IP: *.* 05.07.02, 20:25
Witam wszystkie mamy i ich dzieciątkasmile)) Jestem mamą 4 miesięcznego Michałka i zastanawiam sie kiedy i jaka zupke mozna podać takiemu maleństwu na poczatek.Moja znajoma już podaje a ja sama nie wiem kiedy moze byc odpowiedna pora.Jak narazie po ukończeniu 4 miesiaca podałam synkowi bobofrucik no i deserek w postaci jabłuszka ze słoiczka które podawałam przez 3 dni na czwarty dzień synek zrobił 4 razy kupke co zwykle robił co drugi dzień.Później okazało sie ze dziadkowie tez mu dali troche jabłuszka skrobanego.Ten stan trwa juz 5 dni gdzie Michałek wypróżnia sie 3 lub dwa razy dziennie.Sami nie wiemy czy to tak moze być ????
Obserwuj wątek
    • Gość: agniesia1 Re: Zupka IP: *.* 05.07.02, 20:32
      JA PODAWAŁAM ZUPKI JAK MAŁY MIAŁ 3.5 MIES. { TERAZ MA PRAWIE 6 } I DO 5 MIES. ROBIŁ MI KUPKI NAWET W KAŻDĄ PIELUCHĘ .TERAZ TROCHĘ ŻADZIEJ ROBI. DAJĘ MU ZUPKI , DESERKI ALE TYLKO ZE SŁOICZKÓW.WIDZE ŻE JE LUBI.SOCZKÓW MI NIE PIJE BO NIE LUBI {NIE CHCE MI PIĆ ZE SMOCZKA} TYLKO CYCUSIA. POZDRAWIAM. AGA
    • Gość: Anna72 Re: Zupka IP: *.* 05.07.02, 22:20
      Bo to tak już jest, że przy owocach i warzywach lepiej się robi kupki :-). Jeśli tylko nie są za rzadkie i wyglądają w miarę normalnie, to chyba nie ma co się przejmować. Najwyżej możesz delikatnie ograniczyć dawanie soczków lub jabłuszek i dawać taki słoiczek jabłuszek np. co drugi dzień. Ja dałam zupkę w 4 miesiącu, bez mięska, ale Kamil był karmiony mlekiem modyfikowanym. Dzieciom karmionym piersią daje się około miesiąc później (przynajmniej tak wyczytałam). :hello: Anka.
    • Gość: guest Re: Zupka IP: *.* 06.07.02, 08:14
      Ja jestem też zwolenniczką pokarmów ze słoiczka. Wydają się najbardziej pewne dla takiego malucha (chodzi o pryskanie warzyw i owoców),polecam bobo-vita jest zupka z napisem 1-sza zupka i zawiera bardzo mało składników aby wykluczyć ewentualną alergię. A cały słoiczek jabłek dla takiego malucha to chyba jeszcze za dużo. Ja wprowadzałam nowe pokarmy bardzo powoli i obserwowałam bacznie. Mimo karmienia piersią przyzwyczajałam do butelki (herbatki hippa i soczki) szczególnie teraz kiedy dziecku chce się pić, w końcu jest lato. A więc przy przestawieniu na butelkę nie miałam problemów. pozdrawiam marzenka
      • Gość: ljoanna Re: Zupka IP: *.* 07.07.02, 18:31
        Pierwszy obcy posilek podalam dziecku w 5 miesiacu - bylo to skrobane lyzeczka jabluszko, a pierwsza zuoke jakies 3 tykodnie pozniej. Na poczatku kupowalam sloiczki - najlepsze moim zdaniem sa Bobovita, maja duzy wybor zupek deserkow i sokow. Teraz zupki i deserki pprzygotowuje sama(mam wszystko z dzialki), zreszta moje dziecko ma juz 10 miesiecy i coraz czesciej dostaje prawdziwe jedzenie. Jotl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka