aleksandra4.3 06.02.10, 20:00 Witam, mam pytanie czy po cc jakoś szczególnie trzeba przestrzegać diety? a jeżeli tak to czego unikać? czy to jest normalne, żebym od wtorku (cesarka) do dzisiaj nie wypróżniała się? trochę się tym martwię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
icarium2009 Re: po cc pytania 06.02.10, 21:27 Nigdy nie słyszałam o specjalnej diecie po cc. Natomiast stolec powinien być do dwóch dni. U mnie w szpitalu tego pilnowali i jak coś to dawali czopek glicerolowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapka83 Re: po cc 06.02.10, 21:36 no stolec by przydało sie zrobic...jak do jutra nie zrobisz to radze czopek niesety - jelita muszą pracować! radzę nie jeść potraw wzdymających i nie pić gazowanych Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: po cc 06.02.10, 22:07 U mnie był zakaz ciężkostrawnych potraw ale to chyba wiadomo po operacji. Stolec powinien już być. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinakacperek2006 Re: po cc 08.02.10, 17:05 Jeżeli nie karmisz maluszka to ogólnie żadna jakaś specjalna dieta cię nie obowiązuje. Natomiast jeżeli chodzi o stolec to też miałam z tym duży problem, urodziłam w środę, w piątek pytali się czy się wypróżniałam, dostałam czopek, przy wypisie oszukałam że już po wszystkim i gdyby nie mąż który mnie zmusił po tygodniu żebym użyła czopka to nie wiem jakby się to skończyło. Reasumując powinnaś się powoli nastawiać na czopka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: po cc 09.02.10, 08:53 paulinakacperek2006 napisała: > Jeżeli nie karmisz maluszka to ogólnie żadna jakaś specjalna dieta cię nie obowiązuje. Jeśli karmisz maluszka, też nie obowiązuje. "Dieta matki karmiącej" to mit. Polecam artykuł: www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,3855207.html Odpowiedz Link Zgłoś
monica188 Re: po cc pytania 08.02.10, 21:16 nie było dla mnie nic gorszego niż toaleta po cc Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: po cc pytania 09.02.10, 08:03 monica188 napisała: > nie było dla mnie nic gorszego niż toaleta po cc a toaleta (wyproznianie) po psn? To dopiero jest hardcore..do cc sie nie umywa. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra4.3 Re: po cc pytania 09.02.10, 19:03 Dzięki wszystkim za rady , na szczęście po wypiciu herbat z rumianku nie obyło się również czopka wszystko pomalutku wraca do normy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś