bez_seller 09.09.10, 15:59 czy ktoras robila? Jakies wnioski? www.w-spodnicy.pl/Tekst/Uroda/526920,1,Makijaz-permanentny--porady-eksperta--makijaz-.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczna-gosia Re: Makijaz permanetny 09.09.10, 16:08 moja kolezanka ma zrobione oczy- wyglada po prostu tak jakby byla delikatnie umalowana ma zrobiona kreske na powiekach i poprawione brwi- zobaczylam ja w czasie porodu i 2 godziny po i bylam pod wrazeniem jej zadbania oraz perfekcyjnosci jest zrobione bardzo delikatnie dolozyc do tego podklad puder i normalny delikatny makijaz dzienny. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Makijaz permanetny 09.09.10, 16:10 Ja nie ale mama najbliższej przyjaciółki ma bardzo delikatną kreseczkę na linii rzęs i kontur na ustach. Zrobiony jest świetnie i bardzo delikatnie. Wiem że jest bardzo zadowolona. Ona sama powiedziała że najważniejsze jest by nie przesadzić zarówno z intensywnością koloru (w przypadku ust) jak i grubością samej kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Makijaz permanetny 09.09.10, 16:15 ale to okropnie boli... mimo częsciowego znieczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
lilly811 Re: Makijaz permanetny 09.09.10, 20:45 Mam zrobione brwi i usta, i jestem baaaaardzo zadowolona. Jestem jasną blondynką i teraz nie muszę robić już henny, która najpierw była zbyt mocna, a potem szybko się zmywała. Choć jak szłam na permanentny to prosiłam aby było jak najdelikatniej, bo bałam się, że wyjdzie za mocno i efekt był taki, że brwi musiałam dodatkowo przyciemniać a itak wszyscy mówią, że mam za jasne, ale mi się bardzo podoba bo efekt jest bardzo naturalny. Zdecydowanie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Makijaz permanetny 09.09.10, 22:58 ja bym chyba nie chciała... bardzo lubię się malować a zwłaszcza lubię różnicować te makijaże i lubię ten efekt kiedy twarz się zmienia podczas malowania a ostatnio właśnie zupełnie bez makijażu usłyszałam od męża, że mam ładną paszczę więc wolę mieć pole do manewrów choć może kiedyś, co bardzo delikatnego? kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
lullanka07 Re: Makijaz permanetny 10.09.10, 07:56 robilam kontur ust. boli bardzo i niestety u mnie nie wyszlo-albo kiepska maszyna,albo zly pigment. powtarzalam chyba z 5 razy i efekt malo widoczny. kolezanki maja kontur ust z wypelnieniem-mnie sie nie podoba bo wygladaj jak uszminkowane :p na czerwono. kolezanka ma kreske na oku i jest zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
lilly811 Re: Makijaz permanetny 10.09.10, 10:18 Ja miałam robiony kontur + cieniowanie i nie bolało specjalnie mocno- miałam znieczulenie w kremie. Wyglądam jakbym sobie zrobiła usta delikatnie konturówką - efekt jest bardzo naturalny a usta poprostu wyraźniejsze ale osoba postronna widzi, że mam poprostu wyraźniejsze usta a nie że się wymalowałam mocno albo co...myślę, że efekt zależy od linergistki no i sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
green_hill Re: Makijaz permanetny 10.09.10, 13:31 Moja mama zrobila sobie brwi delikatnym grafitem, wyglada naturalnie. Gdyby wymyslili makijaz permanenty rzes, zapisalabym sie nawet dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Makijaz permanetny 21.10.10, 06:56 Mam zrobione brwi,kreskę na górnej powiece , kreskę pod okiem oraz kontur ust i jestem bardzo,bardzo zadowolona.Dobrze zrobiony permanent wygląda naturalnie i wcale nie boli po znieczuleniu,no może troszkę dolna kreska oka ale to dlatego,że nie mozna jej całkowicie znieczulić. Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: Makijaz permanetny 28.10.10, 17:21 >am zrobione usta,kreski gorne i brwi.Paradoksalnie z tego wszystkiego to kreska nieprzyjemna,ale mialam klopot z brwiami-kicham strasznie i smarcze.Mam tam gdzies pewnie jakis czuly punkt.Bardzo polecam,praktyczne to strasznie,sporo ciwcze i nie maluje sie mocno.Zalecam wybrac renomowane miejsce,ja od siebi epolecam Sharleya-p.Irenke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewik74 Re: Makijaz permanetny 28.10.10, 21:50 A czy jest tu ktoś, kto ,mógłby polecic salon w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcys5 Re: Makijaz permanetny 31.10.10, 14:44 Jęsli szukacie informacji na temat makijażau permanentnego,techniki jego wykonania i tego jak prezentuje sie zaraz po zabiegu,polecam poczytać sobie tu na stronce. CO wazne,teraz coraz czesciej słyszy sie o zainteresowaniu kobiet takim własnie makijazem. Odpowiedz Link Zgłoś
zimnegrzanki Re: Makijaz permanetny 14.12.10, 15:49 Owszem, ja robiłam sobie w wakacje górną i dolną powiekę. Wnioski? Hm, warto, naprawdę. Mam z głowy malowanie codziennie eyelinerem kresek na powiekach, co do tej pory robiłam. Rano się budzę i nie wyglądam jakoś mega okropnie, bo zawsze mam chociaż odrobinę makijażu. Poza tym to otwiera oko, kontur oczu jest bardziej wyraźny, ładniej zaznaczony. Jeśli chcesz wybrać to radzę dobrze poszukać w sieci i znaleźć naprawdę dobre miejsce bo w końcu to jest twarz i taki makijaż przez kilka lat będzie nam towarzyszył, więc głupio by było gdyby coś nie wyszło. Możesz zwrócić uwagę na instytut urody new look z warszawy bo tam pracują doświadczone linergistki, które mają za sobą dużo przeprowadzonych zabiegów (zresztą trzeba się trochę wcześniej umówić na taki makijaż). Tak czy inaczej naprawdę warto. Sama się jeszcze nad ustami zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lullanka07 Re: Makijaz permanetny 26.12.10, 10:19 Robillam kontur ust ktory zupelnie mi nie wyszedl. Poprawialam chyba z 10 razy (doslownie) i za kazdym razem kreska byla duzo jasniejsza od naturalnej czerwieni ust. Albo dziewczyna miala kiepskie pigmenty albo nie umiala zrobic. Kolezanki maja kontur ust z cieniowaniem i wygladaja jak wiecznie wymalowane szminka-zupoelnie nie w moim guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly811 Re: Makijaz permanetny 28.12.10, 21:07 lullanka07 napisała: > Robillam kontur ust ktory zupelnie mi nie wyszedl. > Poprawialam chyba z 10 razy (doslownie) i za kazdym razem kreska byla duzo jasn > iejsza od naturalnej czerwieni ust. > Albo dziewczyna miala kiepskie pigmenty albo nie umiala zrobic. > > Kolezanki maja kontur ust z cieniowaniem i wygladaja jak wiecznie wymalowane sz > minka-zupoelnie nie w moim guscie. Ja mam kontur też z cieniowaniem, poprawiałam po pół roku na mocniejszy kolor i wciąż wg mnie jest za bardzo naturalnie...moje usta wyglądają świerzo ale nie wyglądają jak umalowane... Odpowiedz Link Zgłoś
dama_2010 A jak to jest po 3-latach? 10.03.11, 22:29 Zainteresowalam sie tematem ale mam pytanie. Jakies 10 lat temu na studiach poznalam pania (bo nie dziewczyne) z takim makijazem - wygladala jakby sie rozmazala... Pytalam ja o to - mowila, ze robila dawno temu. I teraz nie wiem czy wtedy byla jakas inna technologia czy moze ktos jej cos zle zrobil czy moze po latach ten pigment sie jakos 'uwalnia' na wiekszy obszar i robi sie taki glupi efekt. Czy ktos moze napisac jak to 'schodzi'? Odpowiedz Link Zgłoś
lilly811 Re: A jak to jest po 3-latach? 16.03.11, 14:51 Może ona od samego początku miała jakoś rozmazany ten makijaż i jak schodził to też taki rozmazany? No bo jak może się tatuaż- bo to jest tatuaż rozmyć na większy obszar skóry? nie wiem...ja mam brwi ale bardzo jasno, bo zależało mi na naturalnym efekcie- tak po ok pół roku jak widzę, że zaczynają znikać i trzeba je przyciemniać to idę na poprawkę- ale robią się poprostu równo na całej długości coraz jaśniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: A jak to jest po 3-latach? 25.03.11, 10:23 Ja robiłam 2 lata temu i też mi się nic nie rozmazało.Wszystko jest trochę jaśniejsze ale w całości.Przymierzam się więc w tym roku do poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniawroclaw1 Re: Makijaz permanetny 29.03.11, 21:13 moje wnioski - brwi po 2,5 roku, makijaz prawie zanikl. Powtorzylam znowu jednak efekt nie jest idealny. Brwi wygladaja dobrze, nie musze czesto robic henny. Ale mam wrazenie, ze jest lekki fioletawy -sinawy odcien. To samo obserwuje u innych kobiet - wydaje mi sie, ze potrafie rozpoznac " na ulicy" makijaz permamentny, Natomiast kreski na gornej i dolnej powiece to byl strzal w dziesiatke ! mam czwarty rok i wyglada swietnie, naprawde ! Odpowiedz Link Zgłoś
lilly811 Re: Makijaz permanetny 30.03.11, 08:10 kwestia odpowiednio dobranego barwnika- ja mam zmieszane parę odcieni i wg mnie o żadnym sinawym odcieniu nie ma mowy, ja henny nie robię- mam bardzo jasne brwi i dlatego też nie mogę mieć zbyt ciemnego permanentnego bo inaczej te brwi prześwitują przez ciemny barwnik może przy brązowym kolorze tego sinego nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś