maniaska 01.05.07, 12:35 Czy smakuje Waszym dzieciom, ja robiłam już dwa podejścia i każde kończyło się nawet odruchami wymiotnymi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzalus Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 01.05.07, 12:40 To jedyna kaszka którą moja 9 miesięczna Zuzia je i bardzoooo jej smakuje a próbowałam wielu innych. Każde dziecko ma swoje upodobania i skoro nie smakuje Twojemu Maleństwu to nie zmuszaj a spróbuj innej. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalus Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 01.05.07, 12:41 A może konsystencja jest niedobra za rzadka a może za gęsta. Odpowiedz Link Zgłoś
madzitsu Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 01.05.07, 15:02 mój ją uwielbia, a poza tym to jest jedyna kaszka po której nie ma zaparć Odpowiedz Link Zgłoś
crazy310 Re:odnosnie tej kaszki 01.05.07, 15:48 mam pytanko odnosnie tej kaszki w jakiej postaci sie ja podaje tzn czy mozna do zup?z czym mozna ja podawac z mlekiem czy z woda i ile razy dziennie ja podajecie Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re:odnosnie tej kaszki 01.05.07, 17:01 Do zup nie, bo ma aromat waniliowy. Daję na gęsto z tartym jabłkiem albo owocami ze słoiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re:odnosnie tej kaszki 01.05.07, 17:02 Aha, robię ją na letniej wodzie. Świetnie się rozprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
luschka Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 01.05.07, 19:46 moim zdaniem jest kosmicznie słodka i ulepkowata, zresztą większość tych kaszek niestety to straszne ulepki, póki co daję maluchowi takie bezmleczne i to raczej rzadko, no ale mój malec jest na bebilonie pepti. Zastanawiam sie czy nie zacząć gotować ryżu (i miksować) czy płatków ryżowych, albo zwykłej kaszki kukurydzianej. Jakoś nie mam chęci przyzwyczajać mojego szkraba do słodkich kaszek, oczywiście one są bardzo wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 01.05.07, 20:25 Mojem córce bardzo smakuje. Nie wydaje mi się, żeby była zbyt słodka, w składzie cukru nie ma - no i jest bezmleczna, mleko dodaje się jakie się chce, można i własne. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 03.05.07, 11:21 Jeśli rozmawiamy o tej kaszce: dziecko.nestle.pl/pages/produkty/etap1/opis_kaszka_bifidus5.html to ona nie jest słodka, bo nie zawiera cukru w żadnej formie. Tylko aromat waniliowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 03.05.07, 23:41 owszem laktoze, czyli cukier)) ale jest oki, jedna z lepszych, trudno ja kupic Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 04.05.07, 08:51 Bomba001, specjalnie dla Ciebie przepisałam poniżej składniki z mojego pudełka Bifidusa. Laktozy wśród nich nie ma. Może mamy inne odmiany? )) SKŁADNIKI Mąki zbożowe 98% (hydrolizowana mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana i mąka ryżowa), składniki mineralne: węglan wapnia, siarczan cynku, jodek potasu, fumaran żelazawy, witaminy: A, D3, E, C, tiamina (B1), niacyna, B6, kwas foliowy oraz aromat (wanilina) i kultury bakterii Bifidobacterium lactis. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 04.05.07, 08:54 A że trudno ją kupić, to święte słowa. Nawet jak gdzieś mają komplet Nestle, to Bifidusów niet. A Bifidusa 8 zbóż to już w ogóle nie uświadczysz - nigdzie jej na oczy nie widziałam poza stroną Nestle. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 04.05.07, 09:31 oki, chyba sie cos zmienilo, moje dziecko juz stosunkowo duze, wiec podaje wszystko poza kaszkami)) ta jednak w malych ilosciach podawala, i bylo wyraznie zaznaczone, ze zawiera laktoze. 8 zboz- fajna kaszka ale ta juz zupelnie slodka i naprawde okropna w smaku(( ta u nas jest. pojawily sie kaszki bobovity smaczny sen bez cukru, ja na wyjazd, bo tylko wtedy podaje wzielam jablkowa- ponoc cukru nie ma, al slodka( jest mleczna, wielozbozowa, z pelneg przemialu Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 03.05.07, 18:45 spróbuj może kleik ryżowy, jest niesłodzony, nie musisz mielić ryżu Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: Kaszka nestle bifidus kukurydziana 03.05.07, 15:49 Moja mała baaaaardzo lubi. Może przyczyna tkwi w mleku na którym robisz? Odpowiedz Link Zgłoś