viola291 13.11.03, 14:49 Cześć dziewczyny! Jako przyszła mama-rodzę w połowie marca 2004 roku- chciałabym abyście poradziły w co powinnam się zaopatrzyć dla siebie i dla dziecka. Pozdrawiam. Violeta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m-zablocka Re: wyprawka 13.11.03, 21:40 Body, rozmiary na początek 56 - 68 najlepiej rozpinane w całości (www,dzieciaki.com.pl) jakieś max 10 szt Śpioszki - 5, 6 szt. Cieplejszy pajacyk na spacer - 2 szt. Cieplejszy sweterek - 1 szt. skarpetki - 3 kpl. 2 x czapeczka cieniutka 1 x czapeczka grsza na wyście kocyk cienki, flanelowy kocyk grubszy 20 szt tetrowych pieluch 5 szt pieluch flanelowych z akcesoriów: gruszka do noska, szczoteczka do włosków z naturalnego włosia, wanienka, najlepiej na stojaku, termometr do kąpieli, buteleczka, 3 szt ręczników, najlepiej z kapturkiem, 2 kpl. pościeli, 3 prześcieradełka, ceratka pod prześcieradło, jałowe gaziki, spirytus do przemywania pempuszka, sól fizjoloficzna do przemywania oczek. kosmetyki: mydełko, szmpon, krem do pupki (linomag), oliwka, dla Ciebie: dobry biustonosz do karmienia (polecam Triumph), wkładki laktacyjne - ja używałam Nuk Specjal bo zamieniają mleko w żel, a na wyścia cieniutkie gerbera. Herbatka Hipp dla karmiących piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
jolmar Re: wyprawka 13.11.03, 21:42 Witaj, mam całą listę wyprawkową w excelu. podaj mi swój e-mail to przeslę Ci bardzo chętnie. Lista zawiera też dużo cennych (dla mnie takie się okazały) wskazówek. moj e-mail: jkondraszuk@poczta.onet.pl Pozdrawiam - także dzidziusia w brzuszku Jola Odpowiedz Link Zgłoś
tula_77 Re: wyprawka 13.11.03, 22:26 Jolmar,czy mogłabys mi takze przesłac tą liste . Bardzo prosze to jest moj adres schira_77@wp.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: wyprawka 14.11.03, 15:22 I ja też poproszę.. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
moni_mimika Re: wyprawka 14.11.03, 17:03 jolmar, bardzo prosze i dla mnie na gazetowy. Zaczynam od zera - pelen debiut. Pozdr. i dziekuje, Moni Odpowiedz Link Zgłoś
grzes63 Re: wyprawka 14.11.03, 21:03 Listę wyprawkową można znaleźć m.in. na stronach sklepu www.tomi.pl Odpowiedz Link Zgłoś