chusinka 13.06.08, 21:13 Moja córcia konczy 9 miesięcy.Wyczytałam ze moge jej kanapeczki podac z topionym serkiem ale jaki chlebek jest najlepszy dla takiego maluszka???Dziekuje z góry za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulindzia Re: chlebek 13.06.08, 22:12 Przyznam, że zadziwił mnie ser topiony. On jest raczej ciężkostrawny. Co do chleba to pszenny lub żytni bez skórek najlepiej na zakwasie bez polepszaczy Odpowiedz Link Zgłoś
edziakrys Re: chlebek 13.06.08, 23:54 Ja zaczelam od dawania malej kromy do memlania. Taka 2 centymetrowa od chleba na zakwasie. A co do serka tez jestem w szoku, moze lepiej maselko i jakas szynke gotowana. Przypuszczam ze dziciatko samo juz pakuje wszystko do buzi; Ja mojej daje chlebek w kawaleczkach i szynke gotowana na stolik (bo z talerzyka i miseczki wysypuje) i mala ma frajde ze sama je. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: chlebek 14.06.08, 08:35 Ser topiony... bez komentarza. Natomiast chlebek żytni na zakwasie i czerstwy - jest lepiej strawny. Pamiętaj, że najcięższe jest pieczywo świeże jeszcze ciepłe i mimo, że kusi to nie dawaj takiego dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: chlebek 14.06.08, 12:13 Normalne najprostsze pieczywo (im bardziej wymyślne, tym więcej mam polepszaczy). Zamiast serka też proponuję chudą wędlinę dobrej jakości, albo - jeśli to musi być nabiał - to delikatny twarożek (chociaż nie jestem pewna, czy już po 9., czy dopiero po 10. miesiącu). Odpowiedz Link Zgłoś
chusinka Re: chlebek 14.06.08, 17:29 Apropo tego serka to pampers wysyła do mnie emeil co miesiac co nowego można wprowdzic i tam pisali o serku! Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: chlebek 14.06.08, 23:25 To może zamiast pampersa należałoby posłuchać porządnego pediatry? Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka10 Re: chlebek 15.06.08, 11:09 zamiast serka dałabym dżem,tylko taki własnej roboty lub deserek gerbera np.jabłko,banan. Odpowiedz Link Zgłoś