abea 17.10.05, 08:39 Hej czy miałyście w ramach wizyty u internisty robione EKG? Czy to jest bezpieczne ?? ( a przy okazji w ktorym tyg. was wysłano do internisty , okulisty i stomatologa?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: EKG w ciąży 17.10.05, 08:45 Badanie jest całkowicie bezpieczne i nie ma powodu do niepokoju. Jeśli nic Tobie nie dolega i nie masz chorób ukł. krążenia to ekg raczej się nie wykonuje. Natomiast jeśli bierze się Fenoterol to raz na jakiś czas powinno się wykonać bad.ekg. Do okul;isty to wtedy jak ma się wadę wzroku czy inne dolegliwości. Stomatolog 2-3 razy w ciąży sprawdzanie stanu uzębienia i ew.leczenie ubytków. Pzdr.Gosia 21 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: EKG w ciąży 17.10.05, 12:19 a mnie w pierwszej ciązy gin kazała zrobić ekg w na poczatku 9 miesiąca, choć nigdy nie miałam kłopotów z sercem. Teraz tez dla własnego spokoju zamierzam zrobic takie padanie , nawet jesli mój gin o nim nie wspomni. Badanie jest w 100% bezpieczne. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś