Dodaj do ulubionych

potas dożylnie przy kołataniu serca

14.10.05, 04:41
poszłam do ginki z powodu kołatania serca i duszności(32t) ta dała mi skierowanie do szpitala(poszłam do Narutowicza) a tam nie połozyli mnie na obserwacje tylko wysłali na SOR ( oddział ratunkowy) i zrobili EKG (100), ciśnienie(130/90) i krew elektrolity. NIE zrobili Echa serca, holtera ani hormonów. Wyszedł niedobór potasu i chca mnie połozyć na min. 5h pod kroplówę. Podobno to potas dopzylnie szczypie i jest bolesne. Nie wiem co robić..na razie uciekłam stamtąd dostałam 4 tabl. Kalipoz - niezbyt pomógł jak widać ale dziś musze wrócić. Co sądzicie??
Obserwuj wątek
    • fullcolor Re: potas dożylnie przy kołataniu serca 14.10.05, 08:27
      Twoje zdrowie, którego stan ma wpływ na Twojego maluszka jest ważniejsze niż 5
      godzin szczypania. Takie jest moje zdanie.
      • m_golightly Re: potas dożylnie przy kołataniu serca 14.10.05, 08:50
        trochę mało tych badań ci zlecili, ja jestem w trakcie ustalania przyczyny
        kołatania, 29tc, poszłam z tym najpierw do internisty bo mój gin skwitował, że
        tak może być, internista mnie osłuchał, pokręcił coś głową zlecił ekg i wizytę u
        kardiologa na cito(!), kardiolog obejrzała ekg i kazała zrobić holter ekg 24h
        (czekam na opis), echo serca, które wyszło dobrze z komentarzem tachykardia,
        dziś rano pobrali mi krew na kilka różnych badań w tym potas,
        z tego co zrozumiałam to kołatanie w ciąży może być wynikiem kilku różnych
        czynników naraz, bo jak spytałam czemu aż tyle badań, zwłaszcza ten nieszczęsny
        holter, to kardiolog powiedziała, że w ciąży takie rzeczy trzeba dokładnie
        wyjaśnić, może spróbuj jeszcze gdzieś pójść do kardiologa?... a jeśli trzeba
        będzie potas w kroplówce to cóż... trzeba się będzie z tym pogodzić, pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka