Dodaj do ulubionych

bezsenne noce !!!

12.08.05, 16:18
Witam !
Jestem w 36 tc ogolnie czuje sie dosc dobrze, duzo spaceruje, nie oszczedzam
sie jakos szczegolnie ale dbam o sie. Prawdziwa zmora staly sie od tygodnia
noce.... budze sie o 2 - 3 nad ranem i koniec spania, przewracam sie z boku
na bok ( pamietajac zalecenia ze jak najwiecej na lewym ) ale nic nie pomaga
w dodatku kazde przekrecenie powoduje taka zgage ze szkoda gadac, pomaga
tylko pozycja siedzaca. Co robic ???
Obserwuj wątek
    • magdarog Re: bezsenne noce !!! 12.08.05, 16:20
      No to cie pociesze...Ja jestm w 38 tygodniu i od 34 tez tak mam nie mam
      pojecia czemu,albho mi sie siku chce co chwilke albo mi niewygodnie albo mnie
      skora swedzi i tak wkolko,za to odrabiam w ciagu dnia potem popoludniu jak sie
      poloze to wstac nei moge ! Pozdrawiam
      • ryska123 Re: bezsenne noce !!! 12.08.05, 16:26
        No to mnie pocieszylas smile) Ja juz sie staram nie spac w dzien myslac moze ze
        jak sie zmecze w dzien to noc bedzie spokojna, wczoraj pol dnia na zakupach
        przedmaluszkowych, wycieczki po sklepach itp myslalam sobie oj dzis to padne i
        pospie... padlam owszem zmeczona o 22 zasnelam pomimo zgagi ale 2:40 oczy w 5
        zl i po spaniu, przeczytalam ksiazke, obejrzalam wschod slonca ( za chmurami
        dzis bylo ) i koniec. A mialam sobie poodpoczywac przed porodem, wyspac sie
        troche na zapas ...a tu niespodzianka. Czasem mysle, że Maly tak mnie
        przygotowuje na zapas smile)
        Pozdrawiam
        • kalka13 Re: bezsenne noce !!! 21.08.05, 21:47
          hehehe ja tez tak mialam smile wypij przed snem sklanke ciepłego mleczka i jak
          będziesz leżałan boku to włóż sobie miedzy nogi poduszkę bardzo mpmaga. a jak
          pamietasz ja zgagi mialam przez 9 miesiecy pomaga dodatkowa poduszka pod glowe
          a jak jest bardzo zle to wypij troche sody z woda obrzydlistwo ale skuteczne

pozdrawiam jestem z Toba

Kalka mama Wiktorii

www.kalka13.bobasy.pl
    • bonkreta Re: bezsenne noce !!! 22.08.05, 16:42
      Pewnie jakoś bardzo Cię to nie pocieszy, ale ja mam odwrotnie - kładę się do
      łóżka, potwornie chce mi się spać i ... nic. Nie mogę zasnąć. Dziś do czwartej,
      poprzedniej nocy do piątej nad ranem. Czasem wstaję i coś robię, czasem się
      przewracam z boku na bok. Po paru dniach jestem już tak nieżywa, że zasypiam
      normalnie - a następnej nocy jazda zaczyna się od nowa...
      • patoga Re: bezsenne noce !!! 22.08.05, 16:53
        Sody nam nie wolno choć pomaga na zgage rewelacyjnie, sama stosowałam ją przed
        ciążą. Teraz ratuję się Rennie - dwie tabletki i jak ręką odjął.
        Staraj się jeść do 18 później tylko pić. No i nic ciężko strawnego.
        Ja nie sypiam po nocach mimo że zgaga nie męczy, zasnąć to i owszem zasnę, ale
        budzę się koło 1-2 w nocy i koniec spania. Czyż nie piękne są wschody słońca? smile
        Piłam i ciepłe mleczko, kakao, meliskę nic mi jednak nie pomaga sad A nie śpię
        już od prawie 3 mcy i nie wiem jak to możliwe że za dnia mam otwarte oczęta hehe
        Pocieszam się tylko że będę przygotowana na nocne karmienia. Szkoła przetrwania...
    • melena2 Re: bezsenne noce !!! 22.08.05, 16:48
      Kochana, też jestem w 36 tc i mam to samo od 33 tc. O tychporach - 2-3 w nocy. I
      guzik. Idę do kompa, podyskutuję na jakim forum soczek wypiję, zjem owoc -
      gdzieś o 5-tej senność mnie ogrania i wracam do leża, gdzie śpię do ósmej...
      Pozdrawiam!
    • lirio Re: bezsenne noce !!! 22.08.05, 17:20
      Na zgagę pomaga Rennie, nie wolno też napełniać żołądka po 18, pomaga wyższa
      poduszka pod głową, tą akurat dolegliwość udało mi się zwalczyć. Na ból bioder
      i całej reszty trochę pomaga ułożenie na boku i poduszka podłożona pod nogę
      (tą, która jest na górze)na wysokości kolana, niestety trzeba za każdym razem
      przewracając się z boku na bok budować misterną konstrukcję od nowa. Dobił mnie
      ostatnio wątek, gdzie przytoczono artykuł naukowy, w którym opisano, że kobiety
      śpiące długo w ciąży rodzą szybko i najczęściej naturalnie. Zmobilizowało mnie
      to do walki z dolegliwościami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka