Dodaj do ulubionych

Co robic??

04.10.10, 23:45
Witam,
Chciałam się poradzić, dzisaj dostałam wypowiedzenie umowy zlecenie słownie , bo pracowalam tam 2 msc bez umowy a dzisaj dostałam umowe z dniem kiedy zostałam zatrudniona do dnia dzisiejszego, dodam że jestem w 4 msc ciaży o tym fakcie poinformowałam szefową w piątek a że ona do końca nie zarządza firmą tylko prowadzi ja jej mąż on zadecydowalam ze jestem im zbedna i kazał mnie zwolnić,trudno są ludzie i ludziskauncertain Chodzi mi teraz czy jest sens szukac innej pracy aby mieć jakieś zabespieczenie finansowe , czy mogę sie ubezpieczyć u meża w pracy aby dostać zasiłek czy szukac innego wyjscia ,Pomózcie ...
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Co robic?? 05.10.10, 11:01
      Po "pracy" na umowe zlecenia i tak nie mialabys zasilku.
      • ib_k Re: Co robic?? 05.10.10, 11:59
        annajustyna napisała:

> Po "pracy" na umowe zlecenia i tak nie mialabys zasilku.

jeżeli wykonując umowę zlecenia opłacała dobrowolną składkę na ub. chorobowe, jak najbardziej należałby jej się zasiłek macierzyński
    • ib_k Re: Co robic?? 05.10.10, 11:57
      beataa855 napisała:

> Witam,
      > Chciałam się poradzić, dzisaj dostałam wypowiedzenie umowy zlecenie słownie , b
      > o pracowalam tam 2 msc bez umowy a dzisaj dostałam umowe z dniem kiedy zostałam
      > zatrudniona do dnia dzisiejszego,

nie zostałaś zatrudniona bo nie jesteś pracownikiem

dodam że jestem w 4 msc ciaży o tym fakcie
      > poinformowałam szefową w piątek a że ona do końca nie zarządza firmą tylko prow
      > adzi ja jej mąż on zadecydowalam ze jestem im zbedna i kazał mnie zwolnić

nie mógł cię zwolnić bo nie jesteś pracownikiem, mógł jedynie wypowiedzieć ci umowę zlecenia jeżeli miał taką możliwość w treści w/w umowy

trudno są ludzie i ludziskauncertain Chodzi mi teraz czy jest sens szukac innej pracy aby
      > mieć jakieś zabespieczenie finansowe ,

zawsze jest sens szukać pracy

czy mogę sie ubezpieczyć u meża w pracy aby dostać zasiłek czy szukac innego wyjscia ,Pomózcie ..

mąż może (a nawet powinien) jedynie dopisać cię do ubezpieczenia zdrowotnego, nie ma prawnej możliwości zgłoszenia cię do swojego ubezpieczenia chorobowego (od opłaty którego uzależniona jest możliwość uzyskania zasiłku macierzyńskiego)
    • joana.mz Re: Co robic?? 06.10.10, 14:53
      szukaj pracy. w 4 miesiącu jest duża szansa, że jakąś dostaniesz, choćby w markecie -ale zawsze będziesz miała urlop macierzyński.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka