agao_z 25.08.05, 15:28 Czy może ktoś z was wie, po ilu latach przedawniaja sie długi? Słyszałam, że zobowiązania stałe po 10 latach, a okresowe po trzech. Czy to prawda, jesli tak, to podajcie mi prosze podstawe prawną. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: Przedawnienie długów 25.08.05, 15:58 Art. 118. (33) Kodeksu Cywilnego: Jeżeli przepis szczególny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi lat dziesięć, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej - trzy lata. Pozdrawiam PS Ostatnio zagadywalam Cie na gg, ale nie odpowiedzialas Odpowiedz Link Zgłoś
agao_z Re: Przedawnienie długów 25.08.05, 22:26 Wielkie dzieki! Ale ja nic na temat zagadywania nie wiem... moze to byl moj maz, ktory mi nic nie przekazal... ja ostatnio malo siedze w domu przed kompem... To jutro zaczynam boje w pracy jesycye sie okaze, ze niepotrzebnie sie napracowalysmy z tymi strymi dlugami... Pzdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś