Dodaj do ulubionych

GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

08.11.04, 18:52
Dziewczyny jak sie czujecie to juz przeciez koncoweczka????????Ja z jednej
strony sie ciesze ze to juz niedlugo ale zdrugiej to mi przykro bo uczucie
jakim jest ciaza jest niepowtarzalne.Wiem ze zapomne o tym jak przytule swoja
kurszynke ale ..........:0)
Czy Wasze walizki sa juz gotowe?????? moja juz stoi przy drzwiach bo przeciez
nigdy nic nie wiadomo hihihi chociaz termin mam na 25 Grudnia.Pozdrawiam
wszystkie mamusie i zycze spokojnych ostatnich dni ciazy.
Sylwia+Kruszynka
Obserwuj wątek
    • kmyczek Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.11.04, 19:10
      witam ja mam termin na 15 grudnia, to juz niedlugo.
      narazie czuje sie w miare tzn mysle ze moglo byc zawsze gorzej, brzuszek u mnie
      nie jest az taki duzy, malutka daje mi sie w kosc, czasem nie moge nawet
      chodzic przez tosmile
      Wyprawka jest juz gotowa w 90% jeszcze tylko kombinezonik i fotelik i pare
      kosmetykow, walizki jeszcze nie spakowalam, zrobie to dopiero po ostatnim usg
      ktore bedzie juz w sobotesmile nie moge sie juz doczekac az zobacze karolciesmile
      pozdrawiam
      • agata186 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 11:39
        ja zaczynam w czwartek 37 tydzien.termin na sam poczatek grudnia. moja corcia
        bedzie miala na imie karolinka.torbe juz spakowalam i nie moge sie doczekac.
        pozdrawiam agata i karolcia37tyg
        • kmyczek Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 11:41
          no to widze ze bedziemy mialy imienniczkiwink
          pozdrawiam
          • joan_w Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 11:58
            Czescsmile
            Ja juz jestem po ostatnim usg.Termin nieznacznie przesunal sie z 04.12 na 29.11.Wszystko przygotowane.Teraz pozostaje mi czekac az moj synek Dominik pojawi sie na swiecie.
            Pozdrawiam.
        • parvati2 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 12:37
          hej, Agata!
          Widze, ze mamy dzidzie dokladnie w tyn samym wieku - jesli mozna tak
          powiedziec... smile)) Ja tez w czwartek zaczynam 37 tc, termin tez na sam poczatek
          grudnia! ale walizki jeszcze nie mam spakowanej, choc czesc rzeczy lezy juz
          zlozona na kupce w jednym miejscu. a propos walizek, toreb, itp.: co bierzecie,
          taka typowa walizke (i jak duza?) czy raczej torbe podrozna, czy moze jeszcze
          cos innego??
          pozdrawiam i tzrymam za Was kciuki
          Parvati
    • joasia20 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 11:57
      ja mam termin na 10 grudnia, torbę właśnie kompletuję, prawie wszystko już mam,
      ale jeszcze tak wiele rzeczy chciałabym zrobić w domu przed narodzinami
      maluszka, ale nie mam na to siły, mąż ciągle w pracy i przez to czuję się źle,
      że nie wszystko będzie dopięte na ostatni guik, z drugiej strony nie mogę
      doczekać się maleństwa! a szczerze mówiąc to im bliżej tym bardziej się boję,
      też tak macie??
      pozdrawiam
      asia
      • kmyczek Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 12:00
        oj, ja tak z jednej strony juz bym chciala miec moje malenstwo ze soba, a z
        drugiej zadaje sobie pytanie jak to bedzie, ale pocieszam sie tym ze tyle
        kobiet dziennie rodzi i zyje wiec ja tez muszesmile
        pozdrawiam
      • joan_w Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 12:01
        Mam dokladnie to samosmile Moj maz rowniez caly dzien pracuje a ja odnosze wrazenie ze te ostatnie tygodnie niemilosiernie sie ciagnasmile
        Trzymam kciuki za wszystkie mamuski.
        Dajcie znac jak juz bobasy przyjda na swiat
    • mala51 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 12:08
      Witajcie dziewczyny.
      Ja tak jak Joasia mam termin na 10 grudnia i już nie mogę się doczekać.
      Wyprawka co prawda jeszcze nie gotowa, ale już w piątek jedziemy na zakupy. Już
      nie możemy się doczekać kiedy przytulimy naszą małą kruszynkę (Maciuś). Dzisiaj
      chyba trochę nastraszyłam męża bo w nocy dostałam niezły skurcz, ale przeszło
      więc nadal jestem w domku. Jutro jeszcze do lekarza zobaczymy jakie będzie miał
      dla nas wieści.
      Pozdrawiam
      Marta smile
      • aska34 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 12:12
        czesc dziewczyny
        mam termin na 14 grudnia, duza wiekszosc w domu juz gotowa na przyjecie
        maluszka (synek), torba nie spakowana, objawow porodu brak, forma psychiczna
        taka sobie, fizyczna- zla, mam objawy rwy kulszowej....
        pozdrawiam
        joanna 35tc
        • mimag Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 12:57
          jak objawia sie rwa kulszowa bo ja chyba tez mam (33 tydz.)
          • mviks re: rwa kluszowa 09.11.04, 16:43
            Masz bol w kregoslupie, nodze z prawej lub lewej strony. Nie powinien byc
            rowny. Mnie zablowowalo w 29 tyg tak ze nie moglam chodzic wogole. Jednak
            jednak mi wysiadl caly dol kregoslupa i nogi wiec nie byla to rwa tylko
            nadwyrezenie i malenstwo nacisnelo na jakies nerwy. Okropne doswiadczenie.
            NO-SPA forte i prawdziwy wypoczynek- lozko i napewno wszystko bedzie dobrze.
            Powodzonka,
            Magda 38tydz
    • maaaluszek Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 12:41
      czesc!ja mam termin na 19/12 czyli 35tc...wlasnie sie wczoraj dowiedzialam ze
      glowka juz wstawiona i brzuchol opadl na wysokosc dloni...czuje sie dobrze poza
      tym ze jak mala rusza glowa to ja nie moge niemalze chodzic bo uciska mi na
      jakis nerw i strasznie mnie kluje...rzeczy kupione poza takimi duzymi typu
      wozek, fotelik, lozeczko etc bo wlasnie jestesmy w trakcie remontu i nawet nie
      mielibysmy ich gdzie polozyc...smile)))mam nadzieje ze spoko dotrzymam do poczatku
      grudnia...smile))torba rzecz jasna tez niespakowana...ale mysle ze lada
      dzien...ale za to moj mezczyzna jest ze mna non stop bo ma urlop do konca
      lutego..i jest super..smile)))
      pozdrawiam
      Magda
    • gosia_815 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 13:10
      Hej,ja mam termin na 20 grudnia i mam cichą nadzieje na Swięta B.N być już w
      domku,ale różnie to jest.Moja córcia stała się leniwa,mniej kopie a raczej
      przewraca się leniwie hihi smile Jestem w trakcie praniai prasowania.Ciuszki mam
      już wszystkie-komplet.A do szpitala chce się spakować po długim
      wekendzie.Pozdrawiam grudniowe mamy a brzuszki w szczególnosci-trzymam kciuki
      za wszystkie
      • esseana Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 14:10
        Witam!!
        Ja mam termin na 05.12, tobra do szpitala w 98% spakowana, brakuje z dów
        drobiazgów, wyprawka też prawie w całości.
        Czekam na synka, najbardziej mnie ciekawi jak wyglądasmile
        Panicznie boje sie porodu, ale podobno od tego sie nie umierasmile

Pozdrawiam wszytkie grudniowe mamciesmile

esseana&Mikołaj
    • riza77 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 16:29
      Ja mam termin na 17.XII. Jeszcze się nie pakuje ale zaczynam już pomału myśleć o
      tym żeby przestać chodzić do pracy.
      Jak posiedzę trochę w domu i zacznie mi się nudzić to mam zamiar skompletować
      torbę. Dla Małego rzeczy w większości mam. W sumie to jeszcze naprawdę sporo
      czasu, może jak tak za wcześnie wszystko się zrobi to potem będzie się jeszcze
      bardziej dłużyć... Tak sobie myślę, żeby nie dać się zwariowaćwink (z całym
      szacunkiem dla spakowanychsmile)
      Psychicznie trzymam się całkiem dobrze, dołuje mnie trochę brzuch (103cm!) ale
      staram się nie zatrzymywać za często przy lustrzesmile Z dolegliwości fizycznych to
      jedynie - jak się nachodzę przez cały dzień - kręgosłup i jakieś dziwne kłócie w
      boku ale wyłącznie kiedy siedzę.
      Mały wierci się cały dzień i serwuje naprawdę solidne kopniaki ale w nocy jest
      bardzo spokojny i zupełnie mi nie przeszkadza, więc śpię jak zabitawink
      Staram się nastawiać optymistycznie i mam nadzieję, że na Święta uda się już być
      w domu razem z małym.
      Życzę tego wszystkim grudniowym mamom..

Pozdrowienia
      Iza i 35t synek
    • mviks Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 16:34
      My w czwartek zaczynamy 38 tydzien. Juz nie moge si edoczekac keidy sie
      Malenstwo pojawi, bo mialo ciezkie zycie ze mna. Kroplowka (wysiadly mi plecy),
      obrot zewnetrzny bo siedzialo n apupie, a teraz wyglada ze mama anemie.
      Ciesze sie tylko ze male figluje w brzuszku, jednak chcialabym je juz ukochac.
      Powodzonka! Ja juz jestem spakowana do szpitala, tak na wszelki wypadek smile
      Magda i Sloneczko
    • sylwialew Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.04, 20:26
      Dzisisaj bylam u lekarza mala ma okolo 2100kg to chyba normalna waga.Jedyne co
      mnie troche zmartwilo to to ze lekarz mi powiedzial ze moje lozysko jest
      starsze niz powinno(tak to okreslil)i ze powinnam robic co tydzien KTG zeby
      sprawdzac czy wszystko ok.Czy slyszalyscie juz o takim przypadku??????matrwie
      sie pomimo ze lekarz nie wydawal sie bardzo przejety.Boje sie ze cos przeocze i
      ze cos zlego sie stanie.Przepraszam Was ale dzisisaj mam zly humor a Wy
      jestescie jedynymi osobami ktore moga mnie teraz zrozumiec.Buziaczki w brzuszki
      • mviks Re: glowa do gory !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.04, 14:28
        Hej Mala,
        nie denerwuj sie nie ty pierwsza i nie ostatnia masz lozysko ktore starzeje sie
        szybciej. Napewno wszystko bedzie w porzadku w koncu to juz koncowka i
        Malenstwo jest teoretycznie gotowe do wyjscia. Moja przyjaciolka miala ten sam
        problem ale rozpoznany dopiero przy porodzie. Poprostu lekarz jak bedziesz
        rodzic musi uwazac aby cale lozysko bylo urodzone. Jej zostawili kawalki i
        miala komplikacje, ale byl to dopiero 3 porod dla tego poloznika.
        Tak iwec nic sie nie martw bo maluszki tego nie lubia.
        Zrob sobie pyszne kakao, mi to pomaga.
        Pozdrawiam, Magda (38t)
    • kasiek76 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.04, 13:11
      Hej! Wczoraj zaczęłam 37tc - termin na 7 XII. Trochę to dziwne uczucie, że to
      tak niedługo, ale robię się już taka gruba, że fajnie będzie wkrótce troszkę
      tego balastu zrzucić smile) Czuję się dobrze, pomału kompletuję wyprawkę i chyba
      rzeczywiście zacznę pakować torbę do szpitala (zainspirowana wypowiedziami
      poprzedniczek). Pozdrawiam wszystkie zimowe mamusie razem z ich
      słodkimi "lokatorami."
      • przepiorka28 Re: GRUDNIOWE MAMUSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.04, 14:50
        Hej! Termin na 7.12 i powoli mam juz DOSC, zwlaszcza, ze wokolo biega niespelna
        dwuletni maluch, a ja za nim. Spakowana jeszcze nie jestem i poczekam jeszcze z
        dwa tygodnie (nie wierze w cuda, ze male urodzi sie wczesniej smile To zdarza sie
        tylko innym i zycze wam tego z calego serca! Brzuch przykrywa juz caly swiat.
        Nie moge sie juz doczekac sie porodu i ciesze sie na spotkanie z naszym
        dzieciatkiem. Trzymajcie sie dzielnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka