jotr3 15.07.05, 07:03 Witam! Mam pytanie: czy po amniopunkcji zostaje się w Szpitalu? A jeśli tak to na jak długo, dobę, kilka godzin? Pozdrawiam. Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tin_t Re: Amniopunkcja 15.07.05, 07:29 ja miałam robioną w prywatnej klinice i zostałam na obserwacji 15-20 minut i to wszystko. pan lekarz żartobliwie "wygonił mnie do domu", bo nic się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa1 Re: Amniopunkcja 15.07.05, 10:29 W Poznaniu w szpitalu na Polnej zostaje się jeden dzień na obserwacji. Widocznie tak mają podpisany kontrakt z NFZ. Sam zabieg jednych kompletnie nie boli, dla innych jest nieco bolesny, można zaytać o znieczulenie, trawa parę minut. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Amniopunkcja 15.07.05, 10:33 W Warszawie robią w szpitalu na Czerniakowskiej. Od razu jedziesz do domu. Zresztą to przecież nic nie boli. Ja tylko domu sobie tylko trochę poleżałam na wszelki wypadek, ale naprawdę niewiele (jeden film na DVD). Poza tym funkcjonowałam normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
baaasiiia Re: Amniopunkcja 15.07.05, 10:52 To faktycznie nic nie boli i wypuszczają do domu od razu po zabiegu (przynajmniej tak robią na Czerniakowskiej). Ale zaleca się leżenie przez 2 - 3 dni ze względu na dość duże ryzyko poronienia. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
margaret11 Re: Amniopunkcja 15.07.05, 13:23 w Łodzi na Sterlinga leży się 1-2 godzinki po zabiegu. Nic nie boli. Potem trzeba się oszczędzać przez kilka dni. Najlepiej leżeć w domku i tylko wstawać do toalety. Na pewno dostaniesz zwolnienie z pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawww1 Re: Amniopunkcja 03.10.05, 16:12 Jestem mamą adasi który ma zespół downa.ma 5lat. Dowiedziałam się z amniopunkcji i też robiłam na sterlinga w łodzi.Teraz mam termin na marzec a jutro jadę na badanie i przyznam się szczerze że mam niezłego pietra.proszę odpisz Odpowiedz Link Zgłoś