Dodaj do ulubionych

ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!!

07.12.04, 07:29
No właśnie zaczynam siódmy miesiąc!!! Zastanawiam się jak to będzie. Do tej
pory czułam się nawet dobrze choć strasznie dokucza mi zgaga i kołatanie
serca. Maluszek ma się świetnie, bardzo kopie i czasami daje nieźle popalić.
Nie mam apetytu więc raczej zmuszam się do jedzenia. Przytyłam 5 kilo więc
lekarz mnie uspokoił, że wszystko jest w porządku i prawidłowo przybieram na
wadze wraz z dzieckiem. Jeszcze nie wiem jaka płeć ale nie zależy nam z mężem
aby wiedzieć na 100 %. Wczoraj byłam u lekarza - zmartwił mnie mały szczegół
bo lekarz zlecił zrobienie szczegółowych badań mojego serca - podejrzewa ze
coś nie gra ale na razie nie zamarwtiam się - zrobie badania i wszystko
bedzie jasne. Za trzy tygodnie kolejna wizyta i szczegółowe usg - znowu się
zobaczymy z maleństwem!
Pozdrawiam wszystkich!
Jeśli macie ochote podzielcie się jak samopoczucie w 7 miesiącu??? No i jak
przygotowania do porodu bo ja strasznie sie boje!
Obserwuj wątek
    • cc2 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 09:44
      ja też zaczełam 7 mies (termin 3 marzec) i też byłam wczoraj u lekarza.
      Maluszek waży 1100g ssał wczoraj palec od nogi, połyka płyn wiec wszystko ok.
      Puchnę troche, mam zgagę i przytyłam 12,5 kg. Pewnie dobije do 20. W
      poprzedniej c. (mam synka,będzie różnica 5 lat) przytyłam 22 ale po 10 mieś
      byłam szczuplejsza niż przed c.A i to pewnie teraz bedzie dziewczynka.
      Poprzedniego porodu bałam sie bo nie wiedziałam o co chodzi , teraz sie boję bo
      już wiem o co chodzi. Najważniejsze to żeby szybko, może boleć nawet mocno oby
      krótko. Poprzednio6 godzin to teraz mam nadzieję ze może 3? Pozdrowienia
      • iwka901 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 09:52
        Też mam termin na 3 marca i przytyłam już 10 kg. nie mam złudzeń - połowa z tego
        poszła mi w "strategiczne" miejsca. Cóż, SŁODYCZE. Ogólnie czuję się dobrze,
        tylko troche słoniowo,czasem ciężko sie oddycha i brzuszek ciąży- dosłownie
        czuję jak mi rośnie. Maleństwo sobie plumka, więc chyba jest porządku, za
        tydzień idę podglądnąć na USG co i jak.
        Zakupy planuję po Nowym Roku, na razie mam tylko kilka drobiazgów dla dziecka.
      • iwka901 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 09:54
        Też mam termin na 3 marca i przytyłam już 9-10 kg. Nie mam złudzeń -pewnie
        połowa z tego poszła mi w "strategiczne" miejsca. Cóż, SŁODYCZE i nadmierny
        apetyt w I i II trymestrze. Teraz już mam na szczeście mniejszy i waga stoi od
        3 tygodni.
        Ogólnie czuję się dobrze, tylko troche słoniowo, czasem ciężko sie oddycha i
        brzuszek ciąży- dosłownie czuję jak mi rośnie. Maleństwo sobie plumka, więc
        chyba jest porządku, za tydzień idę podglądnąć na USG co i jak.
        Zakupy planuję po Nowym Roku, na razie mam tylko kilka drobiazgów dla dziecka.
        pozdrawiam.
        • iwka901 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 09:55
          wysłało mi się 2 razy i do tego tak dziwnie...
    • isabela_1974 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 09:58
      Też mam termin na 3 marca smile Przynajmniej ten z terminu miesiączki, bo z usg
      wychodzi parę dni wcześniej. Na plusie 10 kg - wszystko idzie w ooooogromny
      brzuch (104 cm) ale znam to już z poprzedniej ciąży. Dolegliwości typowe - bóle
      kręgosłupa, zgagi, skurcze itp. itd. smile Z powodu zagrożenia poronieniem muszę
      siedzieć w domu i to mnie męczy najbardziej, bo wcześniej byłam bardzo aktywna.
      Ale czego się nie robi dla potomka wink Narazie kupuję różne rzeczy przez allero -
      wychodzi dużo taniej niż w sklepach. Ciuszki mam dostać w głónej mierze w
      spadku po koleżankach, więc tylko od czasu do czasu kupię jakiś drobiazg na
      poprawę humoru.
      Przed nami teraz Święta - czas szybko mijający a potem to już z górki smile
      Pozdrawiam
      Iza
    • nis77 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 10:31
      Witam - ja mam termin na 7 marca i prztyłam 7kg uf uf brzuszek coraz większy i
      coraz trudniej się przemieszczać (to moja pierwsza ciąża), ale samopoczucie
      świetne. Maluch fika w najlepsze smile. Z ciekawości - jakie maxcie plany
      sylwestrowe.
      Pozdrawiam
      Nika
      www.tickerfactory.com/ezt/d/1;3;15/st/20050307/dt/6/k/7d07/preg.png 
    • justyhna Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 11:29
      hej!
      ja tez mam termin na 7 marca. Przytyłam 8 kg,ale raczej wczystko poszło w
      brzuszek.Samopoczucie b.chwiejnesmilejak to w ciąży. Mały(a) kopie nieźle.w Piątek
      mam wizytę u gina, mam nadzieje ze bedzie OK.Ostatnio miałam dziwne skurcze w
      podbrzuszu,ale lekarz powiedział ze to normalne i faktycznie po 2 nospach
      przeszło.Byłam b.wystraszona.A co do porodu:to mam stracha niezłego. Od dziś
      równe 3 miesiące a ja wiem ze to minie jak z bicza strzelił.Na razie zaczynam
      myśleć o ciuszkach, i najpotrzebniejszych rzeczach dla dzidzi.O porodzie nie
      chcę myśleć, bo od razu płakać mi sie chce.Gdzieś przeczytałam,ze trzeba
      pozytywnie sie nastawić i wierzyć ze bedzie OK!no i pomagac dzidzi wyjść na
      światsmile.A co do Sylwestra: to albo w domciu albo u znajomych ktorzy mają roczną
      dziewczynkę, więc rodzinnie i kameralniesmileTrzymajcie sie dziewczyny i byle do
      marca!!!
    • anielka25 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 12:34
      Co do Sylwestra to jeszcze nie mamy planów więc nie wiem czy nie skończy sie na
      siedzeniu w domu. Chociaż znając nas i pomysły znajomych to być może w
      ostatniej chwili wyskoczy jakaś imprezka domowa. Ale to oczywiście zależy od
      mojego samopoczucia a ostatnio jest jakoś tak kiepsko. No a jesli już gdzieś
      wyskoczymy to musze sie trzymać zdala od dymu z papierosów i od huku petard
      żeby maleństwo sie nie wystraszyło...
      • baby244 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 14:23
        Witam ,

ja tez zaczelam 7 miesiac, wedlug gina termin to 7 marezc a wedlug ostatniego
        usg 28 luty, wiec nie wiem jak to bedzie.
        brzuszek rosnie, w pasie 93, a na wadze + 7kg.
        W brzuszku mieszka Maxym , daje niezlke popalic czasem.
        Porodu tez sie boje, a przy tym jeszcze mam zamiar rodzic w Stanach, jesli
        wszystko bedzie ok, to 10 stycznia wylatujemy..
        To moja pierwsza ciaza, a zgaga mnie meczy okropnie , poza tym wszystko narazie
        ok

pozdrawiamy
        baby244 i Maxio 28tc

pozdrawiam mamusie i brzuszki
    • koala80 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 18:14
      Witam. Ja mam termin porodu na 6 marca, a według ostatniego USG na 27 lutego.
      Czuję się dobrze i nadal pracuję. Przytyłam już 13 kg. Na sylwestra wybieramy
      sie w góry, ale cały czas mam wątpliwości. Pozdrawiam smile
      • suzette3 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 07.12.04, 19:10
        a ja Wam zazdroszcze, bo ja zaczelam 6-ty miesiac ( termin 22 marca), czyli
        zostal mi miesiac wiecej. Nie moge sie przyzwyczaic do tego, ze nie jestem tak
        sprawna , jak przedtem i musze wiecej wypoczywac. Sprzatam jak durnowata, a
        potem tak mnie krzyz boli, ze nie moge sie ruszac.
        • celka_s Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 08.12.04, 10:41
          Ja mam termin na 21 lutego, więc to juz 30 tc smile. Porodu się "narazie" nie boje
          (ciekawe czy to sie niedlugo zmieni), brzuszek malutki ok. 85 cm i 8,5 kg do
          przodu. Jestem baardzo szczęśliwa, pomimo, że dowiedziałam się, że moge urodzic
          pod koniec stycznia. Trzymajcie sie cieplutkosmile
          • b-e-a-t-k-a Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 08.12.04, 12:48
            Witajcie
            ja mam termin na 12.03 i już się nie mogę doczekać. Na szczęscie czuję się już
            dobrze (początki były kiepskie). Roznosi mnie energia. Przytyłam 7kg (oszcedzam
            sie bo w 1szej ciazy było +25 a potem kłopot ze zrzuceniem), noszę pod sercem
            syneczka, dla ktorego niestety nie mam jeszcze imienia.Zaczyna mnie męczyć
            zgaga ale tylko po kolacji, natomiast w nocy drętwieją mi dłonie (czy któraś
            tak ma?). Porodu się boję ale nie bólu tylko żeby przebiegł prawidłowo i
            wszystko było ok, czego i Wam życzę.
            Zakupki planuję na Nowy Rok, a sylwestra na imprezce ze znajomymi w duuuuuzym
            gronie.
            Pozdrawiam serdecznie
            Beata
            • zielonookaa Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 08.12.04, 12:55
              No a ja mam,termin na 25 lutego od poczatku ciaze znosiłam bardzo dobrze,
              ostatnio tylko jakos robi mi sie słabo... ole top tylko czasami, jak na razie
              przytyłam jakies 8 kg, jutro dokładnie sie dowiem bo ide na wizyte, w domu nie
              mam wagi, zeby sie nie stresowaćsmile w brzuszku rosnie mały Adaś, który strasznie
              sie wiercismile
              Pozdrawiam!
    • anielka25 Re: ZACZYNAM 7 MIESIĄC...!!!! 09.12.04, 21:06
      Uroki siódmego miesiąca - codziennie zgaga, jakies dziwne mdłości bo dzidzia
      chyba kopie gdzię tam po żołądku i cała sterta badań do wykonania - właśnie
      jutro się wybieram! Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka