kasiunia.3 10.12.09, 19:03 Witam mam pytanie co trzeba zabrać ze sobą dla dziecka do szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aszka07 Re: Wyprawka 10.12.09, 19:24 Musisz zapytać w szpitalu w którym będziesz rodzić, bo w każdym jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_73 Re: Wyprawka 10.12.09, 19:50 Podstawą dla Ciebie są: kosmetyki, własna koszula nocna, wyprana w delikatnym proszku, bo od szpitalnych proszków dziecko dostaje wysypki, ale taka w której będzie ci łatwiej karmić jeśli zamierzasz, ładowarkę do komórki Podstawą dla dziecka: 2 pieluchy z tetry i paczka Pampersów, mała butelka oliwki, maść na odparzenia, płyn do kąpieli, chusteczki do pupy, 4/6 kompletów ciuszków do przebrania dziecka (śpioszki, body, kaftanik, skarpetki - często zakładane na rączki dziecka), 2 czapeczki, 2 rożki do spania, można kocyk Często szpitale proszą o zostawienie kosmetyków dla dziecka motywując to tym, żeby bakterii do domu nie zanosić, ale chyba raczej chodzi o zaopatrzenie dzieci, których matki nie pomyślały o wyprawce. Odpowiedz Link Zgłoś
elachobham Re: Wyprawka 11.12.09, 10:30 kosmetyki sobie podaruj. im dluzej uzywasz samej wody do mycia/kapania tym lepiej. ewentualnie kapke szamponu mozna uzyc jak dziecie ma duzo wlosow. potem czytam jak dziewczny tu na forach komentuja ze Johnsons uczula. jak ma nie uczulac jak to chemia jest? jesli juz cos musisz uzyc to najlepsza jest zwykla czysta kuchenna oliwa z oliwek w ktorej nic nie ma oprocz oliwy z oliwek (porada mojej poloznej) Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_73 Re: Wyprawka 11.12.09, 14:41 Pozwolę się nie zgodzić, że płynu do kąpieli nie należy używać, bo jak dziecku się uleje to takiego częściowo przetrawionego mleka raczej samą wodą nie zmyjesz. Johnson faktycznie często uczula, ale Bambino lub Nivea - nie słyszałam. Jasne, ze nie należy wylewać litra płynu na jedną kąpiel, ale nie popadajmy w paranoję. Oliwka, którą dziecko smarujemy też nie będzie zbyt świeża jak będziemy ciało płukać jedynie wodą... Piszę z doświadczenia. Jedno dziecko już mam i jakoś kąpiele w Bambino przeżyło. Odpowiedz Link Zgłoś