ale_kotek 08.08.06, 07:15 Moja znajoma która dopiero zaczeła starania o dzidzię zaczęła już kupować akcesoria typu:pieluszki, chusteczki nawilżone chcąc rozłożyć wydatki w czasie. Czy to normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiol81 Re: wyprawka 08.08.06, 07:56 Wydaje mi się głupotą robienie zapasów z pieluszek czy chusteczek,bo przecież zawsze może sie okazać że właśnie te co kupiliśmy uczulają malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: wyprawka 08.08.06, 15:59 Ponadto chusteczki nawilżane mają ograniczoną przydatność do użycia. A nie wiadomo, jak długo będzie się znajoma starać... Odpowiedz Link Zgłoś
fiona_76 Re: wyprawka 08.08.06, 08:05 Poza tym i pieluchy i chusteczki maja okreslony termin waznosci. Jesli np Twojej znajomej nie uda sie szybko zajsc w ciaze to bedzie znaczylo, ze wyrzucila pieniadze w bloto. Odpowiedz Link Zgłoś
ale_kotek Re: wyprawka 08.08.06, 08:24 Macie rację, ale to jej sprawa niech robi co chce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka99 Re: wyprawka 08.08.06, 15:07 Dla mnie to całkiem normalne, choć raczej zaczęłabym od rzeczy typu ubranka. Sama nie robiłam tak wcześnie zakupów, bo zaczęłam od 5 miesiąca ciąży, a w sumie mogłam to lepiej rozłożyć finansowo w czasie. Cóż - można życzyć im tylko powodzenia w staraniach ))) Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: wyprawka 08.08.06, 16:01 A nie lepiej po prostu oszczędzać, odkładając kasę na koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka99 Re: wyprawka 08.08.06, 18:15 Nie. Dla 5 złotych na miesiąc nie. Bo nie posiadamy na lokatach kokosów Odpowiedz Link Zgłoś
ale_kotek Re: wyprawka 08.08.06, 18:25 Z tego co się orientuję już też kupuje ciuszki Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: wyprawka 08.08.06, 15:16 dla mnie to nienormalne. Wiekszość ciazy przelezałam i nie miałam mozliwosci zrobic zakupow, córka urodziła sie na poczatku 6 miesiaca ciazy, nie mielismy nic. Wszystkie zakupy zrobilismy w dwa dni, tez przed wyjsciem córki ze szpitala. To oczywiście sytuacje ekstremalna, ale 2-3 miesiace wystarcza na zakup wszystkich potrzebnych (i niepotrzebnych ) rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś