia tez nie chec pic sokow.Czasami troche wypije , ale generalnie nie przepada. Mysle , że jej sie znudzily. Wode tez nie za bardzo. Dawalam jej czesciej piers, ale w koncu mam juz prawie 17 miesiecy. Teraz namietnie pije wywary warzywne, te z zupek. Szukalam jakis sokow warzywnych w sklepach ze zdrwowa zywnoscia, ale mala nie chciala ich tknac, zreszta byly jakies zakwaszane. Moze macie jakis pomysl na sok warzywny.Ja tez jestem zdania , ze woda najzdrowsza.Pozdrowianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 21.06.01, 12:58 Soczki nie są potrzebne do życia, jak dziecko zjada odpowiednią ilość owoców i warzyw. Ja mam inny problem - jak moja rodzina zbankrutuje, to przez soki, które u nas schodzą litrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasja Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 23.06.01, 09:24 Moja 10-cio miesieczna Ola na widok soczku zaciska warki i odwraca glowe. I tak bylo od samego poczatku. Ciagle sie tym zamartwialam, ze cos pewnie jest nie tak. Jak to dobrze poczytac, ze ktos ma podobne problemy. Pozdrawiam serdecznie i buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 23.06.01, 17:06 Kasiu,Ja bym chyba tez tak zrobila... w ostatecznosci wyplula pozniej .Ale powaznie,czasem te soczki i zupki sa tak paskudne,ze nie dziwie sie dzieciom.Tez jestem za woda i u nas sprawdzila sie najlepiej.Jedyne soczki jakie dzieci zaczely ostatnio tolerowac to byly squash`e owocowe (nie wiem jak to przetlumaczyc)-taki naturalny,skoncentrowany sok jablkowy czy gruszkowy np rozcienczony z woda-u nas do dostania w aptece.Zupki i papy ze sloiczkow mialy po prostu przechlapane i dalam sobie z nimi spokoj, zwlaszcza po tym jak sie okazalo,ze gerber wykupowal tania(czyt:nieprzebadana) wolowine z Anglii by mniejszym kosztem produkowac `organiczne` zupki po konkurencyjnych cenach. Pozniej tez `przepraszano` rodzicow i tlumaczono,ze `nie wiedzieli`.HA!Paskudy jedne!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie chce pic soczkow IP: *.* 23.06.01, 21:54 Mój Mały również nie chce pić soczków. Uznaje tylko mleko, no i czasami herbatke Hipp-a.Basia Odpowiedz Link Zgłoś