marian_malek 05.07.10, 23:07 no i macie drogie mamy , komorowski wam becikowe zabierze i ulgi na dzieci finanse.wp.pl/kat,102634,title,Bogaci-bez-becikowego,wid,12442377,wiadomosc.html?ticaid=1a787&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kameleon_f1 Re: wozek 05.07.10, 23:16 no to się nie popisał... a głosowałam na niego Odpowiedz Link Zgłoś
vmartex Re: wozek 05.07.10, 23:26 Przecież to jest nieoficjalne i szczerze watpie że to przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.and Re: wozek 05.07.10, 23:50 Wg mnie ciężkie czasy Nas czekają całą władzę ma PO mogą wszystko strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: wozek 06.07.10, 00:09 dla mnie to becikowe to i tak jakaś dziwna sprawa. wypłacanie premii za rodzenie. okej, może faktycznie ktoś przez to kupi sobie lepszy wózek, albo lepszy fotelik. ale wszyscy rodzice wiedzą, jakie kwoty miesięcznie schodzą na codzienne potrzeby bobasa. przy tych wydatkach, patrząc szerzej, becikowe wiele w życiu nie zmienia. jeśli cofną, nie popłaczę się. nie dla becikowego jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: wozek 06.07.10, 08:12 To wypłacanie "premii" za rodzenie w Europie i nie jest niczym nadzwyczajnym. Niemiecki rząd płaci je przez 12 miesięcy (tak!) w kwocie 300-1800 Euro miesięcznie, a nie jest jednorazową śmieszną kwotą jak u nas. Może dla Ciebie to niewiele, ale uwierz jest wiele rodzin nie mających nic wspólnego z patologią, którym bardzo przydadzą się te pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1dawidka Re: wozek 06.07.10, 11:05 to jest szukanie oszczednosci a mogliby zaczac od samych siebie tzn obnizajac troszeczke pensje Odpowiedz Link Zgłoś
agiek Re: wozek 06.07.10, 11:15 Zamiast tego nędznego tysiaka wolałabym, żeby w moim mieście było więcej żłobków, przedszkoli i miejsc zabawy dla dzieci etc. Poza tym przypomnijcie sobie kto to wprowadził- Giertych z Leperem. Niech ustalą jaką granice rozsądną poniżej której nadal będą wspierać biedniejsze rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: wozek 06.07.10, 12:46 ot co - bo i co za tego tysiaka można? na szczepienie wystarczy - to pierwsze i koniec ja wolę żłobek gdziekolwiek w mojej okolicy i przedszkole - nie prywatne Odpowiedz Link Zgłoś
zacia-zona Re: wozek 06.07.10, 13:07 i bardzo dobrze, mniej będą narzekać, że mało. ja za to wolę inne udogodnienia (ulga na zatrudnienie niani, nowy plac zabaw, przedszkole, in vitro dla osób, które dzieci mieć nie mogą, dłuższy macierzyński, itd...) Odpowiedz Link Zgłoś