martusia113 10.05.07, 22:51 która część wakacji to urlop nauczycielski?wiem,że to 6 tyg, ale które?czy jeśli jest się w wakacje na zwolnieniu 6 tyg to oddaja te 6 póżniej? czy trzeba być 2 miesiące,żeby oddali te 6 tyg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmroz Re: urlop nauczycielski 11.05.07, 09:21 Jeśli jesteś na zwolnieniu w czasie urlopu, to z pewnością odbierzesz go sobie w późniejszym terminie. Ja rodzę dziecko pod koniec lipca i myślę,że będę na zwolnieniu w czasie urlopu jakieś 2-3 tygodnie. Zechcę go wykorzystać zaraz po macierzyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: urlop nauczycielski 11.05.07, 09:59 w wakacje masz 6 tyg. urlopu, poczynając od lipca. jeśli jesteś na zwolnieniu przez cały ten czas, masz prawo odebrac urlpo pozwolnieniu - naliczanie zaczyna się od połowy sierpnia - czyli po tych 6 tygodniach. chyba, że od połowy sierpnia jesteś także na zwolnieniu - wtedy naliczają urlop pełnymi tygodniami od momentu zakończenia zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś